"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, February 20, 2009

My Day..My Day....n My Day...

Today is my special day....today is my special day...today is my special day....its my BIRTHDAY!!
Aku di lahirkn pd 20 Feb 1979, pg pkul 10.30 camtu.......dh berumur dh aku rupanya......huhuhuhu....tp kira maintain la lg sbb byk org ckap cam x kawin ja....perasan sket....hahahaha....

Imbas kembali kenangan dulu masa aku kecik2 dulu...aku bukan dr golongan org yg kaya...mak bapak aku sekadar kais pagi makan pagi...kais ptg makan ptg...kesian diaorang masa dulu...
bapak aku cuma keja penoreh ja....mak aku plak tolong bapak aku...so balik dr motong , mak aku plak rush masak utk anak2.....kesian mak aku...I appreciate wht she hv done to me...to make me grow as wht as I am now....
tapi skrg alhamdullillah...dah berbeza berkat dr bimbingan diorang n anak2 suma dh besar n berkerja...dpt la diorang idup senang.....sedeyy aku bila igt balik suma tu...tp mmg admire masa kecik2 dulu.....

kecik2 dulu aku mmg suka menangis...maklumlah aku anak pompuan last....manja terlebih la especially kat bapak aku...tp bapak aku garang tau! ada senapang....tht why suma budak2 kg x brani nk takel aku.....hehehehe....
pernah sekali bapa aku tampar budak laki kg aku psl kacau kakak aku kt Sungai belakang umah dulu...ingat balik citer2 dulu mmg best....

Berbalik psl aku plak...kecik2 dulu aku x penah celebrate birthday...apa tu birthday pon aku x brapa tau sgt....cuma ada la attend birthday party kengkawan ms sekolah rendah dulu...tupun kwn aku tu mak dia keja misi...so bg aku time tu...diorang mmg kaya! aku punya thinking la...hahahaha....so apa hadiah yg aku bg? cuba korang teka? masa dulu paling top...keropok la n gula2...xpun bg tisu...buku tulih......tp aku bg sabun mandi ja...tu pun consider cantik dh psl wrap cantik2...hahahaha....rindu la plak kt korang....hahahaha...............

Sekarang? bila time birthday plak....mmg berbeza...tambahn plak celebrate ngan org tersayang...kwn2 sekerja.....tp kt opis skrg dh x celebrate dh mcm boss lama dulu...bos skrg ckp waste money la plak...tp mmg betul pon!!sbb time beli kek + kad n bla bla bla tu....kena share....kalau time tu birthday girl, sorang jer ok ler sbb kena share ngan 7 org.....kalau 3 org birthdayy...mesti kena share ngan 5 org ja....ish2 ...betul gak ckp boss aku tu......berkira gak aku erk...hahahaha!! x juga...aku bkn jenis tu....sbb aku mmg pemurah! perasan sket......(igt balik bila tnya hubby apa perasaan dia time dpt bb, dia ckap mmg perasan!!) lucu benor......

So pg nie aku "kenduri" kn Ferrerro rochel aku...mmg dh plan pon nk bg kwn2...sempena umur masuk angka 3 ni......sorang dpt 2 k...jgan berebut!!Pg2 aku dpt kad birthday dr supv aku...thanks Emily...you're really my best n good supv ever n ever.....kita mmg da-bomb....selalu citer psl family...food n mcm2...kalau nk citer mmg x abis2.....hahaha...

Berbalik psl aku lagi.....smlm time kul 12.00tgh mlm tu aku kecik ati gak psl hubby dh accidently lena....(alasan dia la)...huhuhu....so igt mn tau leh gak dpt special kiss ka...tp habuk pon x dak...kecik tu plak x mau lena psl tunggu Ummi dia....Ummi busy ler sayang......so kita tido sama2...sempat lg aku wish Hepi Birthday to me....dh meningkat 1 thn rupenya aku....huhuhu.....aku panjatkn doa berbanyak dn ucap terima kasih kt Allah S.W.T sbb bg aku menghirup udara Dia lg....berpeluang jadi seorang emak...isteri dan anak pada mak bapak aku....sedih plak bila cakap camni....Rindu mak aku!! last aku balik kg ms birthday Nureen bln lepas....tgh buat apa dia skrg erk.....time krg blog ni pon mcm bergenang ja air mata aku......

Hubby pg2 dh wish me hepi birthday...tau dia salah psl tido awal kot...i guess.....aku paham dia penat sgt tu sbb smlm nothing to do...just sleep in the whole day jer......dia bangun awal rini...tp mmg selalu camtu pon...wife dia jer yg "berat" sket nk bangun...hehehehe....so aku wat donno jer...kesian kt dia plak....wat cam besa2 ja...

so mcm tiap2 thn punya pesyen ar...tnya mn nk mkn rini...so selamba aku kata mkn kt langit...perli dia balik la plak...psl ritu bila aku tnya dia kata nk bw p makan kt langit.....ada ka restoran kt langit??? x lojik jer jawapan dia nie.......aku actually mmg teringin nak makan kt Shangri-la kt Batu ferringhi tu....tp buffet dia mmg mhal...ni aku dgr dr kengkwn la...tp mmg de-bomb....

so bila smpai opis ja aku send sms kt hubby saying begini..."salam sayang..thks 4 wish me hepi birthday! can u make my wish? I want to hv a dinner @ Shangri-La...Is it ok?...rasa mcm demand la plak aku ni....sj test dia kalau bleh....aku x kisah kt mn pon as long as leh celebrate ngan hubby n kecik tersayang tu.....dok asyik wat keja pg nie cam besa ler...report kt mgr2....chase for cheque signatory ler....balik tgk hphone mn tau hubby reply...terkejut gak psl dia kata 'OK"....biar btl? then aku reply msg dia ckp..."If the price is expensive, is it ok for u? x smpai ati ler plak walaupun mmg mau pon! hahaha.....then dia reply..."No problem. Come back early ok.." adusss...terharunya aku.........you make my wish come thru....I love u!! rasa cam regret ler plak psl x apply cuti.....


Nnt sambung balik sbb keja x buat lg pon.....dok karang ni pon dh panjang...mau jemu org baca nnt....boleh gak aku jd pengarang novel plak kalau camni....PERASAN Betul....nnt ler bila x mau keja bleh consider....hehehehe....

2 comments:

zura said...

wah......best tu candle light dinner kt shangri la hotel.. hajat tcapai gk la ek..have a gud dinner ek...

Gieyana said...

yea..yea..yeahhh...my wish come true...hehehe