"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, May 8, 2009

CITER LAMA ~ Oh balik kampung...tragedi, tragedi....

SOWI YER...TETIBA AKU RASA CAM NAK PUBLISH BALIK CITER NIE...CITER BASI BLN DUA RITU....Nureen Hampir2 Lemas...huhuhu...

Sabtu/21th Feb 09 - Suddenly aku rindukan kampung....actually aku keja rini...1/2 day....n plan ngan hubby nk bw comel aku tu gi tengok wayang...citer Ipin n Upin...diaorang ckap best!! lgpun Comel aku tu mmg suka kat kartun ni....Oleh kerana rindu aku kt kg menebal, aku cancel plan n ajak hubby balik kg aku...hubby malas actually sbb dh lewat.....At last...last minute plan aku tu menjadi...kita btolak kul 7.00 ptg....smpai kmpung kul 10 lebih sbb byak sgt tpt kita singgah...terubat juga akhirnya rindu aku kat kg....thanks sayang! U make my wish come true again!!!


sempat lg hubby n aku snap picture "baby" kesayangan mak aku...except biawak yg Interframe to....

Ahad/22nd Feb 09 - Aku ajak hubby "breakfast picnic" kat sungai kg aku....Mcm tpt perkelahan gitu....actually tpt ni dh lama diorang buat tp aku jer x terasa nk singgah....During YB Mahathir Khalid dulu....Bekas Menteri Besar Kedah yg naiktarafkn sungai ni....CANTIK rupenyer!!Bangga aku!!hahahha....



Lama gak kita dok kat sini...smpai hubby n Nureen plak terasa nk mandi....

AKU? x mandi pon....psl aku x bw balik track suit aku...x kan nk pakai swimming suit kot!!hahaha....nnt org sekodeng plak!!




Ada kisah D'sebalik peristiwa mandi nie....xkan ku lupakn smpai bila2......jeng jeng jeng......

So time hubby n Nureen mandi aku cam besa ler....cuba mengasah bakat...jd photographer yg x bertauliah....so snap jer gambar2 diorang tgh mandi......Nureen mandi pkai apa? guess ler?hehehehe....dia pakai original swimming suit!!bkn apa....Ummi dia nie x bw pon seluar dia...cuma baju jer....mmg x nak bg dia mandi pon!!Bahaya!!....budak2 kan! sekejap ja benda yg x mau terjadi...akan terjadi!



Oleh kerana abah n pak su dia mandi...dia pon mau jugak joint sekaki! actually Nureen aku nie mn boleh mandi air sejuk...myb pasal sungai tu cantik kot! tht why dia excited n x igt pon psl sejuk ka suam! hahaha....Aku dok atas tebing sungai ja smbil dok tgk diorang......


Berbalik pd Comel aku lak...mybe psl dia x tahan sejuk kot....dia naik kat pantai sungai tu dulu.....Abah dia n aku pon assume yg dia mmg x mau turun balik....mana tau! dia excited tgk Pak Su dia mandi...dia turun balik kt sungai tu!...pastu tenggelam!!Masyaallah....aku dgr suara Pak Su dia panggil NUREEN!! Nasib baik Abah dia ada kt bwh n sungai tu cetek jer.....Abah dia plak cam lipas kudung terus gi terkam!! Aku plak? PANIK sesangat...x leh bergerak langsung...nasib baik bapa dia cepat...kalau x.....x tau ler apa kisah lak lepas tu....Nasib baik dia x tertelan air pon...cuma stop breathing jer sekejap...sbb terkejut......kesian kt dia....So the moral of the story...Pls do not assume...anthing can be happened within a minutes....Thanks God!....

Pastu kitaorang balik jer...tp sempat lg ckap nk datang lg...tp next time hv to be more caution!!


Nureen di' selimut oleh Abah dier after sipi nk lemas...aku cam dh fobia kat Sungai...

24 comments:

iena said...

Syukurlah xde apa2 yg lebih buruk happened..be xtra carefull next time...

cantik gambaq..hehe..keep on shooting..

Gieyana said...

Thanks you..

masviona said...

uhuksss.....nasib baik tak lemas betul²...sipi² je kan...huhuhu..allamdulillah

~~ciklinn~~ said...

alhamdulillah dia tak apa2 kan.....comellnyer anak dara tu...

Saidatulnissa Aina Umairah said...

cantik yerk... gud..gudd

AkMa said...

syukurla sumenye selamat..bahayakan tempat2 cenggini..kena berhati2 la..

naurah makwa said...

alamak..so pasni harus berhati2

Gieyana said...

Masviona ~ A'aa ler...ingat balik rasa berdetup jer jantungku..betul ker berdetup erk!

Gieyana said...

Ciklinn ~ Alhamdullilah..nasib baik dier ok! tp aku fobia...

Gieyana said...

Saidatul ~ Thanks!

Gieyana said...

Akma ~ A'aa ler..kena buat pedoman utk ibu2 cam kiter nie...so x bleh bior jer diorg nie..

Gieyana said...

Naurah ~ Betul tue..

atie said...

adeeh, terkujat kejab, haih anak2 ni kena monitor sepanjang masa kan, nak jadi sekejab je....pepun sib baik ok....salam dari kaktie.Follow2 ek

Gieyana said...

Atie ~ betul tue..yg dok jd kes yg bkn2 tu psl mak bapa yg leka kn!hehehe..k I pollow u too..

cik syazni said...

saspen tu kak...aiyak!

Gieyana said...

Cik Syazni ~ bukan setakat suspen jer..dh berdengup kencang jantungku...huhuhu..

mummYaeesh said...

first of all..
ala bestnye kg uols ada sungai...
dah la ada kebun..jeles2!

2nd of all..
seb baik tak ape2..bahaya wooo
tmpt2 cam gitu jgn dibiar anak tanpa penglihatan kita...anyway kdg2 kejadian yg mcm ni buat kita lebih berhati2 next time!seb baik!

Gieyana said...

MY ~ x per..jeless ler lg!!hahaha
~TQ...mmg bahaya..sekejap jer kiter terlepas pandang..still bermain dmata bila ingat balik...camna keadaan dier time tue..semakin tengelam n hanyut..nasib baik air sungai tu cetek jer...kenangan x bisa dlupakan..

Nur Farhana Abdullah said...

Huuhuu.. Saya lg fobia.. Tmbh lg bdan bsar camni.. Dlm pale pikir akan tenggelam jek.. Kalo reti naik balik xpe.. Huuhuu.. Takutt.. Akak anto laa nureen pi klas swimming.. Heehee.. =)

Gieyana said...

Farhana ~ dier kecik lg ar...main air tau ar! x per, kt umah kak ada swimming pool..nnt akak ajar dier psl akak bleh berenang!

[-suziey-] said...

waaa sonot2..syik btol..aku suka la gambo nurin mcm berlari tu...yg tgh2 tuh..nmpk seksi u..masuk la gambo tu dlm list utk mama aqish pilih..kekek:D

niza said...

alhamdulillah x jd ape2...

Gieyana said...

Suziey ~ nnt try cr balik + edit...

Gieyana said...

Niza ~ A'aa ler..Alhamdullilah...so aku dh fobia ngan Sungai...