"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, April 29, 2009

Balik Kampung ~ ke Kebun Ayah...

BALIK kampung memang menyeronokkan...macam2 boleh explore...kalau kat Penang nie..Umah pon dah jadi cam hotel jer..siang kerja...malam jer tido......makan pon kat luar...macam tue ler orang dok kat bandar erk!!huhuhu...


KAMPUNG besttt! macam2 ada...x payah nk beli itu ini...semua bleh dapat ngan tanam sendiri! boleh ker? hiks hiks hiks...

Berbalik ngan citer gi kebun nie....Actually kita ada MISI yang besttt...Dah lama wooo x p...LAST p ritu pun masa balik dari Kelantan year 2005...masa tue aku n hubby berdua lagi....Kena plak time tue Sakit mata ....kedua2nya lak tue!!Fewww...sakit woooo.....


THEN bila p kali ni plak, tengok pokok2 getah Ayah semuanya dh tinggi n besau2 belaka....So let d' picture tell the story again yer.....Layannnn.....

Baru sampai kat Kebun jer....tgh tgk2 persekitaran...hiks hiks hiks....

Masa dtg dulu kiter tanam kacang tanah...skrg dh besau2 pokok getah nie...

Yang nie Fasa ke 2...dulu kawasan nie sawah padi..Ayah dh invest byk kt sini....

Hubhy posing ala2 model plak sebelum mulakan misi mencari....hahahaha

Tgh survey utk mendapatkn misi.....

Dh nak pegi mana diorang nie...x jumpa lagi ka!!

Benda nie actually misi kitaorang..hehehe! wat suspend jer kan! Pisang Berangan...lebih sedap dr pisang emas...

Ishhh..kecik ni lagi!!

Tengah survey betik plak!!

Then aku yang petik!bestt wooo...

Nak balik tue nampak pokok mati nie...jd Mangsa shooting plak!!

20 comments:

leadleedeea said...

sis gieyana dear...da pics r sooo very nice..huhu agak2 biler laaa lead bleh amik gambo camni? hehe

Gieyana said...

Lead ~ Arigato! biasa jer ar! Kakakmu ini merupakan seorg peminat Anugerah dari yg maha Esa...

Gieyana said...

Lead ~ tambah lg satu ayat..hehehehehe...

mummYaeesh said...

bestnye blk kg ada kebun...weols klu blk kg pun tak serupa kg..uma tmn kan..kg ahkau pun sama..tmn gak..dua2 pun bandaraya...adeh

klu dpt blk kg yg ada kebun ke, sawah padi ke, sg ke kan ker best..baru rasa nikmat kg..woohoo..

anyway..ada pokok durian tak??da berbuah nnt jgnlupa tau..woohoo

[-suziey-] said...

ler...suspeng sungguh..pisang kaut berangan rupeny..adeiiii...tu kt kl pn byk..ekekek:D
reti ke petik betik tu..heheh:p

elly @ suely said...

best kan sesekali masuk kebun... aku paling suke time musim buah2an... pehhhh... panjat memanjat la jawabnye... sbb teruja tgk buah2 tu kat ats pokok ekeke...

Gieyana said...

My: A'aa beruntung gak I nie kan! ..best wooo...
Suziey ~ ahaks...wat suspend jer kan!kt Penang pon byk gak...tp yg kena hulur RM ar..
Elly ~ aku pon suke gak! tp nasib baik pokok2 tue dekat umah jer..hehehe

~ Lady ell ~ said...

buah betik is my fav fruit...best betul dpt petik camtu dr pokok...

jemari-sepi said...

hai gie..
hamboii...sakan berkebun ek...syonok kan sesekali balik kampung dan p kebun..
jemari sememangnya merindukan zaman kanak2..boleh p kebun @BaH..boleh p kolam @BaH...
sekarang bukan tak boleh tapi susah lah...tak seseronok dulu.hihihi...
esok jemari nak balik..rindu pada HeRo...hihihi

Gieyana said...

Lady Ell ~ kiter pon suker gak!hehehe..
Jemari ~ hiks hiks hiks...x bkebun pon...tgk kebun cam tauke plak! Hati2 dlm perjalanan yer..

Dee said...

seronok eh balik kg..tp sy org bandar..kat mana2 pun seronok asalkan dgn org2 yg tersayang..

Gieyana said...

Dee ~ Best woo...A'aa betul tue! janji ada org tsayang disisi..

Anonymous said...

Org trsyg yg menyayangi kita sepenuh kasih syg

Gieyana said...

Anonymous: Diriku dpt meng'agak siapa dirimu...seperti katamu "org tersayang yg menyayangi kita sepenu kasih sayang"..walaaa...

afdni said...

gie..pic pokok mati tu superb beb..cantekkk..

Gieyana said...

Yuni ~ Aku suka gak picture tue! ada seni tue!hehehe

ppb_ppkp said...

gie..tu la....swine flu ni menyusahkan..huuhuhuh..
pi amik TAG k..

Gieyana said...

Imah ~ kesian ko..mesti kena kerja kuat lagi...nnt aku amik yer!

initrahartini said...

wa..geram tgk buah2 tu..nampak sedap je..bestnyer ada kebun...

Gieyana said...

Tini~ hehehehe..geram erk! jom ikut balik kg akak..