"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, April 15, 2009

ERTI Sebuah Persahabatan

LANJUTAN dari RC Car Tournament n EPISOD CINTA KITA...Maka keluarlah ERTI SEBUAH PERSAHABATAN pula...Mcm 3 in 1 ler pula.....Kalau korang semua ada baca entry last week, pasal kita turun ke PERLIS...kali ni SAHABAT kita ni pula turun ke PENANG...tapi bukannya stay kat rumah kita....Rumah mother in Law Madi kat Balik Pulau, maknanya rumah Ina ler....TIME nie diaorang nie on the way nak balik PERLIS dah, jadi sempat lagi ler dioarang nie singgah n berbual MESRA dengan kita....Pssst: time diarong datang nie kiter dah selesai shooting for EPISOD CINTA KITA....hiks hiks hiks!!

MOGA PERSAHABATAN KITA kekal selamanya......So layannn d'picture yg sempat di ambil masa tu....


Peristiwa penting ngan mereka:
~ D'zaman bachelor..hubby kerja satu opis ngan Madi n jd housemate masa kt Penang nie...time nie aku keja kat KL.....so time nie kenal diorang ler...
~ Year 2004, aku dpt keja kt penang....then kiter jd close bcoz Madi tolong amikkan brg2 aku kt KL..g sekali ngn Ina...sendat keta dia time tue dgn brg2 aku.....so start from 'e date kiter jd close...g mn pon couple sekali...
~ Mei of year 2004, aku btunang...masa nie diorang byk tolong...bg pinjam keta dier..time nie kita miskin lg..x der keta..huhuhu...
~ End of year 2004, aku kawen....Madi jd pengapit husband time Nikah....masa nie gak diorang sanggup n byk tolong kami...
~ Early of year 2005...Madi tukar tmpat keja kt Perlis....walaupun jauh...kiter selalu gathering sama2...especially masa buka posa....bestkn!
~ December year 2005...diorang kwen...so aku n hubby plak jd pengapit diorang...ingat lg peristiwa kawen diorang...hujan lebat....pastu 1 Perlis banjir...
~ 27 Jan 2007, Lahirnya Nureen Najwa...time nie diorg sanggup tunggu aku before bsalin smpai bsalin.........family aku kata...bagusnya kawan hangpa! Igt lagi time nie...aku kat labour room, hubby kuar lunch ngan diorang smpai sental 2 pinggan nasik...boleh lg tueee....


33 comments:

adura said...

Nama dia ismadi kan?Da 2 anak die eh.Cane gie kenai dia?

Gieyana said...

Adura: Aaa la..Keciknyer dunia kan!depa dok kt Perlis..kwn baik kita ...madi tu keja sama ngan husband n belajar sekali dulu..

atty's said...

cantik ar gambo..

Gieyana said...

Atty: TQ2.. :P

[-suziey-] said...

waaa bestnye..tantek la gambo tu:P

Gieyana said...

Siziey: Thank you yer..

LoVEaQshA said...

wah kluarga bhgia..
bilala dpt merasa camtu erk???
rs cam segan nk jmp kwn2 ciber yg dha da bby,sb rs kekeurangan..

Gieyana said...

Dik Zura: Ala jangan camtu..sahabat x kira ada bb@ tak..yang penting kiter appreciate each others...memories tht we've created together will be kept in our heart forever..cehhh falsafah pulak!

SyaNa said...

cantek gambar2 tu..
semoga persahabatan korg kekal smp bile2

Gieyana said...

SyaNa: Thank you..tq..u also ar my friend too..blogger friend!hehehe..

Mummy Dasy said...

cantik gambo2 tu..pndi amik

atty's said...

bermakna kan erti persahabtan yg terjalin..

alyyani said...

yup gie, friendship remains forever :)

Gieyana said...

MD: Thanks...
Atty's: A'aa ler...mmg bermakna...n bila igt balik suma tu, rasa mcm diorg part of 'e family..

Gieyana said...

Alyyani: A'aa friendship forever..wz u too!

neezareef said...

ni yg dikatakan sahabat sejati..
my hubby ade sorang sahabat camnie..sbb tu kalo kitorang g becuti..msti ajak skali
g sama2..tambah2 dah ade anak, anak2 pn jd kwn jugak

~~zuraiwan~~ said...

uitt...diaorg trn penang ek....x jumpa la ngan kita ek...idak bleh join sekali...kekeke

zamdotcom said...

awak punya gambar moment sgt menarik la..ada bakat awak ni ^^


p/s: suka amik gmbr candid

Gieyana said...

Neezareef: A'aa ler..anak diorang pon dh rasa mcm anak kiter sendiri kn!
Zura: A'aa ler depa turun Penang cam km bgtau ritu..
Zam: TQ yer..kena keep on shooting ...

~ I pon suker amik candid..

~~zuraiwan~~ said...

ooo...km x de kt png ahad tu...hehehe

Gieyana said...

Zura: Oic..x per next time bleh jumpa diorg lagi.. :P

+gEe+ said...

kite kene anggap kwn seperti kuarga kite sendri..br la sesuatu hubungan itu ikhlas dan tulus..segalanya dikongsi bersama..

Gieyana said...

Gee: A'aa betul tue..biar tulus n ikhlas..x bkira n tht is a really true friend 4ever..

~u're my friend too~

Gieyana said...

ENTAH KNP BILA AKU WAT ENTRY NIE AKU RASA TOUCHING SGT...KAWAN ADA BILA SENANG N TIADA BILA SUSAH...

~Ada ka mcm tue erk?~

ppb_ppkp said...

gie..aah..masa madi kawen tu..memang perlis kena banjir...masa tu imah pon ada..tapi gie x kenai imah laie..hehehehe

ppb_ppkp said...

re:...rajin xrajin sgt ler gie...masak time rajin..ehehheheh...tapi dlm esbox imah memang selalu kena ada ikan,ayam,sayur

Gieyana said...

Imah: A'aa ler..hujan lebat giler..kite yg jd pengapit pon terkepit!hehehe..

~ Lady ell ~ said...

wah..ini baru betul2 sahabat..sampai akak nk bersalin pn derang tunggu...bagus kan..:)

Gieyana said...

Lady Ell: A'aa...kenangan terindah!!hahaha...

initrahartini said...

waaa bestnyer..punya sahabat sampai dah kawin pon till hang out 2gther..bukan senang mau carik tu...

Gieyana said...

Tinie: A'aa ler..bestkn! Tinie kn sahabat akak juga!muahh!

mummYaeesh said...

uiks..uols kawin dulu tp diorang da ada dua anak??bile lagi nak kejar..??woohoo..

yelah mmg best ada kawan yg betul2 ada time susah senang kita kan..

Gieyana said...

MY: kiter planning...tu yg lambat tue!hahaha..
~2nd one? not yet decide ar..planning too~