"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, April 28, 2009

Kita ke Alor Setar...

Fewwww...TRAVEL Lagi!! Ni citer Saturday ar...bestt wooo.!!...kali nie kita singgah kat ALOR SETAR before teruskan perjalanan ke kampung aku....so sempat ler juga singgah kat Pekan Rabu, makan nasi ayam n ingat nak cari Scaft sekali....sekejap jer kita singgah...tu pon smpai kat sana dalam pukul 5.30pm camtue....sempat juga kita cuci mata n amik gambar kenang2an kat sana...So layannnn yer!


Perjalanan nak balik ke AS..hujan turun dengan lebatnya...

Nureen n Hubby tgh menikmati Laici-Kang...smbil dok tunggu nasi goreng ayam...Hubby nampak serius jer!!

This is my food..sedap woo..

Ronda2 kat dlm Pekan Rabu...

Kat depan Pekan Rabu..nampak plak Nureen ngan moto nie..di sangkanya moto Abah...so nak naik ler...

Hubby tgh pujuk ajak balik dh....

Sempat gak kiter posing...

Dh nak baik dah...Busy body ler Nureen nie...

Part nie yg aku tension nie...selalu camni...sendiri nk buka kunci keta..walaupun dh terbuka!!

21 comments:

Mummy Dasy said...

Alahai pandainya dia nak buka pnt keta..seramnye dia naik sendiri ke moto tu

shi3la said...

yooooo haku suker part yg ko tension tuh...mhuahuahuahuaaa....

mummYaeesh said...

pekan rabu tu buka ari rabu jek ek??hik2

sama dgn yaeesh very d verangan okeh part2 kunci ni!

ppb_ppkp said...

amboi..nureen..gayamu..keletahmu..buat auntie tersenyum sorang2..heeheheh
gie...kg hang kat mana???

LoVEaQshA said...

G pekan rabu xajk tue..Lm dh xg sn lau lik kg pn xdan nk sgah sn..
Salu lau g sn zura suka cr ikan pekasam..(Adui terliur plak bila ingt ikn pekasam)
Cute la Nureen nk try bk pntu kete wlpn dh terbuka,tue mksdnyer dh trg n jls..
Nureen nk bwk kete la tue,tp prktis dr awl iaitu bk pntu dlu..

Gieyana said...

MD: A'aa ler....kena beringat gak psl ada kes kn yg budak bw moto n jatuh tue...enjin bapa dier x off...
Shi3la: tu la psl! penat woo..kalau x kasi nangis lak!
MY: X ler...nama tpt dier ja...lebih kurang kt Jln TAR or Pasar Siti Khadijah kt K/Bharu tue..
Imah: hahahaha....Aku dok kt K.Nerang...
Dik Zura: Akak pon dh lama dh tue x singgah..1 thn kot! x cukup masa kalau balik kg...hehehe
~ Lawakkn Si kecik akak nie...huhuhu

Fara_Adura said...

Wahh..beshnye balik kampung..Fara ujung bulan 5 neh baru balik..hohoho..balik kampung..nengok anak sedara yang bakal dijangka lahir sekali.Pekan rabu..makanan stu sedap2 kan.Selalu makan kat stu coz duk uum dulu Alor star aje le tempat lepak..hepi holiday eh..

[-suziey-] said...

nureen mcm aQeel gk..suke2 nk naik moto..xkira moto sape..pastu sibuk nk tekan alarm kunci kete..ekekke;D adeioiiii

Gieyana said...

Fara: Best Woo...seronok menikmati khijauan pokok2..especially sawah padi..
Suziey: Tu la psl...penat woooo kan! :D

IeDa said...

wargggggggggghhhh rindunyer kat alor star..x per..x per,,,mggu ni balik sana..ada gaya nurin ni nk bawa keta..meh bawa untie skali...

Gieyana said...

Ieda: bleh jumpa ar kalau camtu..I pon nak balik kg lagiiiiiiii....
~boleh ler Auntie Ieda..nnt Nureen bw yer!hehehe...

CaMaRPuTiH said...

rindu nak ke sana... tempat terbina segala kenangan zaman single dolu2.

nureen..nureen.. dari moto ke kereta.. ada je ideanyer yer. xpe..bdk sdg membesar.

Dee said...

buat apa tu kat AS? dh lama x jejak kaki kat sana..

Mamamanja said...

sama cam qina... sebok nak bukak pintu gak

Gieyana said...

CamarPutih: Mai ler AS...tp not much interesting place ler...Nureen mmg byk hal!huhuhu..
Dee ~ Kiter baalikkkk kampungggg...
MM ~ Ishh ishhh..budak2 kan! penat melayan...

zue_annie said...

uitt..mai as x inform pon hehehe...aku dah start cuti sabtu tau sejak last week hehhee..k apa2 pon nnt kita jumpa lg nooo

Gieyana said...

Zue : aku igtkn hg still cuti Jumaat..kalau x bleh jumpa kan!nnt2 kita jumpa...

CuTeMiUt78 said...

lama tak g pekan rabu.. dulu g masa g umah member kat Jitra. heh..heh..heh.. pandai je nureen nak buka kunci keta tu

Gieyana said...

CuteMiut~ oic..macam2 ada kann....A'aa ler diere mmg serba boleh!!tu yg tension tu!

~ Lady ell ~ said...

cait! word AS tu mcm ye2 je nk balik Amerika Syarikat..hahaha

chumel je aksi trgaruk2 nureen tu sambil minum laicikang

Gieyana said...

Lady Ell ~ hahahaha...x bleh ler p AS skrg..Virus khinzir woo! ~ Nureen br mangun tito...