"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, May 18, 2009

Bird Park....

ASYIK STORY pasal fantasi dan imaginasi jer kan! SATURDAY tu kita g Seberang Jaya...aku register for the new semester! Lepas nie aku mesti bertambah busy!! THEN lepas selesai semua tue, ingat nak terus jer g Sungai Petani....last minute plan!!! tp x jd ler plak! THEN kita decide g Bird Park....nothing much special there....tengok burung2 jer la!!!...ENTRY for adult is RM15.00 n Children is RM7.50......! rasanya kat Zoo Taiping x sampai cam harga camni.....Dah la tempatnya macam tak terjaga....n air kat kolam2 kt situ semuanya nampak kotor! Masa nak masuk tue, nyonya kat Kaunter tue tanya umur Nureen...n siap bgtau kena charge nie.....THEN aku cakap, kalau kena chrge x nak masuk la...setahu aku, for children, umur 6 tahun to 12 tahun....ni 2 tahun pon nak chrge...rasanya kat situ x brapa ada sambutan pasal x ramai orang yang masuk! So dier pon x charge Nureen ler masa aku cakap camtu...so sempat gak kita rakamkn gambar kenangan kat dalam tue!!

27 comments:

zue_annie said...

salam...ooo tgk burung2 mesti nureen suke..hari p tu hampa ja ka ada @ ada org lain lg ada hehehhe....

salwa said...

actly kt situ xbest pun..
umah dkt ja dgn bird park 2..
dhla mahal kn..
tp,,bestla jgk dpt tgk burung2 kt sna.

Gieyana said...

Zue ~ Salam...A'aa..suka dier..yg besar dia panggil ayam..yg kecik baru dier panggil burung! hahaha..

Gieyana said...

Salwa ~ betui2..mmg x brapa best pon..budak2 ok ler psl bleh tgk burung...lgpon tpt tue mcm x terurus jer...tgk ikan dier pon cam lapar gitu!

IeDa said...

tya sket?? tang mana bird park tue???

AkMa said...

bestnye g jenjalan..kite minggu ni x leh g mane2..sume sakit..huhuhu..teringin nak bawa kakak isya g zoo but until belum sempat lg p..

Gieyana said...

Ieda ~ Dkt Seberang Jaya..Area Bandar Sunway...dkt2 ngan Sunway Carnival Mall...

afdni said...

bestnyer tgk bird..aritu ader gak plan nak bwk safwa g bird park kat kl..tp tu la, gosip liar ckp tmpt tk berapa well manage..kang byr jek lebey..

f.y.i pics. awk mmg dah makin superb laaa..cayala beb!!!

Gieyana said...

Afdni ~ Ok ja tpt tue..cam awak ckp, here also not well managed...messy everywhere..tp ok ler..boleh tgk byk brg..

~thks yer..awak punya pic pon apa kurangnyer...kena keep in shooting right to become expert...hahahaha! falsafah plak!

M@L@ said...

wah seronok nyer berjalan tgk bird...

Gieyana said...

M@l@ ~ A'aa...cuci mata tgk colouful burung nie...comel woo!

alyyani said...

sejak nia lahir dia belum pernah dibawa ke zoo atau tmpt2 tgk binatang.. :D

Gieyana said...

Alyyani ~ nnt ko bw dier g Zoo Negara...mesti dier syok punya!~ Tp takut gak kalau dier TAKUT kat binatang tue kan!

[-suziey-] said...

waaa syioknye..xde burung unta ke? bagus btol nureen..dalam2 tgk bird pn bw buku..ke sbb nk tau nama birds tu..ekek:D

Gieyana said...

Suziey ~ Ader..Wei tu buku baru tue..dier pujuk aku utk buku itewww....tht why pegang x mau letak2 tue..buku keta lg tue! wakakakaka...:D

miDguRL said...

come r burong2 tue..kak yg itam t'gi tue x kejo org ker?? dr dlu mmg tkut ckit ngan brung tue hahaha

Dee said...

cantik2nyer gambar..yg bird park kt kl pun dee x masuk lg..mahallah..

♥ Eda ♥ said...

ermmm mahal gak eh...gie ni org utara eh?

Gieyana said...

Mid ~ A'aa kan! dier lalu kt tepi jer...kita yg takut kat dier...dier pon takut kat kita gak!hahaha

Gieyana said...

Dee ~ tenkiu..x tau brapa kan kt sn tue.. :D

Gieyana said...

Eda ~ A'aa ler..kalau Nureen pon kena, x nak masuk ar...sy org Utara..Kedah! menetap kat Penang! :D

mummYaeesh said...

minggu ni minggu burung sedunia ek??? aritu amik gambar burung ni g tmn burung lak!woohoo..
woit mahal nye taman burung sampai rm15, kat kl ni pun bape hengget jerk masuk tmn burung!ke sama??ahaks

Gieyana said...

MY ~ hahahaha..minggu menghargai burung sedunia..bagus gak tue!!mahal kan! nasib baik aku demand psl rege budak2 tue...kalau x, Nureen pon kena charge! huhuhu..

Joyah Sempoi said...

boleh tahan mahal nak masuk...

Gieyana said...

Joyah Sempoi ~ A'aa la...tp ok jer...bleh gak tgk burung yg x besa di tgk!hehehe

neezareef said...

best ahh gambo lawo2...

Gieyana said...

Neezaref ~ tenkiu yer!