"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, May 12, 2009

Masakan Ler Plak..

SINCE weekend x g mana2..so berasap juga ar dapur aku yang dh lama x berasap itu...last masak pon masa masak Spagetti ritu...SO aku tayang ler sket yer...korang jangan cakap aku malas lak psl memang malam hubby x mau makan n aku just order kat luar jer...tak ler rush and bleh relaxx ler sket..... So aku tempek ler bg korang tau yer...hiks hiks hiks..

Aku masak sayur campur, telur dadar, Assam Prawn n Bawal jer...

18 comments:

mummYaeesh said...

jer..??byk la tu..siap ada udang, ada ikan pastu ada telur lagi!
klu weols..satu lauk, satu sayur jek tau!

Gieyana said...

My ~ diriku rajin...kalau x, sambal + ikan goreng + sayur campur for nureen...hehehe
~ Nk bgtau..udang tue br beli taw!!hahaha..

::HaMpArAn HaTiKu:: said...

salam...wah mcm sedap jek yg prawn tue...bg la resipi mcmane nak wat tue

LoVEaQshA said...

Akak lau msk simple2 yg wat mkn lg sedap taw..
Adui tergoda iman tgk sume nie,tp knala 3bln lg br leh mkn..
Hrp2 mnjdila misi nie..

cik syazni said...

sedapnya udang tu kak!
nyum nyum!

Gieyana said...

Syakiela ~ Alaa..normal jer prawn tue..mmber yg ajar..taruk garlic + air asam jawa jer..n sedikit garam..mmg senang...sedap woo..

Gieyana said...

Dik Zura ~ Betui2 tue...especially mkn bersama ngn yang tersayang...

Gieyana said...

Cik Syazni ~ Nyum nyum too.. :D

alyyani said...

sama la kite, dapo jarang berasap. hheeheh...

Gieyana said...

Alyyani ~ kiter serupa.. :D

KasihKuAlRayyan said...

assam prawn?? nk resepi bulih?? slalu saya msk udang msk lomak ngan goreng kunyit ajer.. nk pengsan dh mkn benda yg same..

shi3la said...

hermm 1st time haku dgr assam prown....sound good..lagikkk good kalo ko share resepi...

[-suziey-] said...

amboih..complete ko masak yek..kalu aku tlur dadar ngn ikan ckp..xpn pilih mane2 2 lauk..ekekek:D

Gieyana said...

KasihKuAlRayyan ~ Boleh..nnt kena write story cantik2..

Gieyana said...

Shi3la ~ Kwn Chinese ku yg bg resepi..nnt aku n3 yer..

Gieyana said...

Suziey ~ hahaha...mood rajin tue..kalau x sama cam ko jer...

CuTeMiUt78 said...

wah.. makan2 ni part paling best tau

Gieyana said...

Cute ~ oic..ko mmg suka makan yer..:D