"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, May 15, 2009

Talk About Food....

MACAM best jer kan title nie...macam nak bagi speach kan! Tuan2 dan puan2 sekalian.....di sini saya nak ucapkan ribuan terima kasih kerana kalian semua masih di sini...mengikuti dan menghayati setiap patah perkataan yang tertera di blog saya ini sambil memberikan komen2 yang amat menakjubkan...chewahhhh! Best tak ayat aku! Skema gituuuu......

Actually aku bukannya nak bersyarah...nak bgtau pasal Dinner kita yang special nie.....Alaaa...kat tempat biasa ler...kat mana lagi.....SUBWAY ar...tu pun setelah di teliti lokasi dan masa yang amat terhad semalam....kita pilih kat tempat yang terdekat jer.....dah ler aku balik kerja pon pukul 7.00pm...aku busyy wooo......Byk wooooo.....pekerja tauladan nie....bukan dapat claim OT pon!!! Ok lah...berbalik psl Dinner tue....venue yg di suggest....Secret Reseki....Issshhh typo error plak...mummyaeesh punya pasal ler tue...kata aku typo error kat entry b4 nie...huhuhuhu...(Gurau ajer yer mummyaeesh , aku tau ko mmg baikkk wooo ) Secret Resepi daaa...Old Town....Dave Deli...(aku mmg nk g kt Dave Deli nie ) rindu ar kat pak cik Dave tue!!! tp memandangkn lokasinya kt Queensbay nun...n masa keluar dari rumah pon dah pkul 9.00pm...lepas Solat Isyak...(nk bgtau..aku budak baik wooo )...so kita g kt tempat terdekat jer la.....nnt ar pak cik Dave..kita jumpa yer!!!Ahaks!!

Berbalik citer psl plan nk Dinner nie lagi...day before yesterday...aku dh calling2 hubby bgtau....then dier kata x bleh lg psl ritu ada operasi...so postpone ar to the next day...semalam ler tue....bila aku tanya dier kat mana nk dinner...ada ka patut dier cakap kat Kedai Kopi Hup Seng...lawak benor dier tue! Setahu aku...Hup Seng tue kilang yang produce biskut tue ada la.....Ok ler...korang layan la yer memory yang sempat kiter rakamkn....Arios!!

Nak tempek gak budak nakal nie yang tak nak balik!!

Pastu, kita g pekena Teh Tarik plak!!best wooo....

22 comments:

[-suziey-] said...

awat muka ko stim je gie..sedap sgt ke sandwich tu..ekeke:D
erkk menakjubkan ke komen yg aku bg..ekeke:D ayat prasan tuh:p

mummYaeesh said...

resepi + rezeki = reseki..woohoo..

hamboii gie, mkn subway smpai kuyu2 mata..ahaks

Gieyana said...

Suziey ~ sedap sgt tue..tu yg stim tue...bkn pic nie jer..yg len pon nmpak stim gak...wakakakakaka...
~ Takjub woo

Gieyana said...

MY ~ tu la psl...typo aku for this n3 pon dh type reseki...suddenly igtkn ko...tu yg bg ko glamer sket tue!
~ Aku stim ar...psl sedap sgt!

sis_nita said...

dah lama akak tak pekena teh tarik.. nak wat sendiri, musti tak sama ngan kat kedai..

IeDa said...

kalau gi kat uncle Dave tu kim salam yer..hehehe..pas tu tapau utk aku..hua..hua..hua...

Dee said...

sedapnyer teh tarik tu...

Gieyana said...

Sis_nita ~ betui2..x sama kan..yg nie pon suruh dier tmbah susu..suruh buat kurang manis dh jd kelat ler plak!huwaaaa...

Gieyana said...

Ieda ~ wokeyyy...nnt sy kim salam kt dier...hahahaha..

Gieyana said...

Dee ~ sedap berkrim di sukai ramai! ahaks!

LoVEaQshA said...

amboi siap tyg2 lg subway tue!!!
argh xleh jd nie..tgula 3bln lg siap ko subway ku telan ko..hahahaha
Akak posin2 gak sib baik xjth mknan tue almk gigit jr jela..

Mrs Zamzuri said...

penang mmg food heaven!!!

neezareef said...

perghh..
tgk buih2 teh tarik...
ermm..menangkappp

♥ Eda ♥ said...

teh tarik tuuuuu..bech!

atty's said...

adeh..alergic tgk teh tarik itu..
mau secawan..ekekekeke

alyyani said...

jalan jalan...cari makan...

Gieyana said...

Dik Zura ~ dh tau ko mmg antu Subway gak! tu yang tayang tue!hehehe

Gieyana said...

Mrs Zamzuri ~ betui2..macam2 adaaaa...

Gieyana said...

Neezareef ~ apa yg ko nak tangkap tue! hahaha

Gieyana said...

Eda ~ ko rindu teh tarik ker? sian kt ko!

Gieyana said...

Atty's ~ bleh2! order ar kat kedai depan umah u tu!

Gieyana said...

Alyyani ~ bukan daaa...jalan2 abiskan duit! hahahah..