"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, June 16, 2009

AKHIRNYA...Kita ketemu jua...

Walaaa....Title entry aku nie cam owg bercinta jer yer kan....AKU nak publish citer yg nie dulu la yer....Ni, psl excited yng BEST gila tahap gaban nie....buat keja kat opis pon rasa cam x senang jer.........fikiran tgh meronta2 agar 5.30pm is over psl nak wat ENTRY Special nie...hohoho...

Kita tengah menanti si Dia...suamiku yg baik hati itu sudi meluangkan masa utk memenuhi permintaan si Isteri..heeeee...

Pertemuan yang tidak drancang sebenar2nya....ni semua gara2 kita attendkan diri ke majlis pertunangan sahabatku di Bagan Serai n Si Dier nk balik umah MIL dier kat tepeng....Owhh mungkin juga kerana jodoh aku dengan dier kuat sangat,....AND setelah aku memujuk rayu dgn kata2 indah kepada suami tercinta...tetapi dengan kerelaan si Suami yer kengkawan...x dipaksa2...makanya...percutian aku pon berjaya...Ke Tepeng saja daaa.....dh pergi dah last year....masa p dulu, Nureen kecik lg daa...x kenal pon menatang2 tue semua...sekarang...hohoho...Excited gila dier tahap Gaban..sama cam Ummie dier nie.....ok....dah terjawab satu persoalan yer kengkwn.....Ini adalah Percutian kedua aku pada thn ini tetapi percutian yang x seberapa ini sangat dipenuhi dengan detik2 indah.....horeyyyyy.... SO..

Aku jumpa siapa??? Mummyaeesh dah terang2an dapat bau ngan sapa aku nak jumpa...padahal dier kat KL sinun....Owhhh!Aku jumpa Suziey aka IbuAqeel....Mak aiiii..putih gebuss dier bersama putera dier yang comeyyy itu....owg yang ramah giler....rasa cam dah lama kenal jer..kan suziey kan..kan...kan!! Wei Niza...ko jgn jeles yer psl ujung bln ni pon ko nak menjeleskan aku plak....hehehehe...

Putih gebuss betui Suziey..kalah aku taww!!

Masa aku tunggu dier kat depan Zoo iteww......gabra gak menanti..takut dier x kenal aku @pon wat2 x kenal ngan aku ker....hahaha...tp dr jauh nmpak keta oren dier tue..dan disebalik cermin ketanya iteww dh awai2 lg kenai dh dier...hehehe....Suziey,no keta lawa woo...(ramah plak Nureen ngan ko erk? siap bgtau mainan..mainan apa ntah ler...1st impression dier dh suka ko ler Suziey...hahahahaha)

Berposing kat luar sebelum balik...Aqeel dh meragam dh tue..kesian dier...

Mmg betui ar cakap ko...berblogging mmg meneratkan sillaturrahim...boleh kenal ramai owg...So skrg aku kenai ko..kan..kan..kan!! moga persahabatan ini kekal selamanya....


Cantik picca nie...aku suka sgt...walaupun si Tripod yg amik gambar kiter...(Perasan x, Nureen n Aqeel guna botol susu yg sama, siap nk rebut2 dr Si Nureen yg kedekut itu..heeee)

Still terngiang2 ngan kata ko..excited giler cam nk jumpa member lama kan....walaupun sebentar cuma..tp amat bermakna dlm diri aku n family aku taw!!hubby ko pon ramah n sporting giler.... aperpun, thanks yer for the wonderfull treatment yer....Nanti kita jumpa lagi yer...

AKU ok tak wei?hahahahaha....

~ Sepatutnya aku wat contest teka siapa dier br ok kan!wakakakaka..

50 comments:

mama tisya said...

wah2 jmpa suzie ye...hah mmg best kn dpt jmpe live cz slalu online thru blog je...

hah naper ko tk wt contest teka sape yg ko jmpe...ehhehehe

ujung bln ni pttnye nk join yg depa wt gathering tu tp tula tkdpt join..kalo tk sure dpt menjeleskn mu gk gie...ehhehehe

kot2 lps ni dpt jmpa mummy yaeesh yg vouge tu plak...cz die kn plan nk wt busday yaeesh...ehheheh

Nur Farhana said...

Wahhhhhh.. Mamam kat doli.. Tak ajak pun.. Kuew teow special satu.. Hik hik hik.. =p

Swonoknye dpat jumpe geng2 blog.. Huuhuu.. Bikin gue jeles nih..

Gieyana said...

Mama Tisya
~ hohoho...ko x dpt joint diaorg erk..mmg happening tue...aku dh terang2an ler x dpt joint..jauhhhhh sket!hubby x bleh cuti...
~ Owhhh..x terlintas ler plak!kekekeke....

Gieyana said...

NurFarhana ~ Pandai ko erk...kuew teow sedap tue..hiks hiks hiks...mmg seronok taw dpt jumpa..hehehehe

niza said...

klu ko wat contest saper yg ko jumpe dah tentu2 aku menang!!!hahahaha...
weiii..naper x gitau nak jumpa2an...weekend lps kiteorg xder plan nak gi maner...klu tau harus ku gigih terjah zoo tepeng..hehehe...

Gieyana said...

Niza ~ Alaaa...rugi ler kan...kalau x bleh ko jumpa dier sekali..aku actually pon 50/50 nk p Tepeng tue..tp majlis tunang kwn aku tue kat Bagan Serai jer..dtambah plak hubbyku penat gila wei...3 negeri dia terjah aritu..Kedah>Penang>Perak...so x paksa dier ler...tp dier setuju plak tgk wife dier nie excited nk bw Nureen tgk natang...so 3 in 1 ler..kita mmg overnite kt Tepeng tue...nsib baik ader bilik kosong cuti2 sekolah nie...
~ x per..ujung bulan nie ko kasi aku jeles plak k..tp mmg jeless pon!huwaaaa...

ibu_umairah said...

gie memang best kan....dapat jumpa member blog niee!!!!pasti jeles....heee.heeee
~teringin juga nak jumpa member2 blog,tapi tak tau bila.....

~zuraiwan~ said...

salam..holaa...aku mmg dh tau awal2 ko nk ronggeng ngan suziey tu...idak bleh pollow sekali kan...huhuhu...laki aku kan kojerr...

Gieyana said...

Ibu_Umairah
~ A'aa...mmg best..dpt mengeratkan sillaturahim..hehehe

Gieyana said...

Zura ~ Oic.. entry sebelum nie pon Watie dah hint kan..A'aa ler..kalau x bleh jumpa sekali kan.. :)

~zuraiwan~ said...

tak..bkn sbb watie yang hint...aku ada tinjau blog suziey entry doyan tu la...ko kata nk jumpe dier la...kakaka...

Gieyana said...

Zura ~ Oic..dier excited nk jumpa gak tue..wakakaka...so calling2 ler...:)

~zuraiwan~ said...

insyaAllah ada jodoh jumpe len nnti err..

MaMa aYiN_FaSHa said...

terjawab sudah..hampeh tul ko ni..mmg buat aku tertya2 siuttttttttt..ingatkan sapa tadi ..tp mmg aku ada judge suziey dulu baru masvionakan???
yang penting kita pon buat ghater kecik2 gak 28hb nie..ada setuju???

Gieyana said...

Zura ~ A'aa betui2...

Gieyana said...

Ieda ~ Wakakaka...penantian itew satu penyeksaan ker?..betui2..tekaan ko tue tu mmg dh tpt dh tue..hehehe..
~ wei ko nak gather ngan aku ker ngan Suziey wei?

amizah said...

bestnyerrr..dapat jumper kawan2 bloggers...

Gieyana said...

Amizah ~ betui2 mmg best taw..heheheh

shi3la said...

wehhhh ngan haku ko takmo jumper ker weh...wakaka

Gieyana said...

Shi3la ~ Bleh2..ko x offer nk jumpa aku pon...meh turun Penang nie wei..hehehe

neezareef said...

wah..aku sgt jeles nih

Gieyana said...

Neeza ~ Wakakaka...aku n Suziey berjaya menjeleskn ko...nnt kita jumpa plak k..

++eden|essey++ said...

ohh...dating2 yea kamu.....hahaha...biler mau dating sama ako hah...hihihii

Gieyana said...

Jaja ~ Ko dok KL kan..next year ar...tp mn tau ujung2 thn ni teringin nk p..nnt kita gather2 k..:)

reen said...

wah!!!..ni bakal besan bjumpa ke ni?.....hikhikhik...

atty's said...

nie bila lak nak jumpa den.mai turun kl on 28 june..

naurah makwa said...

oo, akak mai bagan serai tak cakap kat naura..merajuk la!!

zue_annie said...

wah bestnya kan..kalu x jumpa kat alam maya ja hehhehe

shi3la said...

wehh haku tak tipu 4 dan 5hb julai haku datang penang..haku nak jumper ko..sila clearkan semua temujanji ko yg lain yerk..mayb dalam 5hb kiter jumper..kejap pon its ok,at least kiter leh jumper..ok stuju..?stuju kalu roger haku tau..

[-suziey-] said...

yeehaaaa..i loike...sgt best wei..sonot banget...kita bjaya menjeleskan org len..ekekek:D
wei nnti kalu ko coti2 mesia lagi roger2 aku tau..kot2 aku tersesat kt tpt ko g tu..hahahha;p
nice meeting :)thanks for the picss..:p

Gieyana said...

Reen ~ Wahhh..rasa2nyer..wakakaka...tp Aqeel muda lg dr Nureen tue..thn jer sm..bln beza..

Gieyana said...

Atty's ~ ikutkan hatiku ini mmg nk joint gak 28th nie..tp aku date ngan Ieda ler plak..cam artis jer kan!!wakakaka...

Gieyana said...

Naurah ~ Owhhh...Naurah dok Bagan Serai ker? kalau x bleh jumpa kan!!kwn akak tue umah dier lepas pekan Bagan Serai tue..huhuhu..nnt kita jumpa!sure punya!!

Gieyana said...

Zue ~ mmg best wei..berblogging mmg kenai ramai owg compare nga facebook or Friendster jer..hehehe

Gieyana said...

Shi3la
~ owhh..hg nak mai sini yer...4th hb aku ada hal..5hb ok gak tue..aku batalkn segala janji temu aku..ok!apa2 hal ko roger2 aku yer..

Gieyana said...

Suziey
~ Yeahaaaa...berjaya juga kita menjeleskan ramai kengkwn spt yg drancang...wakakaka....
wei, jumpa ko mmg serius best gila tahap gaban...tmbah plak hubby ko yg ramah itew....so rasa x kekok ar..tp kalau aku jumpa ngan owg senyap aku mesti kekok wei..hahahaha
~ Wokey...aku roger2 ko utk cuti2 Mesia nie..plan seterusnya nk g Cameron lg...And next year g Sarawak nak!hahahaha

CuTeMiUt78 said...

walalala.. akhirnya tau gak ketemu sama sapa kan.. :D seronok gitu.. bila dpt berjumpa2 ni kan.. ko bila plak nak jumpa aku gie..

mummy_ayu said...

wah seronok nye..ramai yang pie gathering nie..

Gieyana said...

Cute ~ Owhhh....akhirnya persoalan terjawab yer..hehehe...Aku nk jumpa ko gak nie wei..nak picit2 pipi Mirul yg tembam itue wei..rasanya kalau jumpa ko kita mmg sepesies nie...kurus jer kan!hahahaha...

Dee said...

bila lak kita dpt bertemu..cewahh!!

Gieyana said...

Mummy Ayu ~ Sonok...yg jumpa tue dua jer..tp pengiringnya yg ramai..hehehehe

Gieyana said...

DEE ~ Boleh2..kalau aku nak g KL nnt aku roger2kn korang suma yer...jd glamer la plak kan..owg Penang turun KL..kekekeke
~ Tp untung gak tue..p bercuti 3 hr, lunch & dinner date ngan blogger..bleh mkn free gak tue..bleh ka wei wat camtu? wakakaka

[-suziey-] said...

holllaaa..sarawak? hmm aku kena blaja guna sumpik ni..ekekek:D ok wei..klu kita di negeri yg sama roger2 ok..aku pn suke last minit plan:D
aku no hal pnye..org pemalu ke peramah ke aku camtu gk..hahaa:p seb bek ko xkekok ngn aku..hubby ko pn sporting jek..dh la suap nureen mkn..waa so caring gituh:p pheww..nnti kita gather2 lagi hokey...

Gieyana said...

Suziey ~ Betui2..kalau g negeri yg sm kita roger2..kekeke...owhhh sama ar kita!
Zura pon sama tue..suka gak jenjalan nie..kalau x dier mmg nk itut tue..hehehehe
~ owhhh aku selamba rock jer..kekeke..bestkn...Hubbyku yer..biasa ler,...jejaka pujaan..dier mmg sporting n selamba rock...suami penyayang..hehehehe

EIJAM'S FAMILY said...

wah jumpe aqeel yerk haku cemburu... huhuhu.. bile ler den nak spai sana..sejak kahwin jarang jejak utara.. padahal kampung arwah baba kat batu kurau taiping..

Gieyana said...

Ayu ~ A'aa ler..jumpa ngan Si comeyy Aqeel yg gebuss itue...dtg ler sini..holiday!kita bleh jumpa plak..hehehe

CaMaRPuTiH said...

Gie, Suziey tuh montel sket tu yg bila putih jd gebus. hehehe (mampos la aku kalo suziey baca). aku yg kawan lama dgn dia pun x terplan nk jmp lgsg. tula org kata, seronok membina hubungan baru tp susah nak kekalkan yg lama a.k.a sedia ada. betul x? happy tgk ke'excited'an krang wei.

Gieyana said...

Acha ~ Kekeke..teruk ko..Ala...montel2 pon cute taw..aku nie jer kurus x bleh2 nk naik..huhuhu..buat anak sowg lg bleh naik ler kot!..alaa,ko demand sgt! tu yg x dpt jumpa tue..Cuba luangkan masa utk bjumpa..aku kalau windu sesorg..x kira kwn br @ lama, pasti akan meluankan masa utk bjumpa...bgku kwn always forever..tp ada gak kwn lama yg jual mahal bila dh berjaya...Pernah gak sekali susah payah aku g KL taw, tp x nk luangkn masa walaupun sekejap cuma utk dtg jumpa aku...at least jumpa sekajppon jd ler...huwaaaa...

mummYaeesh said...

adeh..jauh kebawah ghupenye..sempat jengah smpai member tunang tu jerk aritu!woohoo...

yelah jeles la kekdahnye...durian pun tak dpt..geram betul!cis!

wei..tinggi gak hang ni kan...suziey pun lebih rendah dari hang..woohoo

Gieyana said...

MY ~ betui2...pslnyer aku dh over excited nk publish kekdahnyer..hohohoho...tiru ayat ko kejap erk...Alaaa..nk post duyan tue x dpt ar psl jauh kan! nnt ko turun Penang cepat yer..
~Aku tinggi sket jer dr Suziey tue... :D