"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, June 18, 2009

Detik2 D' Zoo

TAK berapa sure rasanya exactly time kita sampai kat Zoo itu...yang aku ingat, check out from hotel pkul 1.00pm..pastu singgah kat Muzium sekejap sebelum meneruskan perjalanan ke sini...lagipon kita cuma sekejap jer kat Muzium tue...rasanya sampai pkul 2.00 ler kot...Sat aku tgk resit pembayaran tiket...perghhh! mmg betui ar..kita masuk Zoo itu pukul 2:03:49 PM...so, mmg lama betui aku dok dalam zoo tue membilang bulu binatang bagainya...tapi aku lupa ler plak berapa jumlahnya...pasal yg aku tahu aku hanya membilang jumlah binatang jer...tp lupa daa berapa ekor pasal excited jumpa Suziey kat entry nie...Akhirnyakita-ketemu jua kekekeke...

So korang layan la yer..segala gambar bagainya penduduk2 di Zoo itu yer.....

Owhhh...Nureen sangkakan menatang nie cicak..kekekke

Ni mesti Aqeel suka nie kan Suziey...kekekeke











~ Kredit tue hubby psl snap picture2 nie..except picture iguana tue jer..

~ Picture kenangan indah kitaorang kat next entry yer..bagi korang cuci mata dulu ngan gambar2 menatang nie yer... :D

34 comments:

Noy said...

waaa..Brunei takde zoo..waaaaa

Gieyana said...

Noy
~ Owhhh..kesiannya..tgk picture ni jer la yer...kalau ada duit lebih, meh melancong ke Mesia plak yer... :D

MaMa aYiN_FaSHa said...

hu..hu..hu..cantiknyer gambor...

Gieyana said...

Ieda
~ Tentiu yer...

mummYaeesh said...

uishh gambar sekilas air dikolam pun dpt snap..hebat!

[-suziey-] said...

hollla....sgt tantek wei hasilnya...giler aku tgk..sharp...beza giler ler ngn gambo yg aku snap ..memanjang blur..ekek:D
wei sgt tantek burung itu..tnjuk kat aQeel suke banget dia...dok aa aaaaa jek..ekekek:D
tomey plak tgk aksi monkey tu:D beso giler kan arapaima tu..kamera aku xcanggih..snap pn nmpk byg2 jek..

neezareef said...

cantik2 gambo...perghhhh...
plg suke nengok monkey gayut2 sama giraffe

shi3la said...

wehhhhh....gambr menatangg jerkk..gambor ko sefamily manerrr...

Gieyana said...

Suziey
~ Tenkiu yer...wei..ko jgn gila lg..muda lagi tue...kekekek...
~ Betui2..Aqeel tgk mesti Aaaa Aaaaa...nk ckp x reti lg...:D
~ Betui2 cantik suma makhluk ciptaan Allah Taala nie...aku simpan sok sok bg Nureen tgk balik..tp dier paling suka tang Ikan tu jer..kekeke

Gieyana said...

Neeza ~ Tenkiu yer..sama ar..tp aku suka semua!kekeke

Gieyana said...

MummyYaeesh ~ chewaahhhh...siap berperibahasa lg ko..kekeke

Gieyana said...

shi3la
~ Sabau2..x sempat nk upload lg daaa....nnt yer..:D

ibu_umairah said...

...gie cantik nya gambar2 snap tu,geram tau kite tengok!!!!!!!!

CINTAMANISZ Lite said...

Naper tak mesej2 akak korang nak jumpe..kalo idak, leh ler akak join sekali.
Hmm..tu namanya takde rezeki, hehe..

pss; besaq kan ikan arapaima tu? taknak bela ke sekoq dua? huhu..

Gieyana said...

Ibu Umairah
~ Tenkiue yer...cepat2 menjeleskan diri anda..wakakakaka..gurau ajer yer...alaa..awak pon ada sdlr..try n error shoot apa2 saja yg berkenan di hati k...

Gieyana said...

Aloha~
~ Owhhh...akak..kita br kenai jer..tak tau plak akak dok tepeng sinun..kalau taw..eden dh mesej awai2 tau! tp last minit plan jer la..ms sy wat entry "aku riang ria" tue suziey ada approach nk turun tepeng..so kita roger2 ar..

zue_annie said...

hahhah..nureen kata cicak besar ker?...dia takut ka suka tgk2 menatang tu semua?|

mamadanish78 said...

byk nya binatang...ekekekee
gieyana..
meh dtg umah mamaD...ada suprise!!!!!

Gieyana said...

Zue ~ kekekeke...lawak benor anak dara aku tue kan..x takut pon tgk menatang tue, dier excited cam aku gak..kekeke

Gieyana said...

MamaDanish ~ A'aaa byk benor..puas ati menengoknyer..kekeke...
~ ok, kita dh p dah..nnt kita mik yer.. :D

atie said...

Rasa cam g melawat zoo pulak tengok gambar nih....jelasnya gambar2 tu gie....sukaaa

pu3 balqis said...

bestnya g zoo... da ingat bila last melawat zoo...
apa pon, melawat cni pon da rasa cam pi zoo gak..
gambaq sgt cun n clear..!

Gieyana said...

Kak Tie ~ bleh consider mini zoo ler kat sini..hiks hiks hiks..

Gieyana said...

Pu3Balqis
~ besttt wooo...kekekeke..lawak ler ko nie...consider mini zoo la erk! tenkiu yer...

ikiqzana said...

gie.. cantik la gmbar binatang2 kt zoo ni.. cuci mata jab kt sini...

Gieyana said...

Zana
~ Tenkiu..boleh ajer..x der masalah yer..:D

Linda Latip said...

nice pic gie :) ni zoo mna ni? plg suke gbr burung kakatua tu lah hehe

Gieyana said...

Linda
~ Tenkiu yer..picture awak pon cantik2 gak..hehehe..Kat Zoo Taiping nie.. :D

naurah makwa said...

wah, very clear la pic..t bleh print and susun dalam buku macam buku scrap..nureen mesti suka

CaMaRPuTiH said...

tantek pic ko. tu yg bt aku malas nk komen nih. komen jek kang xdela menda lain aku nk ckp.. asyikla dok sebut pic tantek jek. kang kembang lak dak tuan umah ni x muat kusi nak tampung kang. dr kurus pun leh montel jup. hehehe....

Gieyana said...

Naurah
~ A'aaa..bleh cuci n buat buku scrap kan..good idea tue..tenkiu yer..nnt akak g cuci..

Gieyana said...

Acha
~ betui ar...rasa cam x der benda nk comment plak kan..asyik tantek..tantekk jer...bukan setakat kembang smpai montel jer..smpaikan kerusi2 pon bleh patah!wakakaka..

Khairul Annas Musa said...

iguana tu cantik arrr....sy pun ade bela gak tapi tak la besar camtuu..hehehe

Gieyana said...

Cik Annas ~ Tenkiu yer...picture awak pon tantek2 gak...:D