"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, March 5, 2009

D'Sebalik KISAH iteww...

AHAKS! Aku siap ada kajian kes lagi nie.....HAAAA....Amik karangan aku yang panjang lebar ini..tapi tatabahasa x betul daa psl guna pasar jer...Sekadar berkongsi bersama yer.....BERSUSAH PAYAH dalam menjointkan diri dalam satu2 contest yang di anjurkan oleh Mama Aqish nie mmg memberikan pengalaman dan pengajaran dari segi fizikal n mental...hohoho....Nak tahu kisah selanjutnya.......
Tunggu.................ni gambar interframe....

Weii..saja tempek..x der kena mengena pon gambar nie...wakakkakaka!

Mula2 tue mesti ler kena cari gambar yang terbaik utk contest kan....So aku set date shooting utk Nureen on 9/5/09. Kena weekend ler psl weekdays masing2 keja n busy ngan tugasan.... ..ader kisah di sebalik penggambaran itewww...ni pon dah minta persetujuan dari suami tercinta utk publishkn citer itu.......korang mesti ternanti2 kan citer yang best itewww.....huhuhuhu....
Kita shooting kt tpt tinggal aku ajer...kat swimming pool...nama ajer ader swimming pool tp sudah lama x mandi kat sini wooo.....last mandi before pregnant Nureen taww.....so kira ar dh berapa tahun daaa.....x der masa n malas nk mandi kat situ...lgpon weekend kita bersiar2 amik angin kat luar...hiks hiks hiks......

Ini sedikit sebanyak gambar yg diambil ms shooting tue..bleh tgk kat sini gak!!
Nureen

Korang igt senang ker nk ambil gambar budak nakal sowg nie...tgk jer cam slow...tp, mak aiii....macam ketam woooo.....kalau Yaeeshh ok ler...Watie siap tukor2 baju lagi tue...Nureen pon tukor gak baju..tp, gaun n baju besa tue ajer la....x terlintas nk bw baju kurung dier plak!!kalau x, leh ngam ngan Yaeesh...psl Yaeesh pkai baju Melayu...nmpak segak giteww!!

Nk Tau aper jd kat kitaorg.....x mau story panjang lebar.....shortlist dah ar:
~ KAMI... nyaris2...sipi2....membuatkan Cik K yang regenya ribu riban + lense mengalami kerugian.... akibat gara2 excited nk amik pose terbaik Nureen!!huhuhu huwaaaa.....
~ Mood hubbyku sudah bertukar....huhuhu..(Sowi yer dear...dh minta kebenaran kan!!)
~ Henpon Nokia 5800 si Suamiku tersayang habis basah lencun.... ~ So korang teka ler apa yg terjadi yer...Ini bukan AKU yang penyebabnya yer....


ABIS Semua tue plak...edisi merayu undi plak....rasa gembira..kecewa...sedeyyy, serba salah n segala2 dan sewaktu dengannya yg membuatkan aku dah serik nak masuk contest lagi...so buat masa nie aku x mau ar masuk contest....psl yg pertamanya...aku sibuk yg teramat!!! This coming n next coming weekend aku ada kerja yg perlu dselesaikan!!holaaaa...mcm YB ler plak!

Short list lg la yer apa yg membuatkan aku gembira...kecewa...sedeyyy dan sewaktu dengannya....
~ rayu undi macam owg giler......huhuhu sedeyyy!!
~ X semua blogger sporting, although you've many follower.....sedikit tersentuh masa rayu- merayu itew dgn feedback yg aku dpt ritu...mybe time tue aku jd sensitive ler kot(sowi yer..aku suka berterus- terang!) psl ini citer aku menjayakn contest yg aku masuk itew...
~ byk voters tp undi plak rosak......pslnya....huhuhuhu(tp aku tak marah ler psl its just for fun...tp aku berterus terang gak)
~ Aku dah membuatkan kerja2 kt opis aku tertangguh...Analysis,credit review, Jd Ahlong n sewaktu dengannya yg membuatkn prestasi kerjaku sket menurun.....prestasi turun bonus pon kurang sket taww!!!...pastu terpaksa ler balik opis lambat gara2 asyik dok lompat dr satu blog ke satu blog utk rayu undi.....Kt umah plak x sempat sbb asyik dok edit gmbar jer!!Kesian kat aku!!
~ Aku jd serba salah psl vote sekali jer...pastu nk vote lg, x bleh.....nnt undi rosak plak!!huhuhu.....

APERPUN Tahniah Buat Mama Tisya Dan Mama Yaeesh diatas kemenangan mereka itewww....Holaa!!

DAN

Terima kasih sekali lagi buat blogger yang baik hati iteww yang mengundi untuk Nureen.....YANG PENTINGNYA..NUREEN ADALAH SUPERMODEL DI HATIKU!!! Holaaaa.....

18 comments:

zue_annie said...

TUL TU..XPA NUREEN TETAP DI HATI HANG N AKU HEHEHE...OK MY DEAR

neezareef said...

msti la gie
anak kita tetap jd supermodel of the world smpai bila2

~Firsya~ said...

w/pon xmenang...kamoo dh cube yg terbaekkk kan...so,dun give up ok...teruskan lagi join contest2x yg ade...cayanggg nureeennn

niza said...

xper la gie...klh menang adat dlm pertandingan...jgn la give up nak join contest yg lain...tu namanyer cabaran tuk menang...hehehhe...

Gieyana said...

Zue ~ hahaha...ok set! kalau ko dkt sini aku dh kasi ko jd bb sitter Nureen yg nakal iteww...tp Saturday jer la!hahaha

Gieyana said...

Neeza ~ Betui2..wakakaka..model aku yg nakal iteww!

Gieyana said...

Firsya ~ Betui tue..dh cuba yg terbaik...tp still ader perkara yg membuatkn ketidakpuasan hati...wakakakaka..sayang kamoo juga!!

mama tisya said...

gie..sedih plak bc kisah disebalik contest ni ye...nureen ada bakat dlm posing mcm2 gaya...nk2 plak mamanye terror snap gmbr..mayb tkde rezeki yg contest tu ada rezeki contest lain...jgn sedih2 meh join contest mama tisya...ada ms lg...tp kalo gie rs wt ms ni tkmo join mn2 contest nk wt camner kn...kdg2 ada yg suka nk vote ada yg tk suka..kita trima...mcm tisya aritu pn pent gk ler jenguk blog kwn2...tp byk gk undi rosak...

anyway tq ye for the wish utk tisya..jgn sedih2

Gieyana said...

Niza ~ Itu sudah tentu...x give up! tp keadaan x mengizinkn...pasni aku bz ngan edit-mengedit plak! wakakaka..

~zuraiwan~ said...

salam...uitt ko ada terasa ngan aku x??? kut2 la kan...aku lawak2 je..kekeke..
apapun semua ni...ada dugaan dia stiap apa yg kite lalui...ada hikmahnya tu..

Gieyana said...

Mama Tisya ~ owhhh bukan rezeki anakku itew..x per its ok! lgpon joint it just for fun saja...tp still ader ketidakpuasan hati ini...nnt kalau fikiran berubah bleh joint tue...kalau x aku jd asst ko ler!hehehe...juri professional plak! wakakaka

Gieyana said...

Zura ~ owhhh...anggapanmu itu salah sekali..bkn ko ler...jgn bimbang...kekekeke

Ummi Salsabila said...

slm gie.sedihnye...sori sgt2 US xsempat undi ritu.actlly,kdg2 ssh gak bile contest2 de undi2 ni.kite pon jd serba slh.yg masuk sume kwn2 kite..undi yg ni,tkut yg len kecik ati..btol x? aufa pun xmenang mase contest dl.xpe,gie..anak kite ttp our supermodel.nureen mmg ttp comel!

mummYaeesh said...

la yeke??siannye...
takpe yg penting usaha gigih2
patutnye uols kena post n3 ni b4 pengadilan aritu kot2 la bleh tambah markah..hiks!
mungkin belum rezeki nureen lagi...jgn la give up masuk contest..tak meriah uols!

tp mmg betul pasal undi rosak tu..
ada gak kira berapa undi yaeesh..
last masa weols kira tu ada dlm 36undi
tp ujung2 mama aqish announce undi yaeesh cuma 21 jerk..sure sbb undi rosak la tu!

Gieyana said...

Ummi Salsabila ~ its ok..

Gieyana said...

Mummy Yaeesh ~ Sob Sob Sob..sedeyyyy wooo..nasib baik Cik K aku iteww ok..kalau x aku rugi 5k gara2 contest ini...hadiah pon x bleh cover wooo...Kalau publish n3 nie before keputusan nnt diorag serba salah plak...x puas hati tue bkn psl Nureen..tp the way contest itew d adakan...it is not fair to other talented candidate..I saw one of the nice toddler wearing glasses...she's really like a model! so Beautiful...

~ So i'm feed up to joint a contest again..afraid tht the same thing happened!hehehe...but might be decide again if the contest really wonderfull for me to joint in!wakakaka...speaking London ler plak!

Gieyana said...

MY ~ Maybe Cik K ku itew terlampau canggih kot...wakakakaka...

atty's said...

salam gieyana..takpe..tu satu pengalaman..
kty tak suka masuk2 contest ni sbb nak kena raih undi..takde ke contest takyah raih undi ek..hehehe.