"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, June 30, 2009

Edisi Basikal Nureen

Owhhh...penyakit "M" dah menjelma..nak story-mory entry baru pon rasa malas jer.....Ini pon di gagahkan juga hati ini.....
ENTRY sebelumnya ada citer aku memberi Apek kat Georgetown $$$ untuk di tukar dengan Basikal...so IMPIAN Nureen utk mendapatkan basikal pon menjadi kenyataan...yang regretnya, aku bukannya nk beli basikal roda tiga nie...nak beli basikal roda 2 tue terus..tp, yg nie jugak dia nak...sampai terus dbawa keluar....:D
Harga dier murah jer...before discount RM98...n setelah pujuk rayu apek tue..dpt ler RM60...mmg selalu beli menan kat kedai dier pon, since Nureen bb sampai sekarang....memang berbaloi kalau beli kat kedai nie compare ngan supermarket...Kalau korang nak riki2 ...Kedai nie terletak kat Georgetown kat Kimberly Street.....

Sempat candid gambar dua insan tersayang nie...heeeeeeeeeee

See...berbagai2 menan.....candid sekali tauke dier....

Tgh teropong2 memilih..........candid lagi.............

Dan ni ler hasil rembatan Nureen...regret aku! tp nak wat camna, Puteri itu yg pilih....huhuhu

See...kan aku cakap...ke'excited'an dier yg terlampau...x sabar2 nak naik.....:D

Ni pon sama...........

~ Owhhh....Penyakit "M" tgh menyerang.............

~ Picca nie suma guna dslr 5800 jer....x kan aku nk guna si gedabak tue...malu kat apek tue plak!huhuhu!

44 comments:

~zuraiwan~ said...

sakan la kayuh round satu umah...kekeke...

~tu err nmpk len skit picca nih...

ppb_ppkp said...

amboi..seronoknya nureen....nanti 1 rumah nureen round.

ZARA 札拉 said...

wah~

seronok tu kak..=)

hehehe~

DuRiAn rUnTuH said...

lor,kite ingtkan beskal roda 2,tayar mati tuh..hihi..takpe2,nanti nureen da besar skit,boleh beli beskal tu plak

~Firsya~ said...

walla,nureen dpt basikal br la...beshhnye...

mama tisya said...

kemain nureen excited dpt basikal br ye...tk sempt tgu kt umh die dh rasmi kt luar kedai itu

zue_annie said...

heheheh..x cited gila la dia awal2 ni..dah jelajah mana dah?hikhik

joegrimjow said...

wahaaa
beskal pinky

Dee said...

nti kena beli lglah tu ye gie..

Syed Mohd. Aiman said...

hahaha, kalau akak minat photography akak maybe akan guna camera DSLR tu...

saya tak kisah org nak kata apa sbb saya akan gunakan-nya...

beli basikal tu sbb dia nak ke?? atau merajuk dia nak??

teringat my nephew dia.. nak sgt moto yg di petaling street sampai dia tak nak keluar walaupun nak bawa masuk ke kereta... so kita angkat dia dgn moto dia sekali ke kereta... adeh kenangan-kenangan

~Atie+Farid~ said...

canteknye basikal nureen.......

fazilzura said...

wah nureen dpt beskal pin lg u

~~ciklinn~~ said...

yeyyeyeye akhirnya dapat si pink kaler... ciklinn tumpang boleh?

masviona said...

wah nureen dah dpt basikal dah...mesti happy nureen kan...hiksss

nyizd said...

byk tu discount..dari 98 ke 60..untong woo..kena bagi tips ni camner nak mintak discount kaw kaw ounya...;)

gEe said...

comey..sesuai dgn nureen pink karerr...

MaMa aYiN_FaSHa said...

iskh..iskh..iskh...x menyempat si nureen nni nk bawa beskal dia..
beb!! mmg leh countim kaw2 nya ngan apek..dr 98 leh dpt 60

Gieyana said...

Zura ~ A'aa..mmg betui tue..nasib baik x bw masuk tido sekali..kekekeke

Gieyana said...

Imah
~ Betui tue...satu rumah dier round..tp umah kita sempit jer..:(

Gieyana said...

Zara
~ Wahhh...mmg sonot my dear...

Gieyana said...

Durian Runtuh
~ Mmg akak nk beli yg roda dua tue..tp yg nie gak dier nak..huhuhu

Gieyana said...

Firsya
~ A'aaa..sonot benor dier..:D

Gieyana said...

Mama Tisya ~ tu ler psl..kemain hepinya dier...:D

Gieyana said...

Zue
~ Betui2..mmg x cited bbenor..kekeke

Gieyana said...

Joe
~ Yeahaaa...pinky!:D

Gieyana said...

Dee ~ betui tue..kejap jer ni bleh naik basikal nie..huhuhu

Gieyana said...

Aiman
~ Oooo..camtu yer..x ler..although akak minat photography..tp mesti kena pada tpt n moodnya..kekekeke
~ A'aa..beli beskal tue psl dier nk..:D

Gieyana said...

Atie ~ Tenkiu yer..:D

Gieyana said...

Fazilzura
~ Betui2..pinky lg...:)

Gieyana said...

Ciklinn ~ bleh2..x der masalah..meh ler naik sekali!

Gieyana said...

Mas ~ mmg suka benor dier tue:D

Gieyana said...

Nyizd ~ A'aaa...ayat kena power taw! kita mmg expert gak nie..tp kena ikut mood gak:D

Gieyana said...

Gee ~ Tenkiu yer...

Owhh Gee, aku x sempat nk kasi ko wat beading ar...baju pon x siap lg..huhuhu

Gieyana said...

Ieda
~ Kekekeke...ayat power woooo!!
~ dier tue mmg excited lebeyyy...:D

mummYaeesh said...

hmanggaiii hebatnye menawar..byk tu kurang! takpelah next yr beli yg roda 2 lak yerk..lgpun nureen kecik lagi la nak pakai yg roda dua tu..yaeesh masa umo 3thn baru weols bg yg roda dua tu!

mamadanish78 said...

mmg kena pandai bab2 menawar ni...he2..
wah..pandai btol nureen tu memilih basikal...kale pink lagi...sweet jek...sesuai ngan nureen la...
abang danish pun mamad dah belikan gak.tp mula2 jek xcited...lelama dah asik paking je kat laman rumah tu..wakakaaaa

[-suziey-] said...

waaa ni msti goda abis2an apek tu smpai dpt murah giler ni..ekekek:D waa tantek la kolorful beskal itu..hehe..

Gieyana said...

MummyYaeesh ~ hahhh...kita mmg hebat taw...tu aku x story lg camna kita tawar-menawar masa beli Dslr ritu...2 jam dok kedai kamera taw! last2 apek tue kasi cost price..mmg berbaloi! ayat kita mmg power taw! hahahha..

Gieyana said...

MamaDanish ~ Betui2..kalau x kena tipu gak tu kan! betui ar, budak2 mmg excited bila dpt benda br..lasty..nk naik pon x mo kan!

Gieyana said...

Suziey ~ Betui2..kitaorg goda habis2an kat apek tu..kakakaka

CaMaRPuTiH said...

pape pun pink tetap di hatikan? aiyark..pempuan dgn pink sejak kecik lagi sudah sebati. hehehe... sampai ke tua di bawanyer penyakit pink itu (read: akula)

jemarisepi said...

ala tuwitnya basikal dia....teringat waktu adam seusia nureen...ibu ayah yg exited nak beli beskal

Gieyana said...

Acha ~ Betui2..aku mmg suka pink tp x tau lately aku dh jd minat purple lak...mesti pakai kaler gitu..huhuhu..

Gieyana said...

Jemari ~ tenkiu...mesti best kan saat itue...:D