"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Saturday, June 27, 2009

FATHER'S DAY CONTEST - Mama Manja

STICKY MODE YER...Pls Scroll down for the new ENTRIES...
Actually aku dah serik nak masuk contest2 nie....tapi ingin turut serta memeriahkan suasana,akhirnya hatiku terbuka utk joint contest special dari MAMAMANJA79 nie...support kengkawan...Dan di tambah plak, aku x pernah publish story-mory about my family...so this is a right time for me....So, you all can get to know my father yaaa!!

Contest ini akan bermula pada hari ini, 7 Jun 2009 dan akan berakhir pada 26 Jun 2009, jam 5 petang. Kenapa 26 Jun??? Sebab tu tarikh besday aku hehehehe.. (copy paste kata2 MamaManja yer) dan keputusannya akan diumumkan pada 29 Jun 2009.

Macam contest2 lain gak... syarat2 tuk menyertai contest ini ialah:
1. Menjadi FOLLOWER Mamamanja >>OK..dh link n kenal dier before contest lagi yer..
2. Add blog MAMAMANJA kat bloglist korang >>DONE...tp jgn confius lak psl bloglist aku uptodate yer...so sesapa yg update blog br ler muncul kat bloglist aku tue yer...
3. Upload gambar FATHER'S DAY CONTEST di atas sebagai banner di blog korang >>DONE
4. Hanya yang mempunyai BLOG sahaja yang boleh join contest ini. Blog apa... x kisah, janji blog.>>Yes, I am...
Dan cara untuk menyertai contest ini adalah:

1. Upload gambar korang bersama ngan ayah. X kira gambar zaman bila....
Ok...Done

Nama AYAH : MUHAMAD BIN LATEH

Umur : 57 tahun

Buat sket ucapan kepada ayah korang yang melambangkan penghargaan korang terhadapnya.
>>KHAS Buat ayahanda tercinta...tak dapat di luahkan dan dibalas dengan emas dan permata keatas segala pengorbananmu semasa membesarkan anakanda dari kecil hingga dewasa...Peluh dan keringatmu yang keluar dalam mencari rezeki untuk menyara kami membesar, tidak pernah engkau pedulikan demi mencari sesuap nasi....dahulu, keluarga kita tidaklah di kategorikan di dalam kelompok orang yang berada...kehidupan kita ibarat kais pagi makan pagi dan kais petang makan petang...Masih ingat lagi, semasa zaman persekolahan rendah...wang saku yang kami bawa, hanyalah tidak seberapa...namun, oleh kerana risaukan anak2 yang kelaparan, ayahanda sanggup untuk menyara kami agar wang tersebut dapat mengisi perut kami buat sementara waktu...SESUNGGUHNYA, ayahanda sanggup berkorban demi membesarkan anak2 tercinta.....DAN dengan itu, anakanda amat berterima kasih di atas segala pengorbanan yang ayahanda berikan semasa membesarkan sehinggalah anakanda menjadi orang yang berguna kini...Sayang AYAH SELALU....DAN SESUNGGUHNYA AYAHANDA...SETIAP HARI ADALAH MERUPAKAN HARI BAPA!!!

~Nota Kaki : Picture nie baru jer ambil tau..on the Father' day itself taw!! and nie pon juga nak joint contest MamaManja nie...support kengkawan....kalah menang tue biasa ler...:D

~ Owhhh yer...picture aku nie bukan penyumbang utama utk contest nie yer...kata2 Indah aku di atas tue jer yg membantu...kekekeke

36 comments:

strawberi @ mamadira said...

good luck my fren..

aku doa kan ko menang..
pas tu belanja tau..

Gieyana said...

Mamadira ~ Insyaallah..tp contest nie bukan from picture taw..tp from kata2ku itu..kekekke

Ummi Salsabila said...

good luck..:)

EIJAM'S FAMILY said...

good luck.. okies ade rezki menang..anyway selamat ari baba

mummYaeesh said...

goodluck gie !
weols ingat nak masuk tp stlh dicari2 rupa2nye takde gambar berdua dgn pakmat..sume ada makton takpun ada yaeesh..adeh!

~Firsya~ said...

gud luck utk contest nie ye...

Mamamanja said...

thnx weh join contest aku. sokongan kengkawan mmg diharapkan.

Gieyana said...

Ummi Salsabila
~ tenkiu yer..:D

Gieyana said...

Ayu
~ Tenkiu yer..betul2 tue..Selamat hari Bapa juga yer...:D

Gieyana said...

MY
~ Alaaa..rugi la...tu la psl..picture aku ngan ayah pon x der mula2nya...psl, dia bkn suka bergmbar sgt..so, tpaksa ler balik kg weekend br nie semata2 nk amik gambar..hahahaha..

Gieyana said...

Firsya
~ Tenkiu yer..:D

Gieyana said...

MamaManja
~ You're welcome...tu la...aku tgk kata2 ko sam sedeyyy jer..so aku pon masuk ler utk memeriahkan suasana...:D

MaMa aYiN_FaSHa said...

uit..contest lagik..harap2 berjaya yer..
Baru nk tegur..gambar gigih tuk contest..sekali dah mention..hehehe

Gieyana said...

Ieda
~ Sgt gigih okies...gambar baru lg tue..kekekeke...
~ Siap ayah aku pakai sarung lagi bg menonjolkan kekampungan itew..kekekeke

Dee said...

happy father's day..good luck!!

CuTeMiUt78 said...

jom.. memeriahkan contest yo.. :D

Gieyana said...

Dee ~ tenkiu yer..hepy father;s day to u too!

Gieyana said...

Cute Miut ~ kekekeke..betui2! :D

shidaradzak said...

moga success..saya mmg tak minat sgt masuk contest2 nih...hehe

Gieyana said...

Shida ~ tenkiu..actually aku pon dh serik masuk contest nie..tp nak support kengkwn..n sementara tue boleh gak aku kenangkan kembali jasa ayahandaku yg x terhingga iteww...:D

neezareef said...

sedey lak aku sbb abah aku dah tade kan..

tp ko anak bapak la iras btl ko nih

Gieyana said...

Neezareef
~ Owhhh..al-fatihah buat arwah abah ko yer..touching aku!huhu
~ hiks hiks..mmg manja ngan ayah pon..

n.u.r.u.l said...

semoga gie menang dlm contest ni...kena afundi ker???

Gieyana said...

Nurul ~ entah ler..harap2 x ler..psl sy mmg dh malas afundi2 nie..huhu

~zuraiwan~ said...

gud luck...aku pun ingt nk masuk gk...tp x de gmbr aku ngan abah aku la...nk blk miggu ni la rasenya tp x sempat la nk masuk contest...huhuhu..

Gieyana said...

Zura ~ Tenkiu..alaa..taruk gambar ayah hg sorang pon boleh..contest nie bkn di kira dr picture...kira melalui kata2 indah itu jer..:d

[-suziey-] said...

holaasa..good luck wei...nnti aku vote ok:p

Gieyana said...

Suziey ~ Okies..tp harap2 yg x payah vote ler kan..aku x larat nk rayu undi nie wei..kekekek

CatlinaFly said...

salam nanti undian dah start g tau ek..err..leh undi bpe kali ni ye?

Gieyana said...

Cat
~ x sure yg nie ada vote tak..rasanya cam tak dak kot..kalau kena vote2 nie rasa malas nk berkempen nie..hahahaha:d

naurah makwa said...

selamat hari bapa to ur hubby and ur dad

Gieyana said...

Naurah ~ tenkiu yer..:D

mamadanish78 said...

good luck gie...
mmg nice pun pic tu...
masih panas lagi...ye laaa..kan baru snap kan...he2

Gieyana said...

MamDanish ~ Tenkiue yer..:D

PinQib said...

sweet nye suratttttt

Gieyana said...

pinQib ~ tenkiu yer..:D