"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, June 11, 2009

Ke Sungai Petani & 999

CERITA AKU LAGI!!! Selepas attend kenduri Izham + Shahira n bertolak dr rumah kenduri dah almost 5.00PM....next destination seterusnya...Ke Sungai Petani semata2 nak shopping kain utk buat baju kurung aka baju raya....nnt aku x sempat nak tempah manik kat Gee plak!! kalau x sempat , x dapat ler nak buat manik..huhuhu...aku suka tau manik2 nie...nak buat sendiri malas ler......

Kat Highway!!Owhhh..langit biru lagi!!sukaaaa.....

Sampai kat SP, dalam pukul 6.30 camtu...Then, suddenly telephone hubby berbunyi.....999....balik kampung segera!!Emergency!!huwaaaaa....dah ler sehelai sepinggang jer..except baju Nureen...AND luckly time mak hubby telephone tue kita baru nak sampai SP...so last minit shopping ler beli apa yg perlu..pakaian for 1 day....abis gak almost RM200....pakaian aku n hubby n tambah sket baju Nureen & sedikit keperluan Nureen kat Kampung...nasib baik ada pampers yg nak bg BB sitter kat dalam bonet..kalau x? huwaaa.....
THEN, Isnin tue aku EL....nasib baik ada duplicate key kat admin..kalau x, "Kedai" x meniaga ler...x dapat nak bayor utang Creditor....hehehe.....AND x dapat juga aku utk membeli kain...this weekend ler pegi lagi...huhuhu
THEN, Sampai kat Kampung 7.30pm...
Ditambah dgn kegusaran dihati masing2....sepanjang perjalanan balik kampung tue..masing2 diam membisu.......harap2 semuanya OK......

Owhhh! aku suka awan biru lagi.....

Then, kebetulan bulan mengambang penuh...picture d'ambil masa perjalanan balik....Indahnya kuasa Tuhan...


~ Owhhh.....citerku bersambung lagi selepas ini yer....

23 comments:

salwa said...

kak gie pndai snap pic la..
nice sgt...
emergency apa kt kg??

niza said...

harap semuanyer selamat...

CINTAMANISZ Lite said...

Salam Gie; Gie ada kedai dan wat bisnes ape?

zue_annie said...

cantik gambar bulan tu...uitt kat kg hubby ka ko balik?xkan xdak baju kat sana keekeke..ko nya pinjam MIL la hehehe

Gieyana said...

Salwa ~ tenkiu yer...ala picca besa2 jer..sekadar cuci mata n memenuhi hobiku ini...
~hehehe..nk citer ka erk..nntkan next entry yer..

Gieyana said...

Niza ~ Aku pon harap begitu...tekezuttt dbuatnya!!

Gieyana said...

Aloha@
~ Owhhh! "kedai" itu adalah opisku daaa..x der buka kedai pon psl duit x der..hehehe

Gieyana said...

Zue
~ tenkiu..aku pon suka tgk..kebetulan jer bleh nmpak bulan tue...hubby ku plak kata matahari..apa daa...
~ Baju MIL x muat daa...baju dier 3x besau dh badan aku!hahahaha

CuTeMiUt78 said...

ko memang terror aarr bab ambil gambo2 ni... oh.. napa blk kg kecemasan apakah itu

[-suziey-] said...

HOHOHOHH..SONOTNYE JLN2 UTARA...TANTEK BTOL LANGIT TU...

EIJAM'S FAMILY said...

macam mana nak amik gbr cantik2...berkenan sungguh diriku ini

Gieyana said...

Cute ~ Alaa biasa ajer..kamera mmg ada di tngn time hubby drive..so bila nmpak sesuatu yg menarik aku tembak jer...smbil2 suruh hubby stop! wakakaka...nasib baik hubby ok! tp kt highway x bleh ler buat camtu...Owhhh 999 itu ker? bersambung yer...

Gieyana said...

Suziey ~ Sonot oooo..I like blue sky tooo!

Gieyana said...

Ayu ~ x kisah guna kamera apapun..yg penting minat..kalau ader budget bleh dptkn dslr utk dptkan hasil yg baik..yg penting nk amik gambar tue mestiler kena pada angle n kreativiti kita ajer..n kena keep on shooting! pastu, kena reading relevant material psl fotografi ni...

Gieyana said...

Ayu ~ Saya pon br belajar ajer..still learning..hehehe

~zuraiwan~ said...

haloo...ku tahu apa yg emergency tu...moga2 selamat la ek semuanya..

Maswani said...

salam gie.. oo..blk kg kt mana? moga semuanya selamat k..

mummYaeesh said...

woiii..suspen ni!ape cer 999 tu??cis dia bg gambaar bulan pulak dah!

naurah makwa said...

kak dah balik kampung ker?bestnya..jenjalan cuti sekolah

Gieyana said...

Zura ~ Harap pon begitu..

Gieyana said...

Maswani ~ Kat Kedah juga..A'aaa..harap semuanya ok..

Gieyana said...

MY ~ Ahaks! cam drama bersiri ler plak kan..kan..kan...nntkan next episod! walaaa...

Gieyana said...

Naurah ~ Dah...dn skrg kat Penang..owhhh ! bkn jalan2..tp kecemasan...huhuhu