"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, June 16, 2009

Kenangan itu Indah sekali...

Walaupun bermalam cuma 1 mlm jer kat Taiping nie...ianya mmg memberikan seribu makna + kenangan yang x dilupakan...aku mmg suka cuti2 nie...biarpon waktu cuma terhad, namun kita sekeluarga dapat meluangkan masa bersama2....menambahkan perasaan CINTA dan KASIH SAYANG gitu...hehehehe...


Bertolak dari Bagan Serai, rumah kawanku itewwpon dah 5 something....n kita stop kejap kat kat Masjid utk tunaikan tanggungjawab sebagai hamba Allah .....Dan kita menjejakkan diri kat Pekan Taiping lebih kurang 7.30 camtu....Nasib baik ada GARMIN...dulu owg pakai GPS..skrg advanced sket maa...so x ler sesat...



Berposing2 itew perlu yer...Nureen telah koyakkan yellow pages kat Hotel itu semata2 ader gmbar "Korek" dier tue...

Owhh..kita stay kat Panorama Hotel...mula2nya tue cari satu motel tue...tp nmpak mmg seramm jer...so aku x nak ler....High demand plak aku kan...kan...kan!! x nak ler stay kat Seri Malaysia cam kita stay last year tue...rate mahal, tp servis bad...room condition pon teruk...sepatutnya owg letak karpet..tp diorang letak tiles plak...dh ler aircond sejuk...huhuhu...tak tahan wooo....

Tapi seyess, stay kat hotel nie mmg better...aku rating 3 star ler...room not bad....compare ngan Evergreen Laurel Hotel kat Penang nie...5 star tp...perghh cam hampeh gak tue...CUMA tang aircond kat Panorama tue jer sejuk giler..central aircond without adjuster taw!!mak aiii...cam dok overseas ler plak!!

Owhhh..selalunya kalau vacation kita mmg suka lepak2 kat bilik jer...dtg nk rehat kn...so berehat jer la...cuma pg tu jer kuar for heavy breakfast...Sowi Suziey..time tue x tipon ko awal2 yer....Then kita Check Out dr hotel tue pkul 1.00pm menuju ke destinasi seterusnya....


Owhh time nak check out yer...Nureen still angkut paper tue..hiks hiks hiks..

Next entry...

~ Berjalan2 di Muzium....

~ Berjalan2 di Zoo yg best iteww....

~ Saksikan picture2 gedik kitaorang yer...hehehehe

26 comments:

MaMa aYiN_FaSHa said...

Wah..coti2..best2...Bila la aku nk dpt bercuti nie..dis year x plan apa2 pon lagi..Buzy bangat deh kat KL nie..hehhe

Gieyana said...

Ieda ~ Cuti jgn x cuti..releasekn otak taw!hehehe

shidaradzak said...

ermm tunggu next entry lah..

DuRiAn rUnTuH said...

taiping memg best..petang2 mesti hujan..selalunye pegi hujan la..hihi

Gieyana said...

Shida ~ hehehe..tungguuuuu...:D

Gieyana said...

Durian runtuh ~ Masa kita p tue mmg hujan...kt sn taburan hujan yg tinggi kat Mesia nie...nasib baik 2nd day x hujan... :D

mummYaeesh said...

mana??mana yg nak kasi jeles tu??
durian mana huh??

babyluv_ayang said...

wah, gi tepen yek...heheheeh.....k.fara baru plan nak gi minggu ni...tapi plan ajer....blum confirm lagik...ehhehehehe....cantiknyer rambut si nureen...nak cikit....nak buh kat rambut kyra....kyra nyer la hai.....mcm gitu ajer nyer....

[-suziey-] said...

wallaaaa..aku kenai baju ko tuh..ni msti pagi ahad kan..ekekek:D lagi mau tanya;p tu la seb bek aku xtunggu call ko mcm org tunggu pakwe call..cewah:p
wei gmbo "korek" tu ape wei? bahasa jawa ke tu? ekekeke;D amboih sakan dalan2..tp kalu aku pn bile dh ade dslr yg canggih itu kan..harus la gediks nk dalan2 nk posing2..eekek:D (alsan jek...klu dh mmg kaki jln:p)

Gieyana said...

MummYaeesh
~ Ko nak durian erk..meh turun ke Penang 28th nie..tp ko nk jumpa Suziey plak time tu kan..ada Pesta durian kt sini...kalau x, ko bleh balun puas2 taww...owhhh..entry kat bwh daa...

Gieyana said...

Kak Fara
~ A'aa...last minit plan..& menjadi gak..dsmping tue wat blind date jumpa blogger gak..mmg best ar ..nnt pegi ar..mesti Kyra suka....
~ Owhhh..nk rambut Nureen sket yer...kita gunting sket bg Kyra..hehehe...Ala, budak2 mmg camtu...nnt tumbuh ler tu rambut dier..psl rambut dier stail lembut kot, tu yg lambat nk tumbuh tue...

Gieyana said...

Suziey ~ Walaaa...ahaaa..ko mmg kenai bj aku itew psl ptg aku jumpa ko pkai bj yg sama...dh nk masam dh masa jumpa ko tue...Bersauna kt Zoo katakan..kekekeke....
~ Betui2..kalau ko tunggu aku cam pak we nk call, alamatnya: petir, guruh & sewaktu dgnnya sabung-menyabung ler...hero ko nnt jelesss wooo...kekeke
~ Korek tu ker? aku dh link kt shoutbox ko yer...aku pon x sure official name dier psl aku pon panggil korek! wakakaka....
~ Owhh...ko telah mengenali aku dgn lebih mendalam...kakiku ini mmg suka jalan2...kalau x der dslr tu pon nk jalan2 gak...sbb dh mmg kaki jalan2...kekekekeke...

alyyani said...

taiping banyak tmpt menarik eh? bole consider nak pegi nih. walaupun tinggal di negeri perak tp x tau tmpt2 menarik kt negeri sendiri. hehe..

Gieyana said...

Alya ~ Teruk ar ko nie...negeri sendiri pon tak taw tpt menarik yer...best taw gi tepeng ni psl ada tasik gak...ritu x sempat nk lepak kt Tasik tue..hehehehe

~zuraiwan~ said...

hehehe...tingat coti2 kite gi taiping ritu...hahahaha..sehelai spinggang ko....wakakakaka...jd aje plan last minute

neezareef said...

bercuti selagi daya nk gambo sana sini kan

Gieyana said...

Zura ~ Betui2...sehelai sepinggang jer kita erk..masa pi last year ...lg hebat!!pastu kita siap gi shopping lg kat Giant tue...aku plak shopping kalah utk stock sebulan..wakakakaka...
Tp seyeesss, hotel yg aku dok tue mmg best dr Seri Mesia yg x bestt tue....cuma breakfast jer not included...siap aku berendam kat bathtub ngan Nureen lg...bukan ngan cik abg yer!!wakakaka

Gieyana said...

Neeza ~ pandai ko...bergambo itew satu kewajipan...buat kenangan utk hari tua nnt..wakakaka

~zuraiwan~ said...

Kakakaka....kalu ingt mmg nk gelak gilerr...ko stok sbln sbb beli susu anak lg...aku bdua jerk...

Gieyana said...

Zura ~ Betui2..lg beli pampers n segala mak nenek lg...mcm kt penang x der supermarket ler plak!kekeke...

niza said...

skali skala dok rehat kat hotel syok kan..

Gieyana said...

Niza ~ Betui2..seyesss syok woo..bergurau-Senda bersama2..wakakaka

CaMaRPuTiH said...

gie.. pasni aku nak sesat2 ker penang lah.. gi roger umah ko, zura n niza. hohoho... (macam bagus jekkan?).

sonot tau rileks2 kat hotel nih. peberate en. hubby aku weh.

Gieyana said...

Acha ~ Bleh2..x der masalah...roger2 taw!
~ Betui2..sonot wei..aku kt Penang pon dok hotel gak..kadang2..tp selalunya time Annual dinner ar..bw Nureen n hubby merelaxkan diri..hehehehe

zue_annie said...

wah..yang ku x tahan tgk si nureen ni..suka sgt ngn "korek" dia smpai koyak n bawa balik tu hikhkhok

Gieyana said...

Zue ~ Tu la psl...kt umah aku tue dh brapa byk buku yg ada menatang tue..tu x dcampur menan lg tue...entah knp ler dia mmg minat korek tue...