"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, June 24, 2009

Menuju Ke Utara

Aktiviti aku di hari minggu yang lalu....x sempat nak bercerita panjang actually...so aku dahulukan meng'upload gambar2 sampingan dalam entry2 sebelumnya....Sabtu tue aku kerja actually...

Lately nie, asyik tgk most of the entry citer Durian jer....So, aku memujuk rayu sang Suami agar menunaikan permintaan aku utk balik ke kampung...so kat sana boleh ler menikmati buah2an tersebut dengan penuh kekenyangan.....

Perjalanan pulang menuju ke destinasi...suasana highway lengang sekali....

Salah satu daripada motif utama utk balik kampung..walaupun x sepenuhnya masak..aku tetap menikmati buah pojaan hatiku ini...lazat wooo!


Buah rambut lagi....sungguh sedap.!!!

Ni ler motif utama kita balik kampung...mmg sedap n puas bila makan buah sendiri kan...

Lihat Puteriku skrg dah pandai makan buah ini....

~ Sememangnya aku amat bertuah kerana punyai pokok buah2an sendiri...ttp, jauh ler plak kg ngan Penang nie....

~ Kitaorang siap bawa balik Durian + rambutan satu guni lagi ke Penang nie...dh jadi risau ler plak psl nk kendurikan durian2 tue kat sapa...psl mulanya plan nak buat kenduri durian kat rumah....tp risau takut durian tue x tahan lama...so kita agih2kan utk kengkwn....lastly, tinggal kt kita 6 biji durian yang comel2...pslnya kita dh sedekahkan yg cantik2 utk kengkawan.....Suamiku kata, kalau nak sedekah utk orang, kita hendaklah 'memberi' benda yg most kita sayang...baru diberkati.....Ahaks.!!

20 comments:

ppb_ppkp said...

gie.hang org jitra kan????
amboi nureeen..makan doyan xajak auntie pon.ehehehehhe

Noy said...

waa...durian..doakan lah masih ada musim durian nx week...nak gi kL NI Mesti nak rasa durian mesia..

Gieyana said...

Imah ~ Aku org Kuala Nerang daa...Nureen tue br belajar makan tue..hehehehe:D

Gieyana said...

Noy ~ Yes...shd be ada..don't worry yer...tp takut kena yg x best ajer la...:D
And one more thing...hotel usuall x allowed bw masuk durian..camna nak makan nnt?:D

DuRiAn rUnTuH said...

durian kampong memg sedap..rambutan sgt lazat!!~~wawah..terliur tgk nureen makan..walopon kite pon baru makan durian ptg tdi..hihi

ibu_umairah said...

oooo musim menjamah durian......,,seleranya tengok nureen makan!!!!!!
-durian kampung memang perfect-

MaMa aYiN_FaSHa said...

wehhhhhhhh..dis week turn aku lak nk gi nyerang dusun..tp motan jer la..doyan??? ampon...ampon
x mo...
MIL ckp dah byk yg masak...puaskan dpt petik kat pkok sendiri pastu terus ngap..nekmat...nekmat...

Gieyana said...

Durian Runtuh ~ mmg betui tue...sedap sgt n berbaloi....sudah terliur nengok Nureen yer..Nureen tgh sonot menikmati tue..:D

Gieyana said...

Ibu Umairah ~ Betui2..hehehe..:D

Gieyana said...

Ieda ~ wokeyyy..serang jgn tak serang taw!! ko mcm member aku gak..takut ngan raja buah itew..kekeke

EIJAM'S FAMILY said...

a'ah gieyana durian kampung mmg prefect.. agak yerk biler ler mama nak balik batu kurau mamam durian..xpeler jumaat nie haku gie cari kat pasar mlm

[-suziey-] said...

ler lenkali pos je kat aku kalu tkut xabis..ekekk:D

seb bek dh blasah..so aku xjeles..hahaha:p

Gieyana said...

Ayu
~ Betui tue..durian kmpung best wooo...:D
nnt ko cepat2 ler balik kg yer...:D

Gieyana said...

Suziey
~ X dpt ar nk post ket ko..psl nnt rosak plak..hahaha...
~ A'aa kan..nasibbb! kalau x mesti ko jeles..:D

zue_annie said...

wah sedapnya...senin ri tu abah aku bli doyan,motan n dokong kat kola nerang...sedap wooo smpai x larat nak mkn ..hahahaa

niza said...

cesss cesss!!!ader dusun sindri!!!aku nak gak!!!

CuTeMiUt78 said...

gie, napa tak pos kan pada aku.. nak gak.. heh..heh..heh..
nureen nak gak mkn doyan ya... mirul langsung taknak.. busuk katanya.. aisshh... anak teruna ku tu tak minat ngan doyan la plak.. tak ,ikut cam ibu ngan ayah.. yg memang hantu doyan.. :D

Gieyana said...

Zue
~ A'aaa..mmg sedap wooo..betui2 tue, smpai x larat nk makan!

Gieyana said...

Niza ~ kekekeke...cess...cess...cess...kalau umah ko dlm coverage Gelugor/Jelutong mmg aku hantar taw..tp jauh sgt plak..kt balik pulau sinun...:D

Gieyana said...

Cute ~ x dpt ar nk post kt ko..hehehe