"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Saturday, June 27, 2009

Owhhh...Aku kembali..

Korang rindukan aku yer....hiks hiks hiks......TERHARU ler pasal korang sayang kat aku rupanya..ahaks! perasan sket yer....:D

Minta maaf kat korang la yer kiranya aku membuatkan korang rasa cam nak hawing jer segala bagainya barang kat aku...wakakakakaka... Buat Kengkawan semua.........you're really wonderfull person tht I know...thanks so much for concerning where I hv been....

Actually aku wat entry tue nk tgk kesusasteraan Melayu aku tue still ok ker tak..hahahaha...siap bagitau membawa hati yang luka lari gitu!!!Ishh bukan daa...hati yang luka lara....hahahaha... OK...to clear you mind witout negative thinking of me.....

So see my below sipnopsis for the better understanding where I've been this few days yer....:D
~ Aku cutiiii..tp still online...bezanya aku nak try jadi silent reader plak....tpkan!!, wa cakap lu...jd silent reader mmg menguji keimanan owg cam aku nie...rasa jari-jemari aku tue cam gatai jer nak comment.....

Aku still skodeng korang taw!!heeeeeee
~ Pastu..aku mmg x der kat Penang nie...pslnya, aku dh habiskan RM sebanyak $551 semata2 beli baju utk raya...haaaa...amik ko!!

Riang ria Nureen ler tue psl dh dpt basikal baru!heeeee
~ Pastu....aku n suami tersayang belikan Nureen basikal...apa kes aku beli Nureen basikal??? Nk dijadikan citer, Tesco ada send pamplet diaorg kat umah aku..pastu, Nureen dh ke hulu ke hilir ngan pamplet tue...kat dlm tue ada berbagai brg2an kanak2 termasuk basikal...so, smpai ke tempat tido dbawanya tau!! Bkn takat tue ajer...siap dipujuk rayunya dier kat Abah dier....kesian plak! So kita pon, dengan rasa bangga dan murah hati..memberi apek kt Georgetown tue $$$ untuk di tukarkan dgn basikal itu...so, this few days aku mmg fullfill my day with my lovely hubby n dotter...Sekian Terima Kasih.....:D
~ Ishhh...tak abih lagi daa....aku dh start balik new semester...korang igt aku cuma berkerja n jg anak ker...aku pon pelajar gak taw....hahahaha....Buat apa belajar??sesaja utk tmbah pengetahuan...utk memberikan kepuasan padaku...utk tukar kerja? I think not yet...pasl tpt aku ada dot dot dot.........haaaa..jgn jelessss!

~ Aku dh membzkan diri aku semula yer dgn segala buku2 an bagainya ...apa bidang yg aku amik....hahaha...MANAGEMENT! jauh benor dgn bidang kerja aku....Accounting! haa amikk ko! Doakan aku dpt menghabiskan pengajian aku yer..... OK..itu saja buat pembuka kata..nnt aku citer lg dalam episod2 seterusnya ttng keexited'an Nureen kat kedai beskal...kat kedai kain...hoho...!

During kita cuti tue..kita still bjalan2 berpegangan tangan cam couple nie...ahaks!!

28 comments:

Nana said...

mana gambo beskalnye xtepek je

Gieyana said...

Nana ~ nnt aku tempek dlm next entry yer..:D

leadleedeea said...

hehe...shopping sakan akak yek...nak jadik silent reader kunun..hehe takkan bleh tahannye tgn tuh kan...cam saya..muahahaha~!

Gieyana said...

Lead ~ betui2..susah benor kalau owg cam kita nie nk jd silent reader..tgn tue giler jer nk comment..heheheh:D

DuRiAn rUnTuH said...

wawah..nak belajar lagi..memg semangt tinggi la kak gie..berusaha yer!!~~eh,nape tak tunjuk beskal nureen tuh??

ZARA 札拉 said...

yeah!!

akak dah balik!

mau peluk!

mau peluk!

Gieyana said...

Durian ~ wawahhh..mmg dh belajar dh pon..cuma x bgtau kat sini yer..thn ni dh thn ke 3..heeeee....nnt kita tunjuk beskal Nureen yer...:D

Gieyana said...

Zara ~ yehaaaa...mari sini...akak peluk..akak peluk!!heeee

ai said...

nak tengok baju raya kauuuuuuuuuuu

mama tisya said...

wah byk ye ko shoping bj utk raya...tu bj ko je or termsk nureen & hubby??

wah nureen dpt basikal br ye..nanti upload gmbr basikal br nureen ye...aku br plan nk blikn tisya basikal sempena busday die cz tk bli apa2 adiah lg utk die cuma dpt adiah dr kwn2 je byk...

Farhana said...

Hik hik hik.. Akakkk.. Pandai gak wat2 gempak dn cite2 sdey rupenye.. Huhu.. Hebattt arr.. Pape pn, slamat kmbali berblogging.. Jadi silent reader mmg ponat dr jadi aktif blogger.. Haha.. =p

camarputih said...

hohoho... pandai ek ko main dgn bahasa smp kasi org terpengaruh. ces hampeh mu!
#ada lg ke tailor yg nk amik tempahan? tailor aku sumer dh tutup order.
#wah nureen dpt beskal ek. bagus2.. aktiviti kirai duit pa&ma
#aku pun masih berpegangan tangan sbb laki aku tau aku lembab bila dia pegang tgn aku surela aku kene jalan cepatkan. ahaks!

zue_annie said...

welcome back utk create entry hihihi...wah bestnya nureen dapat beskal....

n.u.r.u.l said...

shoping baju raya spai RM500 ?? raya sakan le gie thun ni...nape x publish baju raya kat cni...

Gieyana said...

Ai ~ Alaa..x bleh ler...nnt raya karang x berseri2 ler..hahahah:D

Gieyana said...

Mama Tisya
~ heheeee..baju kita sekeluarga..n sepasang utk mertua..:D
~ NNt kita wat entry basikal tue yer...mesti lawak benor tgk gelagat puteriku itew..:D

Gieyana said...

Farhaba
~ heeee..consider bahasa akak bagus gak kan..tp x ler sama cam bahasa Doctor tue..:D
~ betui tue..jd silent reader penat wooo..:D

Gieyana said...

Acha
~ ko sudah terpengaruh...hahahaha..bangga aku!
~ Ada lg ar..sini byk tailor..tp, mahal gak ler...kalau lining tue mau RM100 gak tue..chrge dble...
~ Betui2..dier pau pa&ma dier..huhu
~ kekekeke..lawak ler ko nie...x kira ler...nk gak suh hubby pegang tangan...dulu masa bcinta bkn main lagi pegang tangan..so kawin pon nak camtue gak ler...:D

Gieyana said...

Zue ~ tenkiu2...nnt aku buat entry baikkkkk punya!

Gieyana said...

Nurul
~ hahaha...amik aku! x ler raya sakan...tp kain tue mahal! tp aku nak gak! x kira.....baju utk sekeluarga ler...sekali ngan mertua..:D
~ x bleh ler publish...nnt x besttt dah ler...:D

~zuraiwan~ said...

aku agak dh...sure coti nih...jln2 sopping2..coz laki aku kata laki hg pon coti...kekeke..

Gieyana said...

Zura ~ kekeke...tu la psl..:D

MaMa aYiN_FaSHa said...

oooo..pi shopping baju raya rupanya..aku lupa tadi masa jumpa nk tya hg pi mana??? coz zura kata mesti hg pi jln..kekekek
Aku ni x beli2 lagi..adushhhh..bila la nk pi..sebuk memanjang..

AkMa said...

ohh sambung belajar rupenye ko gie..ingatkan g mana la..teruskan usaha anda ye..

CuTeMiUt78 said...

ohhh... nak g sambung belajar ke.. emmmm takpe lebih bagus gitu.. :D

Gieyana said...

Ieda ~ A'aaa..beli baju raya..kekeke...
~ Cepat2 pi beli yer..:D

Gieyana said...

Akma ~ Mmg dh belajar pon sebelum nie..cuma x bgtau kt sini jer..:d

Gieyana said...

Cute ~ Owhh...mmg dh belajar dh..thn depan insyaallah tamat..:d