"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, July 29, 2009

Jiwa Kacau!!

Orang yang berbunga2 CINTA jiwa kacau gak ker??hiks3!


Huwaaaa...I've make a big mistake in my life...Oopsss Keja daaaa..............
Lalai sangat aku!! Ni gara2 berbunga2 CINTA sesangat ler ekoran cuti2an kat Cameron sinun ler!huwaaaaaaa............aku panik, stress dan so on!!!! hiks3....


Rose Valley ~ Cameron

Pink roses...I like!! hatiku dh ceria spt rose nie namun sedikit gusar


Apa aku dh buat??? Aku dh salah bank in kan payroll utk another company aku kat M** instead of H**C...bukan aku yg bank in..tp despatch ler...ishhhh! mcm mn ler aku bleh x perasan...b4 nie mmg bank in kat M**...since M** nyer service ntah apa2..company decide to do payroll using H**C then MEPs transfer ker staff M** acct! Owhhh terkesima aku!

Tambah plak payroll this month mmg d'nanti2kan oleh suma owg.....Qtr Bonus beb!! Jangan jeles yer... Zura ko jgn jeles yer...nanti aku banjer! hiks3

So, conclusion nyer aku buat apa? aku akui kesalahan aku kt boss aku..mmg salah aku pon! And the bad things is the $$ shd be cleared to staff acct tonite! but can't!!!huhu..kesian lak kt staf2 kan..... luckyly H**C bleh tolong utk wat trf ptg td gak! huhu..bukan kicik amount tau! 600k!! that why JIWA aku KACAU!kahhhhhhh........

~ Aperpon mmg sonot bila jd kaya seketika...nak beli D90 pon bleh nie!! bleh ka?
~ Next time hv to be more carefull!!!Ayat boss ler nie............
~ I'm really regret!!but biasa ler..manusia mesti melakukan kesilapan + kesalahan....spt kata si Suami yg memahami!hiks!
~ lega rasa bila luah kat sini? betui ker!!
~Owhhh! citer Cameron x habis lg yer...

20 comments:

naurah makwa said...

jalan2 ngan kak zura tak ajak naura ni

Gieyana said...

Naura ~ hiks..ni jalan2 yg x planning taw! on the spot jer...:D

cik intanurulfateha said...

.fuh sep bek dpt balik
.kalau burn je, mmpus! :P

Gieyana said...

Cik Intan ~ RM tue still kt M**..cuma trf add fund from main acct HSBC to HSBC jer..huks3...

zura@iwan said...

uitt...x jeles arrr, rezeki hgpa kan..cuma stiasa menuggu nih ada org janji nk banjer..ahaksss....

MaMa aYiN_FaSHa said...

uitttttt..aku ni pon dok tunggu org sana banjer..x banjer2 lagi nih..kui..kui..kui
Nak beli D90??? D80 hg tolak kat aku..heheheh

leadleedeea said...

people made mistakes kak...dun worry..next time u have to be very the careful k?..belanje laaaa lead skali...eheks~!!!

EIJAM'S FAMILY said...

alhamdulillah dapat bous.. gie belanja i jeruk buah salak..huhuhuhhu xpeler semua org pernah buat salah... be cool okies gie

wantie said...

buat salah tu biasa la. jgn tension sangat. As a boss dia dah pre caution semua ni. baguih gak hang ngaku boleh find out silap tu start dari mana.. aku suka sikap terus terang hag tu...

CuTeMiUt78 said...

oooppsss... gitu ke.. kesian ko kan.. biasa la manusia tak lari dari membuat kesilapan... so pas ni more careful k..
uittss.. bila nak belanja aku plak

alyyani said...

kalau tak silap kite tak beringat, so skang kite jd lebih berhati2. it happened to me once. eh twice kot. satu small amount, 2nd kes, bole jejaskan reputasi sykt la. mmg meleleh2 ait mata admit dpn boss. tp lepas tu, terus jd pekerja cemerlang. heheheh...

AkMa said...

600k?banyk tu..x pe la gie..betul ckp suami mu itu..
tp lepas ni kena be careful menda2 yg melibatkan $$$ ni..bahaya kan?

[-suziey-] said...

ala besela tu..kadang tgh kalut2 tu mmg ade je la silap..
wei xnak banje aku ke..nape banje zura jek..cisss ni yg aku mencik nih..uwaaaaa

Gieyana said...

Zura ~ hiks! tau ko x jeles,..sajer wat gempak sket psl Bonus ko pon tebal tue!heeeeeeeee

Wokey boleh! bgtau jer ko suker apa!hiks3..

Gieyana said...

Ieda ~ Kalau dkt mmg dh banjer dh nie..ni jauh daa...hiks! ishh..x der ar nk beli D90 tue...sajer jer wat gempak! aku sygkn Cik K aku tue psl dh x kuar dh D80 tue..hiks!

Gieyana said...

Lead ~ betui tue..tpkn hati nie still x tenteram selagi staff x dpt gaji n senyum selebar2nya...harap2 besok mmg confirm masuk!

~ mai ar sini..nnt akak banjer!hiks!

Gieyana said...

Eijam's family ~ betui tue kan! manusia biasa x lari dr semua dugaan ni kan! nk buah salak ker..mai add cepat! hiks!

Gieyana said...

Wantie ~ aku mmg suka berterus terang..tht why si suami aku Sayaaaaaaannnnggg kat aku! hiks3...

~ betui tue kan..kita x dpt lari dr melakukan kesalahan..huhu

Gieyana said...

Cute ~ tu ler pasal..aku panik giler...nasib baik 2nd altenatif tue dpt wat ngan cepat!huhu

Yer la kan..learn frm Mistake! dtg Penang aku banjer jer..heeeeeeeeeee

Gieyana said...

Alyani ~ Waa...dasat ko...smpai jd pekerja cemerlang..heeeeee...

rasanya akunyer appraisal for this coming Dec might be drop sket ar pointer dier..huwaaaaaa!

Betulkan!learn from mistake!