"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, July 14, 2009

Kenangan Terindah..Negeri D'Bawah Bayu

OWhhh..harini genap setahun kita melancong ke Negeri D'bawah Bayu..Sabah....mmg indah kenangan tue..dan masa nie ler minat aku terhadap DSLR menjelma...melancong sambil merakamkn kenangan2 indah..itu ler motif utama aku utk dapatkn dslr.....

Percutian kita selama 4 hr 3 malam tue mmg seronok....cuma, rege barang2 kat sana lebih mahal berbanding semenanjung...dalam ranking RM5-10 camtu..so sesapa yg planning nak pergi tue..siap ler RM byk2 yer....:D

Yang paling best tue time nak shopping pearl la..tp, aku x sempat pon nk membeli..pslnya time shopping tue, Nureen melalak nk tido! hahahaha.....

TIME nie juga ler...like a treatment for for me & hubby...Ahaks!Perasaan CINTA tue semakin memekar! Begitu juga ler dgn sekarang...tiap2 hari perasaan CINTA tue memekar! And That why I love & Like to traveL!!....

So Sikit sebanyak...picture kitaorang semasa berada di sana....

Picca Nureen yg comeyy..suka benor aku ngan foto nie...Nureen look beautiful!hahaha....Time nie baru jer check in...


Second day..breakfast...tpkan..food kat sn mmg x sedap langsung...mee megi pon mahal dr semenanjung taw!huhu...time nie aku wearing glasses tau!heeeeeeeeeee

Nureen n Hubby! Tersangat bahagia detik itu!

Owhhh...kita g Sabah ngan Couple nie....tpkan, kita stay in the diff place....Second day...di Kaki Gunung Kinabalu..perghhh sejuk giler..tht why aku selimut Nureen ngan Towel...

Pastu..hari ketiga, aku n hubby ker Marine Park..Pulau Manukan utk snorkeling...fuiyoooo..mmg best bangat! Zura n Hubby plak ke Cultural Village..masa terhad..so kita split ikut haluan masing2...heeeeeeeeeee...

Siap posing bagai...time nie Nureen terlena...nasib baik diaorang kasi tikar.....

Sebelum meninggalkan Pulau Manukan..posing2 lagie...........mmg best giler taw! x caye..tanya Lead!

Posing lagi kat Jetty Shangri-La...owhh mmg best woooo!

~ Masa p nie Nureen berumur 1 thn...so, x kena charge ler..only surcharge for bb....next time kalau nk pergi mesti dh kena adult rate dah..huhuhu

~ Insyaallah ada rezeki lagi...kita akan Kembali ke Sabah..mmg best taw!

34 comments:

CuTeMiUt78 said...

wah.. bestnya gie.. ko g ke Sabah ya... nice la view2 kat sana tu.. eh.. ko g ngan zura ke tu..

el said...

eh cm mn weekend lepas..ape dh jd..

ko mmg kaki travel eh...hehehe
xpelah ada pitis...
haku ni nk g holiday tgu anak dara aku tu beso
bru best

ZARA 札拉 said...

wooot!!

nak pergi!!!

fazilzura said...

mesti besh kan

~zuraiwan~ said...

aaa....sudah cukup sthn jagung kite g ke negeri d bawah bayu nih....hehehhe...mmg best gilerr....mmg x cukup nk jln2 la...mcm terhad je ms tuh...ya la 4 hari 3mlm pun...tolak dua hari p n blk...2hari je ms utk bjln kan...

bkn kata hg je...perasaan cinta tu makin mekar...aku lg la bebunga2 ...kakakaka...

[-suziey-] said...

waaa syiok wooo dalan2 bercuti...aah kan..bila bercuti ni rs perasaan cinta semakin mekar..cewwah:p hehee..sabah mmg tantek..especially pantai dia,..ouh aku pn plan nk g jgk la..tunggu lps complete study..

MaMa aYiN_FaSHa said...

betui3x...makanan kat sana mmg x sedap...aku byk mkn fastfood jer kat sana..Kat filipin market tu mmg gila wehhhhhh nengok pearl..hampir 5 rat gak aku abih kat pear tuh..beli buat souvenier utk ahli keluarga..hg pi dak Gaya Street???

alyyani said...

sabah mmg recommended kepada sape2 nak menenangkan minda dan jiwa. mg best holiday kat situ.

cewah, gaya nye mcm aku penah pegi ye tak? hahah.. sabah tak penah smpi lagi. sarawak je penah. sape la nak bawak aku gi sabah ni. ;)

neezareef said...

comel la nureen rambut pendek gitu..npk bulatt mukenye..

AdeLaide NinaSe.. said...

owh... bestnya kt sabah... huhu =)

wantie said...

jelesnya aku...
teringin gak nak pi. Sekarang tak leh la
poket tengah koyak rabak

Noy said...

weols kalau gi KK,pakai keta jer..tapi 5 jam melalui Limbang..Kat Sabah ni mmg kena tau tempat makan,kalau tak rugi arr...Weols kalau kat sana gerenti beli gelang..murah kan kat sana..cantik..

EIJAM'S FAMILY said...

mmg cantikkan.. mama paling berkenan kristal 2 disana..huhuhhu

CINTAMANISZ Lite said...

Akak pun penah gi Sabah, November thn lepas..akak seronok pi sana pasal buah salah madu dia murahnya..hehe.
Akak pun pi gak Manukan, Kinabalu Park dan menyinggah kat Ranau..Kundasang..best.

Tapi akak setuju ngan Gie..masakan kat sana tak sedap. Malahan..org sana sgt suka ngan masakan semenanjung. Tu kalo pasar Ramadan..diorang suka gi area Lok Kawi pasal kat situ ramai isteri askar semenanjung bukak gerai.

Balik dari KK ke beli DSLR?

mama tisya said...

wah2 sronok ko ye jln2 ke sabah...cantik view nye...time ni nureen chubby skit ek...aku pernh p sabah tp tk sempt sgt nk jln2..cz aku p sabah ada tournament netball thn 2002

Anak Gemilang said...

ngehe3.
sabah dah smpai.
sarawk pggil kak Gie nie.
hehe.
mhl ek.
hoihohoh..
sarawak x mhl kak.
ekeke.
da rezeki. datang la sarawak.
hiiihi

CaMaRPuTiH said...

aku dh pun jejak sabah dlm 2 thn lepas. paling best sekali berada di kaki gunung KK. view yg sgt mengujakan... dingin... nyaman. best...best!

~rindu nak ke sana... xpe.. akan ke Kuching lak hjg thn nie :) bermadu kasih... menimbumkan sayang~

strawberi @ mamadira said...

berapa riban abis p sana tu? aku pun tengah kumpul duit nak gi jalan2 tempat2 best..tpi x tau kat mana lagi...nengok budget camne...byk askar nak bwak,,

Gieyana said...

Cute ~ Mmg best taw! X puas rasanya 4 days 3 nite tue..A'aa..pi ngan Zura...:D

Gieyana said...

El ~ Kahhh..aku mmg x bleh joint daa...tp ko pon x bleh gak kan..kekeke..

~ A'aa..suka travel..aku guna duit gaji + bonus ar..hehehe

~ X per..ko tunggu anak dara ko tue besau dulu..pastu jalan puas2 yer...:D

Gieyana said...

Zara ~ Uitss..dh pegi dah ler..heeeeeeeeeeee

Gieyana said...

Fazilzura ~ Hoho..best taw!

Gieyana said...

Zura ~ A'aa..best giler kan..mmg x cukup benor tue..next time kita amik transit flight ke KL dulu la br best..ni direct flight cam x best jer..huhu..masa suntuk sangat!heeeee

~ A'aa..kasih sayang yg berbunga2..duit pon kuar bunga2 gak...:D

Gieyana said...

Suziey ~ Betui2..best woo jalan2...pegi jgn x pegi taw! mmg best giler...heeeeee

Gieyana said...

Ieda ~ Betui tue...nasi goreng ayam...igtkn cam kt Semenanjung...rupa2nya diorang potong ayam tue kecik2 campur sekali..hahaha...

~ Aku x sempat nk menghabiskan duit psl Nureen melalak!huhuhu

Gieyana said...

Alya ~ Betui tue..mmg tenang jer jiwa..hahahaha...

~ Ko ajak ler Wan pegi next year...:D

Gieyana said...

Neeza ~ AKu pon suka picca dier tue..:D..makasih yer...

Gieyana said...

Adelaide ~ Betui2..mmg best!

Gieyana said...

Wantie ~ nnt ko p ar..mmg best taw!

Gieyana said...

Noy ~ Oic..mcm dr Penang nak ke KL ler jaraknya...tu kira singah kt mn2 ler..kalau direct jer 4 jam camtue...

~ Bettui tue..cantik2 n murah..tp x sempat pon nk beli ritu..:D

naurah makwa said...

salam kak,naura baru plan nak gi sipadan..tapi tak tau kat sana ada snorkeling@tak.Pulau manukan tu kat area man..t naura nak dapatkan info pasal sabah ni dari kak boleh?t kita email2 k!

Gieyana said...

Naura ~ Sipadan mmg pulau tercantik..tp mahal siut than kat KK nie taw! mesti spare RM4k kalau nk p...kalau kt KK nie 2k pon dh ok..kang kita email yer..:D

c a b b i e n a said...

mmg seronok kan sabah ni... dulu sab duk sn 6bulan... relax je kat sn... xmcm kat semenanjung yg bz gla ni...
teringin nk g sn lg tp xtau la bila kan

Gieyana said...

Cabbiena ~ Betui tue..mmg relax jer kt sn..suka ngan air laut dier..biru jer..bestttt!:D