"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, July 3, 2009

Pabila Si Nakal Di Kedai Kain..

Haaaa....Mood "M" nie mmg teruk sangat ar...Seyesss aku mmg malas nak update blog nie haa...padahal mmg banyak giler benda nak di kongsi2 kan.....



Huhhh...ni nak story psl citer last week time aku cuti ritu...bawa anak aku...anak sedara...n mak mertua ker Kedai Kain kat SP sinun ha...amik ko RM551 aku habis......huwaaaa...amik!! skrg nie tgh ikat perut jer smpai ujung bulan...boleh gitu?

Mula2nya mmg baik jer Nureen nie taw.....

Tapi mmg seyess ar..aku dah rambang mata woo bila dok kat kedai kain itu...hampir 3 jam wooo memilih...lastly Silk tue juga yg aku berkenan...huhuhu....Nasib baik ler jejaka aku tue mmg sabar menunggu..di samping menjadi fashion advisor aku..hahahaha!


Pastu...see...siap buat cam umah sendiri jer...:D

Time shopping2 tue sempat gak amik picture budak nakal sorang nie...Nureen dah jadi cikgu kt anak sedara aku ler plak...nasib baik bawa anak sedara aku tue...kalau x...mau dier boring d'buatnya...........

See..ni pon sama!heeeeeeeee..tp "kain" display nie x djual yer...rege nya tak ternilai taw!!

~ Cam biasa..malas nk bw Cik K...hanya Menggunakan Nokia 5800...heeeeeee

42 comments:

ZARA 札拉 said...

hehehe~

udah sampai berguling2 gitu~

amboi2~

MaMa aYiN_FaSHa said...

makk aiiiiiii nureen...dah mcm rumah sendiri dah tu..pas ni leh jadi menantu tokey kedai tu..ummie pon leh selalu dtg kedai tuh..kekekeke
Alamoda yer Gie???

CINTAMANISZ Lite said...

Tokey kedai tak kesah punya si Nureen jadi display kain tu..hehe.
"Eii kici..kici sgt comel. Besar nanti..jadi sy punya menantu!" (erk..tokey dia benggali ke? hehe)

mummy_ayu said...

alahai..esok pun cadang nak gie kedai kain.tak tau lagi cam ne ragam Ian plak...

neezareef said...

wah bli bpe papan ni smpai abis 500+..xpe kot skali skali berhabis utk raya...

el said...

kt mn kedai tu..kat RFC eh...
biasalah pompuan..pantang npk kain..dah meroyan.....kahhhh
ni nak buat baju raya eh...wahhhh sure tantek di pg raya...hehehehe

ibu_arifa said...

mai ai..sampai terguling2 tuh.. hahaha yg dok kat tempat kain display tu sungguh cute jer..hahaha nurin..nurin..

~Firsya~ said...

walla nurenn,cayalah...kamoo leh duduk dlm tmpt kain lagi tue,hehe,cute lorrr...

CuTeMiUt78 said...

wah.. siap golek2 bagai.. dah sepesen ngan mirul.. nureen kira ok la lagi.. klu mirul, habis dia duk tarik kain2 yg dah display kat patung2 tu..

CaMaRPuTiH said...

nasib la pices lastu tu dh siap kasi tau not for sale kalo idak nak jek aku beli. :D

jemarisepi said...

alaaa.....sho tuittt....hihihihi

zue_annie said...

tu dia nureen hikhik..siap berguling2 dah tu jadi "kain" lak hikhik

masviona said...

nih mesti utk raya kan...hiksss

ibu_umairah said...

gie:nureen tu dah tahap bowink la tu!!!hee.heee..
kanak-kanak riang memang mcm nie,sama lah ngan umairah

Fara_Adura said...

Kekeke..kiut aje nureen lepak tempat kain tuh. Sempat lg mamanye snap snap...he2.

Psst gie..nape xdisplay sekali baju yang dibeli tuh..tak suspen nanti eh..Abih duit banyak xper..hubby sporting..tak bising2 abih duit banyak..keke

Psst gie..fara pon malu gak nak usung gedabak tuh..bila pk balik ske bawak die coz pic cantek..masuk blog live aje kan. Tapi tu laa, kalo da bawak memang tak tinggai dalam kete..kang xpasal2 kene curik..huwaa..terpaksa ar bawak hatta ke dalam toilet sekalipon..kakaka..:p

Syed Mohd. Aiman said...

ala akak sabar je...

saya masa kecil mcm tu gak... bosan di kedai kain...

mak n kakak selalu bawa saya ke kedai kain masa kecil... adeh

tapi satu benda la... masa di kedai kain saya dapat tau kain mana yg cantik n baik punya qualiti..

walaupun masa tu masih budak lagi..

[-suziey-] said...

hahhaaa..wei lawak giler nureen dok dlm tu..haha...nmpk sgt boring mak nye sibuk sopping..ekeke;D
wei ko tema ape tahun ni? raya mane? kalu ade cuti lebih bole la aku berkunjung ke umah ko belasah kuih raya...n nk soh ko buat laksa penang wei..ekekek:D

mama tisya said...

mmg rambang mata tgk byk kain yg lawo2...wah2 nureen siap dk dlm tu ye

Gieyana said...

Zara ~ Lawak kan anak akak yg sorang itewww!

Gieyana said...

Ieda ~ kekekeke...mmg teruk benor tue..kalau ada Ayin sekali lg ler dier sonok tue...hahahaha:D
~A'aaa..kt Alamoda...:D

Gieyana said...

Kak Alona ~ hahaha...dh buat cam umah sendiri ler plak! Ntah ler akak, tokeyy dier pon x pernah tgk pong...heeeee

Gieyana said...

Mummy Ayu
~ Sabar jer la kan ngan kerenah anak2..heeee

Gieyana said...

Neeza ~ hahaha..aku beli baju aku 2 pasang..hubby 1..Nureen 1 & mertua 1...kekeke...

Gieyana said...

El ~ Ni kat Sungai Petani...Jakel! Kahhh!
mmg meroyan kaum pompuan kt kedai kain...:D

Gieyana said...

Ibu Arifa ~ Tu la pasal..dh jd umah sendiri ler plak!

Gieyana said...

Firsya ~ Hahahaha...nasib baik x di selerakkn kain2 tue juga kan!kekekek

Gieyana said...

Cute ~ Camna agaknya dua org nie bertemu yer...mesti bleh masuk geng nie...kekekeke

Gieyana said...

Acha ~ Aku tau dh ko mesti nak beli tue...tht why siap2 aku taruk amaran!hahahahaha

Gieyana said...

JemariSepi~ Tenkiu yerrrrrrr

Gieyana said...

Zue ~ haahhaha...baru ko tahu betapa nakalnya anakku...hahaha

Gieyana said...

Mas ~ PAndainya kamu yer...heeeeee

Gieyana said...

Ibu Umairah ~ Dier bkn tahap boring actually..dier tue tahap nk tunjuk kenakalan nya...hahahah
~ Bleh geng ngan Umairah nie...:D

Gieyana said...

Fara ~ hahaha...ni ihsan dr si suami..handset sy tertinggai ler plak...haaaaa

~ BEtui2..suamiku mmg sporting..:D

~ actually tgk mood gak..kalau mood rajin bw ar..kalau mood malas..bawa jugak tp x guna..kakakaka...mmg segan pon ada tp wat bodo jer la...hahahha

Gieyana said...

Syed ~ Betui tue...anak tgh membesar...mmg naughty bangat!hahaha

Gieyana said...

Suziey ~ Seyesss mmg lawak ....teruk benor plak tue...tue x smpat amik gambar time masuk bwh meja + main calculator lg..kalau x lg lengkap kenakalan dier..hahahah

~ Wei..tema aku tue biar ler rahsia ar..hahahah
~ Ko nk dtg umah aku yer...aku balik Kedah daa...turn hubby plak!huhu

Gieyana said...

Mama Tisya ~ Betui tue...mmg rambang mata..huhuhu

leadleedeea said...

agak2 time nureen berguling2 bak karisma kapoor tuh kan, dia ikut perangai sape laaaa yek masa kecik2 dulu? weeheheheheheee~!!

Gieyana said...

Lead ~ Haaaa..pertanyaan yg baik nie...ikut akak ler dulu2..nangis smpai guling2 bila minta sesuatu x dpt...hahahaha!
~ Tp Nureen dier lain sket...guling2 psl sonot!heheheh

ummuabdullahsyaakir said...

Hehe,comelnya Nureen baring2 ats tu...lucu pulak..

tak pae,tempat sejuk+air cond,klu acik pun acik golek2 jugak kat situ ..hehe

mamadanish78 said...

dah nama pun budak kan..mmg byk gaya..wakakaa...lagi2 bila si nureen ni yg buat gaya,,,mmg sweet...
nureen guling2 tu sbb nak tunggu mama dia balutkan baju baru la tu...kat badan nureen..

Gieyana said...

Ummuabdullahsyaakir ~ Hahaha..dier guling kegirangan tue..enjoy giler dier kt situ psl tpt luas kan..:D

Gieyana said...

MamaD ~ Kekeke...mmg byk gaya pon...mmg dh siap balut pon tgk sesuai ker tak kain yg di beli tue..hahaha