"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, September 7, 2009

AKU Dan BLOG!!

AKU Dan SAHABAT
Hehehe...apa tujuan aku bersusah-payah menulis..membuang ilham...share photo aku....???
kdg2 tue rasa cam malas jer nk continue berblogging nih....ada pro n contra gak bila berblogging nie...aku dpt ramai kawan...
tpkan...aku pernah gak terbaca akan kata2 nie.....Mencari sahabat baru adalah sangat mudah..dan mengekalkan persahabatan yg sedia ada adalah terlalu sukar.....betui ker? sapa yg setuju angkat tangan yer....
Aku mmg setuju....byk sgt sahabat yg aku kenal....dh sesetengahnya tue mmg sukar utk aku pahami hati dan budi..tupon, setelah lama mengenali satu sama lain....tp seyesss..buat kengkwn yg selalu dtg kt blog aku ni..aku mmg hargai! rasa mcm dh lama mengenali kalian! dh aku dh aim kengkwn yg selalu singgh kt umah aku yg x seberapa nie.....

BLOG dan MASA KINI
Hmm....lately mmg byk giloss contest yg menjelma...cam cendawan yg tumbuh selepas hujan...AKU? mmg seronok bila joint contest nie..mcm2 perasaan timbul! best gilosss! tp paling best bila menang ar...hiks hiks!
Ada gak yg x der rezeki..cam contest bb & toddler...x der rezeki Nureen ler tue...hahaha! aperpon mmg best woooo masuk! hmmm...dr pemerhatian aku, ada gak yg timbul perasaan ketidakpuasan hati bila involve bab2 contest nie...alaa..biasa ar! adat kan! aku teringin gak nk buat contest...tp keadaan tak mengizinkan...bukan kerana $$$ tp kena MASA..commitment aku sebagai Ibu..Sebagai Isteri, Sebagai Pekerja & Pelajar tidak mengizinkan.....So, aku joint contest boleh ar..hiks hiks!

^_^ Sesekali timbul perasaan di hati agar blog aku nie terus di hilangkan....BOLEH TAK??
^_^ Sesaja buat entry yg ntah apa2 nih..aku Cuti yer rini!!
^_^ Nak tanya ngan ikhlas nie.....korang boring tak masuk blog aku???huhuhu
^_^ Kekadang kita memberi..bukan bermakna kita inginkan balasannya..namun ianya adalah dari Keikhlasan dari hati kita....:)

26 comments:

sis_nita said...

akak keje ari ni :)

akak suka masuk blog ni pasal NUREEN aderr.. hehehe!

AkMa said...

gie jgn la hilangkan blog ko..nanti aku dah x leh tengok gambar2 menarik nureen,gambo cun ko n family..

ikhlas hati aku nak bg tau ko aku x boring lansung baca blog ko..almost everyday aku jengok blog ko tp kekadang tu x tinggal komen..

nape tetibe ko rasa cam ni ni?

zura@iwan said...

salam...

eh ni autopublish ke...or dh blk png x kan blk awal kut ...kahhhh

hmmm....aku pun ada tpk cm hgpa gk, sahabat baru mmg mudah dcari...tp sahabat lama tu kite susah nk memahami...kekeke...tp bg aku semua aku anggap kwn, x kire la rapat ke x rapat. bak org kata kwn biar seribu....musuh jgn dcari kan....

cam blog aku gk....aku rase kengkawan pun sure lg boring bc blog aku, sbb blog aku mn ada kesah bb...asyik2 kisah aku & laki jer...sure org kata boring ye tgk depa dua je.....cm la org len x romantik...kekeke...

~aku mgntuk pagi2 nih...

ZARA 札拉 said...

mana ada boring?

ku suka jer kak~

salwa said...

btul2..sy pun stuju kak gie.kwn mmg snang cari.tp nk kekalkn,ssh..
lg 1,,kwn time senang bersepah2 byknye.
time ssh,,skit je rsnye..

kak gie sihat?lama xkomen blog kak gie.
sempat baca je kdg2 2.

CaMaRPuTiH said...

gie... mcm pernah kongsi pendapat pasal kawan tu jek.

btw.. apapun keadaannya kedua2nya ada yg istimewa utk melatari kanvas kehidupan kita.

gie, kalo org bosan dgn blog kita.. biar derang putuskan utk dtg lg atau tidak. menulisla utk diri sendiri... ikhlas untuk berkongsi.

niza said...

truskan berblogging!!!

el said...

ko jgn2 nak stop blog ni eh
ko dah janji nak cite psl nureen ritu kan..aku sunat ko kang 300x bru taw

kahhhhhhhhhh

ek eleh ni sure smlm x dpt hotdog kan kan kan...kehkehkehkehkeh

pape pun tak yah lah stop blog
abeh tu aku nak tgk pic2 lawo2 ko cm mn....karete kang..kahhhhh

mama tisya said...

wei awat pg2 entry mcm sedih je ni...meh aku komen bg ceria...heheheh

aku stuju ngan blog kita leh dpt rmi kwn..tp nk kekal persahabatan tu mmg susah...

bab contest tu pn biasa la sure ada pro & cont...tkpe ko bz tk sempt nk wt contest..nanti aku ada kelapangan leh wt contest lg...heheheh

aku kn kalo bc blog org, aku suka yg ada gmbr tp kalo yg tkde gmbr mcm entry ko kalini tp ku gigih bc jua mcm blog watie gk cz mmg aku suka bc

MaMa aYiN_FaSHa said...

wei..aku pon cuti ari nie..
Naper wei...????
Bab 1..aku sokong 100%..mmg cenggitu..pasal contest..lantak la org nk kata apa gie..yg penting kita happy..
pasal ko nk stop blogging..aku pon pernah rasa mcm yg ko rasa..tp kan blogging ni la kadang2 tmpt kita nk share masalah..or nk luah perasaan kita kan..
apa2 pon jgn stop bloging la..caiyorkkkkkkkk...

[-suziey-] said...

hohoho..n3 feeling2 gituh..hmm..mmg btol..aku setuju ngn camarputih..blogging utk kepuasan diri kita n pd yg sudi baca..yg xsudi baca blah je la kan..n xperlu nk hipocrit semata2 nk tarik readers..semakin lama kita dlm dunia blog ni..semakin kita bole kenal org2 yg ikhlas nk kwn ngn kita n enjoy reading blog kita..bkn yg harapkan kita kunjung balas blog dorang..cewah..falsampah aku pepagi ni..

ibu_arifa said...

awat mcm ni plak..jgn la stop berblogging..tak best la cam ni :(

Dee said...

jgnlah stop blogging..dee suka tgk gambar2 dlm blog ni..cantik2..lgpun dee plan nk gi penang next year..leh ar kita jumpa2an..ngan zu, bspotgurl skali..bestnya..

masviona said...

wah best lah cuti²...syoknye

ermmm psl bab blogging² nih kan meh ler sy share kan xperience sy yg dah hmpr 5 tahun bergelumang dlm blogging world nih

mmg ada pro n con dia blogging nih....saya pun mcm² dh lalui ada yg best ada yg tak best kan. ada kena serang "lalat" lah padahal kita tak pernah nak usik idup dia pun..huhuhu

tp itu ler dia asam garam...saya pun pernah terpk camtuh...pernah dulu awal² berblog happy giler bila dpt update pastu ada sumtimes malas giler nak update sampai 2-3 bulan tak update kan......hiksss

tp apa yg penting walau apa yg jadi walau byk buruk baik dia apa yg saya rasa plng best adlah dpt ramai kawan n yg paling best bila kawan yg kenal dr blog tuh leh kamceng dr kawan yg dah bertahun kenal...best kan...tu org kata yg penting niat kita nk berblog tuh

sy dulu asalnya mmg minat giler nak berblog nih before saya ada blog sndrik setahun lebih saya jd SR blog org lain......hiksss yg penting kita kena lah pndai bahagikan masa kita if kita bz lupakan sat blog tunaikan priority kita dulu...blog nih suka2 je jgn smpai tertinggal apa yg wajib kita dulukan kan..if betul free then u kan berblogging sampai lembam....hikss

apa2 pun gie yg plg penting based pd niat kita bila nawaitu kita baik insyaallah baik ler jadinya...:)

go go gie.....chaiyok...hikkkk

MiJa said...

haih,jgn ler begitu..
ramai peminat setia nih!

CINTAMANISZ Lite said...

Salam Gie..nape ni? sedeh lagi ke? Jgn ler..kalo rasa cam gundah gelana tu..tarik nafas pjg..lepas perlahan-lahan. Nak lepaskan angin bawah pun takpe..pasal angin tu angin kotor, kehkeh..Gurau ni..nak bagi Gie ceria.

Berblogging ni best tp ttp ada yg tak best gak. Ramai yg folo kita tapi tak semua yg menonjolkan diri. Mgkn diorang jadi pembaca bisu..mencuci mata ngan gambar2 yg kita letakkan.

Ada gak..masuk tu bukan baca pun apa yg kita ngomelkan..diorang just tgk gambar..

Kasi add emel Gie..leh...

emel akak; cintamanisz@ymail.com

mummy_ayu said...

napa ko Gie, tetiba la buat entry cam, nie..mana ada boring baca blog Gie.best apa, dapat tgk NUren posing, dspat layan gambar yang amik, cun cun plak tu, suka baca pasal korang gie holiday.
blog nie tpt kita share macam macam.
ayu baru je join dunia blog nie, tapi memang best. sebab kita boleh dapat kawan dari mana mana pun...
best sangat, so..jangan stop yer...

Mummy Dasy said...

keje huhuhuh... mana ada bored..teruskan berblog cewahhh

~Atie+Farid~ said...

uish gie...jgn gitu.....best pe blog hang....ceria ngan gambar2 nureen.....tak pyhla ilangkan blog ni...

IZAN said...

ishh ishhh... awat ni pagi-pagi dah bluesss.. huhuh
Gie Izan pun baru je kenal giee.. tapi tak dinafikan kekadang baru kenal tapi rasa cam dah lama gilerrr.. huhuhuh
kita ni berkawan nak jumpa selalu mmg memang payahh.. tapi alam cyber ni jelah yg menghubungkan kita & kawan-kawan lain... so teruskan memblogging... caiyok! caiyokk!!! utk kenganan nureen jugak bila dia besar nantiii

ibu_umairah said...

~alahai gie jgn nak stop lak,,as suka masuk blog gie sebab nak tengok gambar yang baik..pas tu nak tegok teknik lagi cara amik gambar yang lebih baik!!!!!!

~walaupun gie dah lama tak masuk blog as..uwwwwaaaaaa(nak nangis pulak)hee.heeeee......ada rezeki nak jumpa gie nanti..coz ujung tahun ini cadang nak ke pineng,nak melawat atok sedara kat tanjung bunga....

atie said...

Selagi niat kita ikhlas gie....pedulikan aje kata orang lain k, meman susah nak puaskan hati semua orang kan...

wantie said...

gie~ aku setuju ngan atie tu. naper la hangnak stop berblog ni??? hang gak yang dok kecek aku suh wat blog. pas tu hg nak stop lak.

Awat? hang ingat aku tak iklas ka nak komen?????

he.. he.. yg penting persahabatan kita untuk selama lamanya tau.

iedaLUVsham said...

jangan stop kak gie!!!! ieda suke ngan blog akak, simple & tantekk!!! ;) 5 bintang tuh! pic sume menarik, jgn stop ek kak gie ;)

alyyani said...

ade masa rasa tedetik letih nye nak kena blogging lg. mcm blogging tu da menjadi rutin. tp bak kata ko, ramai kenalan. yg penting kena mengekalkan persahabatan tu walaupun tak pernah bersua muka. kan?

mummYaeesh said...

setiap blog ada keunikan nye yg tersendiri..betul2 kualiti lebih baik dr kualiti tp klu kuantiti kurang mcmana nak cari yg kualiti tu..hahaha pening tak?? yg penting weols suka jek kawan dgn uols..

weols klu bleh mmg nak masuk blog kwn2 tetiap ari tp apakan daya maid da takde..motip??hiks