"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, September 15, 2009

Aku, Family Dan Raya

Yeaazaaaa....ni nak citer sket psl aku n raya yer.....sorry ar psl aku excited nak citer psl xtvt weekend tp kan..kt umah lansung aku x online...sibuk ngan mengemas...so, picca2 x dpt ar nk upload...huwaaaa!

So, mula2 aku nak citer psl baju raya aku...kekeke...Aku tempah 2 helai baju raya...semua dh siap! tpkan...aku x berkenan ngan hasilnya....huhuhu....tmbah plak masa beli ritu, bila match ngan baju melayu hubby, nmpak sedondon jerk..tpkan, bila dh siap...nampak out terus!huwaaa....so smlm aku p beli yg ready made terus dgn rege Rm139..haaa...baru puas hati psl sedondon!kekeke....

Pastukan aku tak berkenan kt kain utk baju raya Nureen masa beli sekali ngan baju aku ritu...so, masa aku balik kg ngan Nureen ritu...aku g beli kain kosong yg seakan2 sama kalernya ngan baju hubby! regret betui aku psl kain ngan aku beli kt hubby dh abis...so dpt beli kain yg kaler seakan2 sama jer la...huhu..rege die RM38 semeter....Nureen nyer baju kurung kena buat 1-3/4 meter. So, korang kira ar brape rege nya....huhu

Pastu psl sliding door curtain kt umah aku kt Penang nie plak!..aku dh boring ar yg lama tue....so, aku decide nk tukar...lagipon last year dh bertungkus-lumus tukar curtain utk umah mak...So kali nie sekali ngan sarung kusyen (sendiri decide yer..segan nk kasi tau hubby takut dier x izinkan...!!) so, Last week br ar aku pujuk-rayu si somi...happy giloss aku psl si suami izinkan....nak tau bila aku beli kain nak wat curtain tue....SEMALAM jerk tau!huhuhu

So, curtain aku hanya aku di pasang after raya....pslnya..akak aku dh x sempat nak buat!!huwaaa.....Ok ar..janji tukar kan psl aku bukan raya kt Penang nie.....hiks!

Pastu nak citer psl Family plak...cuti raya nie kita planning nak cuti2 mesia...sebelah hubby jerk......(Tpt yg not Hi-risk in H1N1 yer....) Insyaallah kalau x der aral melintang kan...psl kita hanya merancang...

^^ Moral of the story....plan properly apa yg kita decide nak buat yer...
^^ 3 jam masa beli kain utk baju raya tempohari..mmg tak berbaloi!huhu
^^ Mood utk raya dh berkobar2 nih....
^^ Hmmm..nak buat open hse ker aku ni erk? cam malas jerk....huhu
^^ Terus-terang aku cakapkan..aku mmg x sempat nk terjah umah korang yer..aku rush for Budget & closing...aper2 keja yg sewaktu ngan month end closing aku try solve its b4 raya..maklumlah keja kt dept yg guna calculator byk nie mmg busy gilossss!huwaaaa.......

15 comments:

zura@iwan said...

lorr sian hgpa buat baju x sdondon lak ngan hb hgpa...x per la dh beli len kan...ready made jugakkk..hikss..tp stil bleh pakai bj tu...kite pompuan x per..

amboi...sure rumah hgpa meriah thn ni...hikss...km akan terjah umah hgpa ye...x kira ada open house ke x..kakaka...

wooo...coti2 msia ye...km pun ada plan coti2 mesia, tp bdua je la kut...insyaAllah plan aje...kalu mls & budget x de aku coti2 kt png je..

pstt~ patut la aku duk tggu la hgpa update psl citer sbtu ritu, nmpknya aku nk kena update dulu la..

Gieyana said...

ZuraIwan

Sedondon..tp aku x baper kenan ngan hasilnya..huhu..aku pakai 2nd day raya ar..reunion ngan kengkwn..kekeke..aku nie demanding tul!kahhhh!

Ishhh..x ar..psl x sempat nk cat pong!penuh ngan hasil seni Nureen! cuma tukar curtain n sarung kusyen jer..kekeke..Mai taw!

Wooohooo..insyaallah harap2 menjadi ar..cuma rancang jer kan..hehehe

^^ Excited nk citer nih..tp kan, x sempat daa...huhu..nnt mlm aku try bg rajin gak!kahhhh!

wantie said...

sian ko yer, asyik dok beli kai jer sebab nak bagi sedondon. kalau aku la...

Belasah jer, nak wat cam na.Aku tak kisah sangat.

Tapi tak pa, yg penting hati puas....

CaMaRPuTiH said...

gie... Selamat Hari Raya yer.. andai ada terasalah kata harap dimaafkan.

Enjoy ur raya!!!

ZARA 札拉 said...

ikoott!!

nak ikoot melancong!

Dee said...

dee pun gitu..cam x puashati ngan baju raya anak2..cam lari tema sket..nk cari lg baju siap je..

CINTAMANISZ Lite said...

Tak mengapa ler Gie..hang kan org berkerjaya..duit poket sendiri penuh giler..hehe. Cari duit penat2 tu..leh ler guna utk beli pe yg tingin..

Ok ler..gie..
Akak mintak add umah nak pos kadraya..hang tak bagi pun. Hang pun kata hang sebok tak sempat nak jenguk blog (akak punya sekali laa tu, hehe)
.....jadi..kat sini aje laa akak nak ucapkan Selamat Menyambut Aidilfitri tahun ni. Semoga ceria dan terus berbahagia sekeluarga.

Seandainya ada akak terkasar bahasa sehingga hati nurani Gie tersinggung..akak mohon maaf ye..

EIJAM'S FAMILY said...

lor gie spai begitu sekali yerk huuh dahsyat.. yabetul keja ngan dept pakai mesin kira2 nie mmg bussssssssssssssssssyyyyyyy gilorssssssss

ibu_arifa said...

wah...nak gi cuti2 m'sia ker? syoknyer.. mesti ambik foto byk2 ok...buat tatapan kami disini.

afdni said...

aiseehhh..mesti frust kan buat kain pastu tk memuaskan..huhuhu..aper pon dah slamat beli ready made..

Gieyana said...

Wantie

Ishhh..normal jer tue bg aku..lgpon yg ada tue bleh pakai masa raya seterusnya..x membazir pong!

Gieyana said...

Acha

Aku pong..Selamat Hari raya yer..
Insyaallah..:)

Gieyana said...

Zara

Jomm...jomm..hiks!

Gieyana said...

Dee

betui tue kan..bila kita x puas hati mesti nak cr lg...x per as long as ada budget n kita puas hati..:)

CuTeMiUt78 said...

lor camne blh jd camtu gie.. masa beli kain sedondon tapi bila dah jadi terus tak sedondon plak..