"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, September 16, 2009

Reunion On Last Saturday!hiks!


Its really meaningful when we able to meet our old friends….Last minutes plan yang menjadi akhirnya…..Sangat Bermakna…..tak kisah ar walaupun kitaorang dr rata2 state kt Utara nie..namun sempat gak berbuka puasa bersama2…..Kedah, Perlis & Penang…..Actually, this time kitaorang cuma sebagai penyeri majlis jerk psl ikut si suami masing2…tapi bagi aku, kebanyakkan wife kengkwn hubby nie dah jd kawan aku dah…We sharing about life style….problem and so On….Seyeesss mmg best giloss, especially bila AKU dan Zuraiwan yang sanggup turun dari Penang nie semata2 nak ketemua ngan kengkwn tau! dasyat tak km…..Bagi aku..Duit bukanlah pengukur tali persahabatan tetapi harga sesebuah persabahatan itu yg paling penting..tak kira kat mana kita berada…yang penting friendship forever!! …..Frankly speak that this is a really memorable when we sharing our life style…chat about kids..chat about everything…..and bla…bla…bla…..

DSC_0003

Tempat nie ker kitaorang jumpa2an yer….???

Korang rasa kami nie dasyat tak? almost every week turun AS taw! although just lalu kt sipi2 bandar Alor Setar jerk…tapi kira consider lalu gak ler kt highway tue…rege toll RM11.40 for one way…tue kalau turun AS Selatan…and RM12.20 kalau turun AS Utara…hiks!

Actually Sabtu tue aku keja 1/2 days…so, memandangkan aku lupa nk tgk kt cermin keta tue akan kemestian utk service keta kitaorang…maka, aku telah di bising oleh si somi tersayang….kahhh! bukan bising cam bertih tue jer…cuma secara lemah-lembut oleh si somi…aku x perasan daaa yg keta tue kena service..yang aku tahu…masukkan kunci..start enjin & jalan…+ taruk minyak kalau dh nk habis..yang len2 tue usah di tanya yer…mmg aku x tau!hahaha…….

DSC_0004


So, terpaksa ler aku berkampung kt opis kejap smpai pukul 3.00 ptg….tmbah plak nk kena amik buku kt seberang before 4.00pm…nasib baik sempat….Then, before bertolak tue…singgah jap kat Rumah Allah…hmmmm….terkedu seketika bila terasa diri nie begitu kerdil….lama gilosss aku x berjemaah bersama2 di mesjid dgn saudara islam….tangkap leleh beb! huwaaaa……..


DSC_0045

Ni ar gambar kitaorang reramai…mmg best woo… candid ar psl mcm2 aksi wooo!

DSC_0016


Hiks…nampak owg giler nie…aku x bleh tahan ar dr ketawa!huh..kesian dia..terabai!



DSC_0012


Masing2 baru smpai jer ni…sembang2 dulu yer….walaaa…penuh perasaan aku bercerita yer….


DSC_0015


Kat sini ar kita berbuka…hmmm ok jer menu dier…tak byk choices mcm aku makan kt …SINI


DSC_0008DSC_0026DSC_0021 DSC_0020 DSC_0013 DSC_0032


Ini ar kengkwn yg pernah belajar bersama2…sempat gak aku bisik ngan Zura psl nie ar time kita kena sabar tunggu si somi…time kita blogger gathering si somi sanggup tunggu kita…kahhhh!


DSC_0034 Mentol2 dr cahaya lampu….sesaja gatai nk amik picca nie smbil tunggu si somi bersembang2….


DSC_0043DSC_0044


Owhhh..ni lagi picca ramai2…..


^_^ Sowii..eden x sompat nk snap picca makanan yer...maybe Zura ada amik kot!hiks!

^_^ Banyak picca yg tak menjadi..huhu


^_^ Nureen nakal gilosss malam tue…maybe excited psl ramai kengkwn…berlari kesana-sini cam tikus!huwaaaa


^_^ Aperpon mmg best gilosss jumpa2an ngan teman2…insyaallah jika diizinkan Allah Taala kita buat gathering lagi yer…:)

24 comments:

Fara_Adura said...

Wahwahwah.. sangat happening okes gathering uols.. kali neh gathering hubby2 le plak ye..yang ibu2 sile carik kawan2 tuk wat gosip.. hehe..memang kalo join member2 hubby, harus kite carik kawan kan.. kalo idak rase cam kera sumbing aje...ekeke

Sempat snap org gile lak.. haha.. ko tak takot ker time ngah duk fokus kat dia..dia pasan then kejar ko.. kakaka..:)

Memang comei ler pic ko ngan nureen tuh.. dua2 vogue.. haha..:D

Fara_Adura said...
This comment has been removed by the author.
EIJAM'S FAMILY said...

gie..
betul tue duit ukan ukuran.. duit boleh dicari kawan yg sejati susah nak cari.. berkawan biar seribu kan.. bermusuh jgn ade..huhuh.. kesian tgk si ORG G tue... bab picca mmg ngump gitue..

ibu_umairah said...

wahhh fara dapat keje dah,taniah!!!!!

erm nant lagi bz la masa fara..hee.heee

ibu_umairah said...

alamak gie...sory salah taip laaa!!!!!

coz as buat 2 sekali pop-up windows..keliru beb!!!hee.hee...harap di ampun

~dah akhir ramdhan ini masih sempat nak bertemu kawan yer...sangat sonok tengok

bspotgurl said...

meriah gitu.. sangat happening & pening..hihik.. anyay nampak u all sgt enjoyyy

el said...

mcm2 lah pose dr korg...hehehe
yg best tu pic ramai2 yg x bape nak jd tu..semua buat hal masing2..kahhhh

ZARA 札拉 said...

wah!!

best giler tu kak!!

Zetty84 said...

erm..sgt meriah gathering nih...
best nya...jupa old friends... ;p

wantie said...

wei.. best ar. Kalau isteri isteri kekangwan hubby ko dah jadi kawan ko. Tak kekok la cam ni..

Mesti best kan...

CuTeMiUt78 said...

wah.. memang hapenning la.. bila jumpa ramai2 gitu kan :D

alyyani said...

aku setuju part wang ringgit bukan la menjadi ukuran kalau nak dibanding dengan nilai persahabatan. duit bole dicari, tapi sahabat? bukan senang nak kekalkan persahabatan ye tak? apsl aku emo ni? hehehe...

LoVEaQshA said...

best kn lau dpt gather2 rermi cenggitue..
akak rya mn nti???
zura lik kdh rya ke3 ptg..

lau smpt lehla kita jmp,tkut non ado ms jer..
pehal zura kolling2 akak..

Nana said...

rajin nau korang bergahtering2 kan..

siti murni said...

meriahnya together gether nih...:-)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

betul tu...bestkan sekali-sekala gathering ngan kawan2 lama......duit bukan jadi ukuran...kadang2 sanggup kita ke destinasi yg jauh supaya keakraban kawan2 lama masih terjalin...


p/s: nureen cute sangat pakai pakaian cam ni..suka tgk gigirls pakai dress drp pants...

atty's said...

happening gathering..tu nampaknya ..
gie nya shawl tu cantek..sesuai ngn gie..

selamat hari raya ..andai ade terguris perasaan..terkecil hati..harap dimaafkan ..

ppb_ppkp said...

nyesal xpi..kalo x bleh jumpa nureen

~Firsya~ said...

waaaa beshhnye kak,gathering mmbr sek ek,sweet la pkai shawl tue

Dee said...

seronoknya..tgu dee gi penang 21-23 nov ni..mau jumpa gie gak..

leadleedeea said...

hehe kena tunggu hubby...nasib baik sis zura ader..kalau tak, mesti bohring jugek kann..heheheee...sis,

SELAMAT HARI RAYA~!!

maaf zahir dan batin..lead nak balik kg da neh..bye~!!

Anak Pendang Sekeluarga said...

Sabda Rasulullah s.a.w:
Maksudnya: ” Bagi orang yang berpuasa ada dua kegembiraan. Pertama, kegembiraan ketika berbuka (atau hariraya) dan kedua, kegembiraan ketika bertemu dengan Tuhannya kelak”. Hadis riwayat Imam Bukhari dan Muslim.
Selamat menyambut hari raya Aidil Fitri dari saya,andai kata tersilap bahasa,maaf dipinta ye..hu3
Harap boleh tukar link…..lepas nie…(add la saya)

afdni said...

Gie..bler nak reunion ngan aku plak..hiks hiks hiks..(jumpa pon blom pernah dah perasan nak reunion)..nway selamat hari raya tuk ko sekeluarga..memoga nureen dpt wat colection yg berkepuk..hehehe..

mummy_ayu said...

seronok nya jumpa kenkawan lama...
selamat hari raya gie...nureen, baju raya banyak tak?