"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, October 6, 2009

Cerita Si Comel Sayang...

Lama siut tak citer pasal Nureen kan....asyik story pasal Syawal yg mulia jer..rayakan sebulan!!...regret betul aku psl gambar2 Nureen time raya tue mmg non adoo! mood utk bergambar ntah apa2 ntah! Rasanya begitu juga dgn si suami...asyik beraya sampai malas nak keluarkan Mr Nikon tue...huhuhu

Owhh yer....Now a days..aku tak payah bersusah-payah hantar Nureen kat rumah bb siter..Since si Suami kerja petang, So, Nureen akan di hantar oleh Abahnya by motosikal...t time aku amik dr umah bb sitter dia akan sibuk bercerita naik Motosikal...dier panggil Motosikal in full sentences yer...bukan Motor! sama cam bicycle...Basikal katanya! hehehe....

Lega sket kalau abah dier hantar...pslnya..tak larat aku nk mendukung si comel tue! time aku keluar g kerja, selalunya Nureen tak bangun lg...huhu! Penat woo dukung dier!

So, this is a time for Nureen to spend more time with hubby!! No wonder, she really close with my hubby compare to me....huks! But of course ler, masa nak tido...she will come over to me! still looking for her moms!hiks!

Hmm....now a days, she really demand during time aku fetch dier from bb sitter hse...Nak ke Tesco katanya..huhu!....Yesterday pon sama! Then, terpaksa ler drive dlm penat2 tue bw dier melencong ke office hubby! hmm..nak bayar kad plastic aku sm! But, before keluar dr office hubby tue..hubby bw dier ke surau...Nureen pon nak sembahyang katanya...but, the funny things is...she asking for 'topi"!!berdekah3 smbil berguling3 aku ketawa! kopiah di sangkanya topi!

Si Nureen mcm s' Jibeng plak!kui kui...masa on the way ke destinasi percutian haritu...sayangnya spec nie hilang plak!huhu...


^_^ Semakin kehilangan masa utk berblogging! aku telah mengalami kesibukan yg amat drastic..gambar2 semua tue mmg x sempat nak publish nie!

^_^ Perjuangan telahpon bermula dgn subject yg begitu turf semester nih! lucky I in Finance environment!huhu

36 comments:

wantie said...

baguslah bila anak dah mintak nak sembahyang....

ko try beli telekung kecik utk dier.. masa tu ko mesti rasa touching bila dia dok ngajok ko sembahyang...

percayalah.. aku dah mengalaminya...

zura@iwan said...

tgk gmbr nureen yg black+white tuh cm bkn nureen lak..hikss..

Gieyana said...

Wantie

Ada telekung tue..cuma x bw jer...

kalau nmpak mesjid pon dier suh kitaorang singgah psl mmg dh selalu practice cenggini kan..although time tue masih pg n masa semayang tak masuk lg!kahhhh!

Betui tue..mmg touching giler!hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

jangan lah malas2 nak berblogging weihhh.....kang diriku rindu lak nak tahu citer2 si nureen ni.....


nureen panggil kopiah tu "topi"??? hahaha.....aleesya pun dah andai bentang sejadah sekarang kalau kita nak sembahyang...tapi kalau org suruh pakai kain sembahyang dia y kecik tu, mulalah cakap "tak nak" pas tu lari keluar bilik.....

budak2 macam2 ragamkan...

AINANAM said...

kesianya nk kena dukung si nureen ni.....umh bby sitter jauh x?

CINTAMANISZ Lite said...

Kuikui..tergelak pulak tgk aksi Nureen pakai spek tu. Ternganga sket mulut dia mcm tahan supaya spek tu tak melorot dari idung..heheh..

[-suziey-] said...

hohho sama mcm aQeel..mmg rapat giler nngn hubby tp time nk tido kalah..xleh tahan kalu xbau ibu dia yg harum ni..eekeke:p
wei kad pastic tu ape?
haha nape dia panggil topi n lg pelik nape dia nk pakai kopiah,,nape xminta telekung..ekek:P kanak2 sgt melucukan dan comel jek..heheh..

hohoho..its ur time..azab aku dh lepas wei..hehe:p

Gieyana said...

Ibu Damia

kekeke..tu la psl..rajin berblogging..kalau x tgk blog rasa cam complete jer hidup..wakakaka

tpkan..masa yg mencemburuiku..x sompat den nak mengarang nie haa..busy sokmo lately!huhu

Betui tue..lucu jer kan perangai kanak2 nih!

Gieyana said...

Ainanam

Berat woo..dh ler aku kurus jer..kekeke..

Dukung smpai keta la...alaa..bb sitter dier dpn guard hse tu ja..hehehe

Gieyana said...

Kak ALona

Mcm s' Jibeng plak! ni gara2 tgk Ummie n Abah dier pakai spec la nih!wakakaka...

Gieyana said...

Zura@Iwan

gmbar masa raya ritu..br jer potong rambut dier...hahaha

Gieyana said...

Suziey

Tu la psl...rapat giloss diaorang ngan si somi kan...huhuhu

betui tue..ko pakai apa perfume smpai mlm2 Aqeel cr ko!kekeke

Kad Plastic tue kad yg bleh garis dulu..pastu dpt brg free..lepas tue br bayar ar..kekeke..kredit card daa...

tu la psl..lawak siut perangai diaorang!

MuMMy 2 Haqq said...

wuii nureen..spek mate muuu..

sis_nita said...

bab solat ni kan..

akak kalo solat ngan sara wawa, mmg kekadang sampai terbatal solat..

wawa tu laaa..

bila kita sujud, pastu tetiba dia dah dok sengeh depan muka kita..

kekadang terperanjat akak..

alyyani said...

nureen kalau time nak anta gi bbsit pun bole lena ek. nia tu, kalau aku bangun, bangun la dia. minatak smpi ke besar gitu time nak gi sekolah, tak la jenuh kejut ye tak? ;)

Dee said...

comel lah nureen..seronok tgk anak2 membesar dpn mata..

atie said...

Selamat berjuang gie...Kaktie tahu gie pasti boleh!!

EIJAM'S FAMILY said...

huh gie.. bergitu comel perangai si nureen nie..suke die naik motor tue yerk.. huhuh bagus die nak sembahyang same cam umairah ler huhu klu sembahyang mesti kena bentangkan sejadah lagi satu tue utk die..

leadleedeea said...

spek tu lead yg amik...muahahahaa~!!! akak, u were bz ke? cam da lama je tak tgk entries akak..hehehhe~!!! kalau lead plak, malas nk update..haha~!

afdni said...

hiks hiks hiks..s'jibeng yang kiut..

mama tisya said...

aku leh bygkn ko dukung nureen tu..sure berat...hehehehe..

ala sian spek nureen dh ilang ye..tkleh jd geng panca sitara la..ehhehee

ibu_umairah said...

cantikkk gambar black n white itu.............n gambar pakai spek itam itu so funny

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik..nice je tgk gambo2 nureen yg very keletah ni..

Mama_Aqish said...

pandai tol nureen bergaya ek...tomei je...

Gieyana said...

MuMMy to Haqq

kekeke..lawak kan spec Nureen..hehehe

Gieyana said...

Sis Nita

Betui kan..keletah diaorang mmg mencuit hati kan..ader saja keletah diaorang yg membuatkan kita terbahak2 gelak walaupon time tue mood x stabil kan..hehehe

Gieyana said...

Alyyani

Tu la psl..dh tido pon sm time ngan masa kitaorang tido!huhuhu

Harap2 Nia berlanjutan smpai besar la kan..kalau x jenuh gak nk kejutkan diaorang..kesian kan!huhu

Gieyana said...

Dee

Thanks yer..betui tu kan...:D

Gieyana said...

Kak Tie

Tima kasih yer kak..insyaallah!

Gieyana said...

Eijam's family

Betui tue...suke die naik motor tue taw....

tu ar..kena ler cr sejadah utk dier..tambah plak kalau singgah kt masjid..kena cr telekung gak utk dier..:D

Gieyana said...

Lead

kekeke..dh jumpa dh spec tue Lead..kat tpt duduk depan kt dlm keta..nasib baik dh jumpa taw!hehehe

A'aa ler Lead..malas pon ader nk update blog nie..huhu

Gieyana said...

Afdni

Tu la psl..lawak seyesss bila dier pakai spec tue..hahaha

Gieyana said...

Mama Tisya

tu la psl..berat seyesss..kena plak aku yg kurus nie..huhuhu

Betui tue...Nureen adalah salah sorg dr geng panca sitara tue..kahhhh!

Gieyana said...

Ibu Umairah

Thanks yer..lawak jer kan gmbar Nureen yg pakai spec tue!hahahaha

Gieyana said...

CuteMiut78

Thanks yer..kekeke! Mencuit hatiku jugak nih!

Gieyana said...

Mama Aqish

Thank yer..:D