"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, October 9, 2009

Edisi Beraya yer..

Since dh datang ke Penang nie after Raya ritu..x der la kita beraya kt mana2 pon! tmbah plak hubby dh kena keja shift masa 1st week kerja tue...so, kesempatan yg ada tue kitaorang melapangkan diri utk beraya kt umah ZuraIwan last 2 night..ingat x jd p dh psl hubby ku kerja n balik pon dh 9.00PM...siap dh sms awai2 kasitau kat Zura psl x jd p...Hb x balik kojer lagi.....

Then, masa hb balik tue dier ckp nak p.....siap punya siap sambil Nureen layan citer Pengembaraan Upin Upin tue...pukul 10.00PM br gerak dr umah...alaa...dekat jer umah kitaorang..naik motosikal jer ikut shortcut...hiks!

Sampai2 tue terus ler menikmati hidangan Spagetti yg enak tue...thanks yer Zura!

Tengah menikmati hidangan mkn...thanks yer Zura psl kasi cilok gmbar...aku x bw si Nikon tue..bateri non adooo! lupa plak nk chrge!kekeke

Aku tgh sibuk delete picca yg Nureen snap tue...satu pon x menjdi...kekeke..sambil melayan citer Raja Lawak n citer hantu.....

Yang nie aku x bleh tahan nie...berdekah3 kitaorang gelak...tgk gambar lama2 time bercinta dedulu....sayangnya baju n tudung yg aku pakai tue dh hilang...kena curi!huhu

^ Aperpon thanks yer Zura for ur food..walaupun x sempat nk jumpa Niza & El..diorang x nak tunggu aku ler tue..hahaha

^ Mengalami kemalasan utk update blog ler lately...balik dr kerja kira nk rest jer......n malas nak online....

^ Balik dr umah Zura tue cont. layan citer Upin tue..pukul 1.30 lebeyy kitaorang tido! hahaha!

32 comments:

CINTAMANISZ Lite said...

Kul 10mlm pun sempat lg gi raya ke umah Zura ye, hihi..

Naseb bek ler tak bwk Mr N tu sekali pasal Mr. N tu berat dan bosa!!. Campur korang bertiga..mau pancit motor sebab bawak dia, hihi..

zura@iwan said...

hihihi...dh buat n3 umah km yer...

tenkui la wpun lewat mai juga kan...dh mmg plan nk mai umah km jd jugak..hikss..

mknan tu saje yg dapet km sediakan..hrp memuaskan...kekeke..

kakakaka...aku duk ingt lg weii,citer dolu2...nk tgelak sgt...adoila...skema giloss aku..

ZARA 札拉 said...

wah2~
dasat tu~

wantie said...

gie- teringin gak aku nak nengok cara ko gelak guling-guling tu...

guling guling gak, jgn sampai jatuh appartment dah la...

kahhhhh.........

Gieyana said...

Kak Alona

Betui tue kak..sj jer gi lewat2 psl nak kacau dier..kakaka

betui tue..kang pancit lak tayar moto dak! psl berat sgt Nikon tue..kekeke

Gieyana said...

Zura@Iwan

Yeaazaaaa...dh2..excited ni haa! tu yg abaikan kemalasan utk buat n3..kekeke

Betui tue..dh ler lewat...kacau jer owg yg nak honeymoon dak?kekeke

Ok dh tue..maveles!kekeke..nnt buat lg!

Betui tue...ko n hubby skema giloss! hahaha...aku n hubby pon sm gak! kekeke!mabuk cinta time tue!

Gieyana said...

Zara

hoho..dasat siut taw!

Gieyana said...

Wantie

kahhhh! ayat jer tue untuk menceriakan keadaan..mampusss kalau gelak smpai guling3..nnt terkejut plak Nureen tgk! aper ker heii nya Ummie aku nih smpai guling3...hahaha

MuMMy 2 Haqq said...

nanti dtg JB jgn buat2 lupe yeee..pastu bawak mr nikon tu. bior aku posing. hahaha..

MuMMy 2 Haqq said...

nanti dtg JB jgn buat2 lupe yeee..pastu bawak mr nikon tu. bior aku posing. hahaha..

MuMMy 2 Haqq said...

nanti dtg JB jgn buat2 lupe yeee..pastu bawak mr nikon tu. bior aku posing. hahaha..

nasazfrog... said...

gie hang dok makan banyak pun badan stay maintain tu,, jeles i...
ala skang ni pun time open house je kan.. layan je,,free tu :)

sis_nita said...

bila laa akak leh join d kelab korang nehh.. urmmm..

alyyani said...

kira korang penutup tetamu utk malam tu ek dah kul 10 baru nak merempit gi umah zura. hehehe...

p/s : patut mcm pnh tgk sume gmbr ni rupenye dr blog zura. hehe.

CuTeMiUt78 said...

sempat lagi tu.. sib baik zura duk menunggu korang..
ish.. nureen pun skee tgk citer pengembaraan upin ipin tu ya.. sama la ngan mirul asyik la duk lyn citer tu berulang kali.. smpi dah naik hafal dah..

azrina said...

wah bestnyer..kalu aku ada kat sana kan best leh jumpa ampa semua...

Mama_Aqish said...

hu...hu....ari tu kiter nak beraya rumah Gie....tapi tak de no tepon...tak leh nak call

[-suziey-] said...

wei aku dh baca n3 ni kt blog zura.gbr sume sama..hahahahaha:p

Gieyana said...

Mummy2Haqq

hahaha..Insyaallah..boleh ajer...nnt mesti kita berdua bergedik2 posing yer..:D

Gieyana said...

Nasagfrog

Huhuhu..nak naikkan bdn sket nih! tp x naik2 gak..huhu

wokey..akan terusku makan dgn jayanya yer..:D

Gieyana said...

Sis_Nita

Mn taw nnt picnic kitaorang menjadi..akak joint yer..:D

Gieyana said...

Alyyani

Hahaha..betui2..hiks!

Aku x bw kamera ar psl bateri dh kong! regret gak nih!huhu

Gieyana said...

Cute

Betuit tue..dia masih menunggu..kekeke

A'aa..Nureen mmg suka citer nih!hehehe

Gieyana said...

Azrina

tu la pasl..kalau hg ada lg la gamat rasanya..hahaha

Gieyana said...

Mama Aqish

x der jodoh ler tue..lgpon kita x dak kt Penang nie..:D

Gieyana said...

Suziey

Wei budak..aku cilok jer picca dr umah Zura psl aku x bw kamera..kui3..

kira ini entry dr umah aku plak nih!kekeke

atty's said...

seronok beraya ha..

Dee said...

dkt2 leh ar gi lg walau dh lmbt..kalo jauh..amik bau jelah..

ibu_umairah said...

gie..yang tetamu last sekali..nasib baik zura tak paksa kena basuh pingan kan?...hee.heee

Gieyana said...

Atty's

A'aa..sonot seh!hiks!

Gieyana said...

Dee

A'aa..nasib baik dekat jer..:D

Gieyana said...

Ibu Umairah

hiks! tu pon dh lupa dh nak basuh pinggan psl asyik plak tgk tv..kahhhh!