"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, October 14, 2009

The Moments ~ Kat Rumah Aku daa…

Seisi rebut merebut yer..comeyy jer Damia menjeling!hiks!

Perghhh….at last dapat gak aku upload gambar2 kenangan masa mini open house aku on 4 October ritu…Buat kengkawan aku n kengkawan hubby….thanks yer psl sanggup bersusah payah datang kat rumah kitaorang.. berpeluh2 bagainya utk panjat tangga untuk sampai ke tingkat 18. Betui ker nie??? Macam tak lojik kan…mesti ar naik lift!!hiks…..

So aku tempek la yer gambar moments kt umah aku ritu yer….Harap2 korang rajin la yer cuci mata psl aku upload picca2 nih besar2 belaka..kahhhh!

DSC_0340Anak Marina yg comeyyy…dh lupa aku nama dier! sowi yer Marina! DSC_0343El pon ader dtg ngan anak dier…El tgh asyik nampak layan citer!kekeke..Arwen mana?? DSC_0353Woww wee,,,sibuk menjamu yer kengkwn…sowi El..tersnap backside ko ler plak!!! Mr Hb x sengaja nih!! DSC_0345Ini jer yg sempat amik ritu…Urmmm…big puzzle here!! knp kicap tue ada kt tgh2 erk??? DSC_0344Niza n si suami..tetamu kitaorang yg terawal…. DSC_0352Kak Alona yg sanggup bersusah-payah dtg dari Tepeng sinun..pukul 4 bertolak katanya… DSC_0367Asyik benor Kak Alona n hubby tgk Iwan mkn yer!!hiks! DSC_0350Gossip di balcony nampak??? Ada gak picca sahabat aku nih…Si Marina..mmg susah bebenor dia nk bergambar taw!! DSC_0351 Zura n hb dier…pilih jgn x pilih yer…!DDSC_0355Kak Ina n hb pon dtg….candid!! Yg ready cuma Damia jer..hiks! DSC_0362Mesti ader adegan lucu kat sini yer…..adegan suap-menyuap ker??hehehe DSC_0364 Wantie tgh kasi ceramah!! betui ker erk?? Hb ko nampak kepala sket jer..huhuDSC_0370Ain tgh di suap oleh Abah dia…So cute! DSC_0372 Sibuk nampak???2nd round kan Wantie??heheheDSC_0388Posing2 ayu gitu!! abaikan muka aku yg pucat lesi tue ya..aku x sempat nk make-up bagai!hahaha…. DSC_0408Bakal Pengantin Baru nie…thks yer psl dtg… DSC_0392Dapat gak aku snap kek coklat nie… DSC_0396Brother in Law on the left side…couple nie pon bakal pengantin gak nih! DSC_0403Comeyy tul si kecit nie…anak kwn hubby…. DSC_0409 Siap buat bisness lagi nih!kekeke..berminat bleh hubungi aku taw!kahhhh……DSC_0414Kengkwn office hb…DSC_0412cuba teka yg mn satu selipar Nureen??hehehe..x der kerja dpt gak amik photo kasut pon jd ler… DSC_0418Hiks! posing santai gitu b4 adik2 nie balik….

^_^ Aperpon mmg best giloss masa nie….the picture tell the happiness!! Insyaallah next time bleh buat lg….

^_^ More PHOTO pi kat SINI...dan SINI ..

39 comments:

ZARA 札拉 said...

alahai~

meriahnya kak~

lain kali ajak daku~

Izan said...

meriahnya... open house kat msia mesti la meriah kan???

[-suziey-] said...

hoho kt situ ko layan tenet ek..ekeek:p
ko buat ke kek coklat tu? bole la buat laksa n kek tolat kalu aku g terjah umah ko..anggap ini request yg serius ok..hahhaha:p

yatilee said...

waaa..weeeee..meriahny..da picca t.yea..yea..ciap dh da ank lg.hehehe

neezareef said...

tinggi tingkat 18...klu agak2 dh berat nk trn balik lps mkn tu terjun je..hehehe

bspotgurl said...

suke tgk pic2 yg u snap ni.. nampak sempoii & natural

zue_annie said...

wah bestnya....tumpang happy aku hihihi

Nana said...

mmg meriah! gambo seme candid2 ek ehehe

AINANAM said...

ruginya xmkn laksa aritu....ishhhhhh..lainkali buat lgi naa..hehehhehe

leadleedeea said...

meriah taw..jeles laaaaa haha~!! kek coklat n kicap tu mmg nampak sedapppppp..miahahaha~!!

alyyani said...

tingkat 18? so far lift tak penah rosak kan? heheh.. umah aku kena naik tingkat 2 pun komplen. ape2 pun mmg nmpk ceria je semua yg datang ke umah ko tuh. ye la, sebab tuan rumah nye pun ceria2..btw, ape kicap tu buat kt situ? mkn dgn ape? heheh...

zura@iwan said...

wakakakaka....gmbar lucu pasangan bahagia.....lawak benor...nk suap x jadikkk..

apa2pun tq sbb sudi jemput aku g umah hg...

wantie said...

gie- laksa kan pebret aku. sedap wooo owang kedah wat laksa. kat Penang mana leh dapat cam ni....

Kahhhh... aku tengah dok bagi ceramah yg berbunyi " korang jangan dok makan banyak sangat, aku lapor lagi ni, sat tak cukup utk aku plak".... kahhhhhhhhhhh

Tapi memang best siot lah... len kali aku nak terjah umah hg lagi. kalau sembang ngan hang sampai pagi pun tak habis...

Gieyana said...

Zara

Alahai...mmg meriah dik..nnt dtg kita jumpa2an k..:D

Gieyana said...

Izan

A'aa..meriah sgt! kesian kt ko kan..x per..nnt balik Mesia bleh kita gather2 k..:D

Gieyana said...

Suziey

Kekeke...pot paling best aku smbil di ganggu gugat oleh Nureen..hahaha
tp x ler sgt layan kt situ..hehehe

alaa..boleh ajer tp kek tolat tue aku kena tempah ler..hahaha

Gieyana said...

Yatilee

A'aa...ada picca T n anak angkat!hehehe

Gieyana said...

Neeza

A'aa..tp kalau terjun terus tue gamaknya kena p Bt 2 ler...:D

Gieyana said...

Bspotgurl

owhh..picca nie majority si somi yg amikkn..hiks!

aperpon thks yer..

Gieyana said...

Zue

Best...ishhh!lupa aku nak roger ko Zue..maaf yer!!insyaallah, next time aku roger ko k..:D

Gieyana said...

Nana

A'aa...suma candid sehhh!

Gieyana said...

Ainanam

tu ler..knp plak x mkn..kang dh regret tue..hehehe..

okiess..nnt kita buat len kita roger k..:D

Gieyana said...

Lead

A'aa...bestttt! mmg maveles tue!Hehehe

Gieyana said...

Alyyani

Hmm...ader 4 lift sumanya..so far x penah ar rosak psl mgmnt kt sini baguss!hehe

A'aa..tersangat ler meriah...rasa mcm kekurangan jer psl aku not well prepared!huhu

owhh..kicap tue aku po x sedar bila ader kt tgh2 tue...rasanya diaorang mkn ngan laksa kot..utk bebudak yg x mkn ngan kuah..:D

Gieyana said...

Zuraiwan

A'aa...ada sekeping lg yg betui2 ketawa berdekah3..tp x upload ar..hahaha

Alaa..small matter jer tue...nk dtg selalu pon x per..:D

Gieyana said...

Wantie

Betui tue...susah benor nk dpt laksa Kedah kt Penang nie..aku pon x baper suka laksa Penang..x besttt rasanya!kekeke

Mcm tue sekali ka hg kasi ceramah!kahhhh...berguling3 aku!

Betui tue..kalau ngan hg smpai pg pon sembang x habis..aper kata hg mai tido umah kt umah aku..pastu kita lawan sembang smpai pagi nak?hahaha

Alimaz-Kembara Terasing said...

meriah la open house gie nih...walaupun di tingkat 18 koh4 betoi ka...

adda said...

meriahnyer.. cantek umah gie

Noy said...

Gie..kalau kat sana bole pakai baju casual dtg open hse?kalau kat Brunei,if its not working hours,everyone pakai baju raya..ie baju melayu for guys n baju kurung for ladies..

tapi meraih lah opn house u..next yr weols dtg ur hse,k.. :)

IZAN said...

wah wah wahh.. meriah mini open house umah nko gie.. makanan pun nampak sedapp.. gambor pun cantek-cantekkk weiii!!!

ibu_umairah said...

alahai meriah nya......bila turn kita pulak dapat mcm ini!!!!heee.heeee.....doakan huby dapat cuti bulan 12 ini!!dah lama tak ke pineng....wei gie doakn jug ek,

Gieyana said...

Alimaz

Alaa..besa2 jer nih..makan2 kecik2 jer..:D

Gieyana said...

Adda

A'aa..mmg meriah taw! alaa..besa jer rumah sy!hehee

Gieyana said...

Noy,

Oic..kat sini casual jer..kalau set dress code tue mmg wajib ler pakai cenggitu..hehehe..tmbah plak open hse nie cuma panggil kengkwn yg rapat2 jer..psl sedara sumanya jauh!huhu

Haaa..yg tue mmg harus taw kalau dtg Penang..singgah umah kitaorang k yr weols dtg ur hse,k.. :)

Gieyana said...

Izan

A'aaa..tersangat meriah siut!hehehe

thanks yer!:d

Gieyana said...

Ibu Umairah

A'aa..mmg meriah! harus kita bergather2 bila ko turun Penang k..aku doakan agar jodoh kita kuat utk ketemu k..harap2 timing ko dtg sini tak kena time aku anniversary ar psl aku x der kt Penang taw!hehehe

CINTAMANISZ Lite said...

Tu ler..mmg seronok ari tu. Rasa berbaloi sgt..

TQ...

el said...

x leh thn tgk gmbo aku sorg2 tu
mcm xde anak..kahh
weii mn anak aku..hehehehe gile kose pye pompuan..berdekah3

papepun pic paling menawan..adalah backside aku..kahhhhh

aku dok teringat kek coklat ko jer..sedap giloss

CuTeMiUt78 said...

wah... byk nya gambo.. semuanya cantik2 belaka.. ish.. sempat berbisnes tu.. bisnes pe tu gie