"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, December 3, 2009

Menghijaukan Rumah Giteww!!

 

Tak nak sentap2 gitu kan..x baik kan....tapi bukan sentap ngan org pon..sentap ngn diri sendiri jer! Adeiiiiii......

Owh yer...sangat gigih utk berupdate blog wokey! Acara menghijaukan kawasan rumah baru haku....Akak haku yg nk tanam, so kitaorang ON jer....Sekali bw Mak Ngah haku bertanam kt situ...Kena bawa ar owg yang berpengalaman utk menanam kan...Tak nak citer panjang..korang cuci mata jer yg photo gedabak gediks haku tue yer.....


^^ Perghhh..mmg giler kuasa berposing..berdekah3!!

30 comments:

wantie said...

wah... pics lompat lompat tui aku sonot tengok.

hg tanam banyak banyak. nanti bila besar, aku balik kampung aku tolong petik untuk aku makan..

kahhhhhhhhhh

Gieyana said...

Wantie

hahaha..ala lg satu..tp sensored sket ar tang aku tue..aku email kt hg nak? berdekah3!

Boleh ajer..hg srop kat tmn Sebelah kolej Mara tue..pastu hg panjat pagar k psl haku kunci! berdekah3!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.kurang tinggi tu kak gie! ;p

CINTAMANISZ Lite said...

ohoo..umah baru ler..bila ler nak pindah tu?? tp kalo pindah...kena keje kat sana ler tu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

GAMBAR YG LOMPAT TU SYOK JER TGK...YG TAK TAHAN TU MAK BUDAK LAGI KURU DRP BUDAK2 YANG ADER TU...JELESSS SUNGGUH DAKU...

afdni said...

wah bestnyer tinggal umah baru..nnt kalo jln pi utara bleh ler stay overnite kat umah ko kan gie..hiks hiks hiks (statement tk tau malu)..

el said...

woi ko tnm ape..aku x npk pokok pun
npk org jerk..
n3 skit punya kata menhijaukan...
ape yg aku npk org jer...

adoii kentut2 aku aku gelak...cari lah mn kot2 ko snap gmbo pokok..kahhh gmbo laki ko tongeng ada lah..berdekah3...

mcm2 hal..hiksss

el said...

npklah jugak sekentut pokok tu ha..budak tecik tu tnm...aku igt skit pya byk lah kahkahkahkah adoyaiii

iedaLUVsham said...

waah! kak gie mcm anak dara lah! tomei! :)

zura@iwan said...

el...maksud gie tu nk tnm pokok utk mhijaukan hlman umah la...mn ada tumbuh lg...tggu tumbuh sok...n3nya plak hijaunya rumah la...kahhh...

tlg jwb bleh gituw....

Mummy Aqil said...

wahh...tanam2 mcm2.. tanam durian, rambutan.. nnt ku dtg, leh tmpg mkn. hehehe...

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

amboi di situ~

fazilzura said...

amboi sakan betuikorg melompat yek..

** weh ado gambo senset ker ? nk tgkk

M@L@ said...

bagus jgn selalu sentap2 ni..hijau kan rumah lg bagus kannnn!!!!
sonok nyer lompat gamai2...

Delimasari said...

nmpak tnggi gie...

Gieyana said...

IntanNurfateha

hehehe..betui2...itu br testing lompat tue!hehehe

Gieyana said...

Kak Alona

hiks! tu la psl..x tau la nk dok bila...buat homestay dh ler time2 cuti..:)

Gieyana said...

Ibu Damia

hehehe..thks! tu la psl..aku mmg susah nk nek berat bdn!

Gieyana said...

Afdni

Boleh jer taw! Singgah jgn x singgah k..:)

Gieyana said...

El

Ko tak nmpak ker? kitaorang tanam rumput jer tue! wakakaka..berdekah3..

pokok kecik g ar mn nk nmpak..haku curi2 snap psl mak ngah aku tue x nak bergambar! berdekah3...

ada lg gambar tp aku upload sket jer...hahaha

Gieyana said...

El

mmg sket jer kita tanam pokok tue..pokok serai..pokok limau purut n halia jer la..berdekah3!

Gieyana said...

IedaLUVSham

hahaha..alaa..normal jer tue..

Gieyana said...

Zura@Iwan

Tu la psl kan..mn ada tanam pokok terus nek tinggi kan..berdekah3...

El..nnt aku bw ko g umah aku yer...bleh ko tgk hasil tanaman tue..berdekah3!

Gieyana said...

MummyAqil

hahaha..x tanam kot buah2an cenggitu..kang jd rumah dlm dusun lak..umah mak dekat jer..so, mkn buah2an kt umah mak jer la!

Gieyana said...

Lord Zara

hehehe..Amboiii di sana...

Gieyana said...

Fazilzura

kekeke...sonot woo!

nnt haku edit aku tempek gmbar tue yer..nmpak perut haku daa...terangkat bj gitu!kekeke

Gieyana said...

M@l@

A'aa..mmg sonot lompat tau!hehehe

Gieyana said...

Delimasari

A'aa..aku dlm kategori tinggi gak..heheh

Mummy Dasy said...

blum berjaya lg nak snap pic lompt2 ni... org lain beria lompat Nureen relax jek...

Gieyana said...

Mummy DasyKena try n error taw..betui tue..Nureen relax jerk..hahaha!