"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, December 23, 2009

My little princess lately..

Lately si comel nie suka sngat panjat-memanjat...bukan panjat kt tempat2 yang tinggi...but, panjat ke atas badan aku smbil berguling-guling tatkala aku tgh merehatkan diri dengan jayanya kat sofa @pon kat tilam!Motif??? aku sendiri pon tak tahu..makin di larang makin menjadi2 di buatnya...mybe di sangkakan dier, aku nie anak patung gamaknya!Pastu..not only that..kalau aku kt depan PC plak...di panjat2nya aku smbil busy body nk tgk Ikan..kt Fish Ville....hurmmm......kalau in front of lappy, mmg dier yg conquer...nk baca ABC katanya!huhuhu.......The only thing yang aku dan Mr Hubby suka bila nak takutkan dier...Gigit Hidung! confirm berlari sembunyi tak hengat dunia!hiks! Mmg terbahak2 aku dan Mr Hubby ketawa....pastu, kat aku bukan sekadar Ummie panggilannya...di panggil aku Ummie Uween...kahhhhh! gelaran aku + Nureen....aperpon, suma Ummie Uween..nk buat susu pon Ummie Uween..nak suh on DvD pon Ummie Uween....yang paling kelakar...citer katun ICE AGE tue, 4 kali dia minta di ulang! nasib baik bkn 5, mcm blow the candle ritu!kalau x..pengsan aku....siap dpt hafal jln citer n script2 katun bagainya tue ler....aperpon, 

 u're such cute daughter I n Mr hubby ever have....sayang Kamu.....


Abaikan lakaran2 indah kat wall tue yer..ini adalah gara2 Nureen yg begitu talented utk melukis...huhu



17 comments:

naurah makwa said...

naura tau kak,nureen tu sebenarnya boring..nak kawan..huhu..bila akak nak bagi adik kat nureen?dah besar dah nureen tu.boleh sangat tu!

Mama_Aqish said...

Sudah semakin aktif ye dia......

afdni said...

beb..sib blom pandai ckp 'ummie uween nak adek' hiks hiks hiks..terus ko pengsan nnt..

M@L@ said...

mcm2 perangai budak2 ni...tp seronok layan...ummie uween tu bkn aper uween nak adik tu... leh lah uween main dgn bb nanti.. ahaks...biler nak tbh lg?

neezareef said...

gie, anak2 aku pn gitu gak..kdg2 rasa geram pn ya br nk relax dah kena henyak..tp mak salu ckp..diorg tu nk manja seharian x jmpa..ha terima je lah..redha dihenyak2 huhu

wantie said...

kahhhhhhhhh... nureen buat hang cam anak patung yer... takpa, budak budak nak bermanja manjaan.

Mesti sonot giler kalau dapat bermain-main ngan anak ni. rasa penat kat tempat kerja ilang semuanya..

Nana said...

tu dia..nureen wat aksi gimnas heheh

alyyani said...

nureen panjat atas ko relevan lagi, ni nia dok panjat atas aku. aku nak baring pun takut kalau tine dia cakap, dia paling suka, landing atas perut aku. takut woo.. huhu..

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...biasa la anak2 tengah membesar....nak mintak perhatiN LEBIH La tu...tak pun nak adik...ekekekeekek

Mummy Aqil said...

adess.. konpem senak nafas kena gilis dgn uween... heheheh...

konpem nureen dah hafal dialoh ice age nih... hehe

[-suziey-] said...

adeii..brtmbah kurus ler hang:p

Noy said...

ooo...ni lah geng Darwish..me n hubby pun dah jadi trampoline darwish..dah lah bdn darwish tu berat is 22 kg...

CINTAMANISZ Lite said...

hmm..dah besar dah nureen. umi ngan papa dia pun dh sambut anniversary ke 5. Semoga ada adik ler tahun dpn ye. Umah besar pun dah ada tu...hehe..

azrina said...

hehehe..dah main panjat2 yer..sebenarnya tu la cara dia belajar dan mengembangkan minda kot..

Dee said...

cutenya nureen tu..nk adik kot..so leh kaco adik..x kaco gie dh..anyway, happy 5th anniversary eh..sorry..lambat wish..

CuTeMiUt78 said...

nureen kira ok la kan.. lebih kurang je sizenya ngan ko.. klu aku.. mau senak tau.. klu di hempap dek mirul... siap ckp kalah ke menang.. adddoooiii

AINANAM said...

haahahhahah..bertambah maintain la pinggan umi nureen.....nureen tahap boring la tu...dh xtau nk buat task apa dh..heheheh