"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, December 4, 2009

Nureen ~ Menjaga Kepala giteww!

 
Alahaiii..lama kan haku x citer psl Nureen...Since dia dh bercakap cam bertih jagung nie..mcm2 aksi dier yg mencuit kalbu hati....Tak terlayan di buatnya....
Dua hari yg lepas, si somi telah belikan Nureen helmet...For safety reason gak nie psl kalau haku ada kelas...hubby mmg bw Nureen gi beli nasi lemak...so, better ar beli n pakaikan Nureen helmet for her safety kan! Tapi lucu sket ar bila dia dpt helmet nie mlm tue...kebetulan haku nak ke Tesco...di pakainya helmet nie dr rumah haku hingga ke kereta..kat dalam keta pon pakai gak..cam pemandu racing ler plak gaya dier!



Wakakakaka...gelak aku berdekah3.....Smpai kat Tesco pon sm gak..nak pakai smpai kt dalam Shopping Mall lg..So, setelah haku pujuk rayu bagainya...nasib baik dia dgr..kalau x...Adeeeiii malu haku!!berdekah3!


^^ Sekarang Nureen dah bam bam...seyesss taw! dh x mampu haku dukung!
^^ Dua tiga nnie mmg helmet nie ler menan dier! siap nk bw g umah bb sitter lg tue...nasib baik aku pujuk! pastu bila balik umah..benda nie ar dia cari dulu! berdekah3 lagi!

17 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

huhuhu~

nureen~

jom merempit dengan kak zara~

bspotgurl said...

Safety first
bagus budak kecik ni ;)

LoVEaQshA said...

he3x...

Bgusla nureen tecik2 da pndi jg keselmatan dri..!~

Sib baik dia nk dgr ckp xmo pki g soping cmplex,lau x ada yg bg laluan sb ingt pemandu racer nk beraksi kt ctu..!~

afdni said...

cam besor jek helmetnyer Gie..sweet jek kaler hijo..as sweet as nureen..

pssttt: beb tgk pics yg ko tgh lompat tu kan..kurus gler ko..bagikla tips sket..tkpon ko amek lemak tepu aku sket..hiks hiks hiks..

iedaLUVsham said...

ekekekke!!! yang cute tuh time dlm mall pon bdk2 ni nak pakai, mesti dorg raser seronokkan, yang mama nyer pujuk suh bukak, ekekek!!!

~ Lady ell ~ said...

bagus arr kak..pasni beli kan skali life jacket..mau sampai bawak tido tu nnt.:)

CINTAMANISZ Lite said...

Sebenarnya...mmg normal kanak2 ada perangai cenggitu..terutama kepada mende2 yg sgt menarik minat dorang.
Perangai tu ler yg kita akan citerkan kat dorang bila dorang dh besar2 nanti, hehe. Terutama kalo nureen dh pandai baca koleksi entry2 blog umi dia nih, haha

el said...

leh join danish..
dulu mula2 dpt helmet kemain melekat jer ngan helmet..kdg2 nk pi main pun pki helmet gak...

heheh takan nak beli nasi lemak jer pki helmet..hehehehe

wantie said...

pandai ko beli menda jaga kepala utk nureen..

ajar dia jaga keselamatan. tapi kan, kalau dia pakai helmet ni masuk tesco, silap-silap par guard tahan tak kasik masuk...

kik kik kik...cam na ko nak buat ek?

CaMaRPuTiH said...

nureen ada gadjet baru ek. lanyak sampai bosan sok tuko gadjet lain. hehehe...

budak2 gie memang gitu. :)

illa said...

lawak tul ler si nurin nie haha

alyyani said...

senang la camni nak bawak naik moto. tak yah suruh2. siap nak pakai kat mana saja tuh. teruja habis dpt helmet baru. comel je.

Mummy Aqil said...

huh..terkejut denn tgk menda kaler hijo.. igtkan ape.. helmet rupanya...hhahha...

kelakar tul smp dlm sopeng complex pun pakai. konpem jd perhatian ramai nih, kalu pakai. hehhehehe...

alia said...

safety 1st...he..he...

[-suziey-] said...

hahaha nureen kira sopan la pakai helmet saiz dia..ekeke:p

AINANAM said...

baguih2..amal kn spai besar tau nureen...ain lak dok gian pakai stokin..ari2 stokin..confiuss

ikiqzana said...

biasa la budak2 klu dpt benda baru yg dia suker.. excited sngt.