"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, October 29, 2009

Nak Kasi tau nie..

I have a limited access to internet yer...

Also ,I'm unable to response to your comment too during office hour! huwaaa!

So.....my n3 will be like a chipmore...ON an OFF jer! pasalnya..aku dah x bleh layan blog kat opis dah...nasib baik kt umah dpt gak menerjah!huhu

Woww Weee!

Harini boss aku baik hati nak belanja kitaorang makan tengahari kat Dome….celebrate sempena Audit yg memeningkan kepala tue dh selesai dengan jayanya!! Baik benor boss aku kan! Kahhh…gelak guling3 pslnya..kengkwn yg lain mesti pau dier kuat2! kesian kat dia plak kan!

DSC_0743Nak makan apa yer kat sana?hmmm..spagetti cam Nureen makan nie pon ok gak! perghhh maveles! DSC_0758

Harap aku tak makan cam Nureen nie la….gelojoh betui Nureen bila makan spagetti! feveret dia nie taw!

DSC_0749

tumb up okies pasai aku suka hati..betui2 suka hati!! Tenang rasa jiwa dan raga!!

^^ Alhamdullilah..bulan nie bleh senyum lebar2 sket! hahaha

^^ Perghhhh..jiwa tenang 200% dah nie! x sabar nak tunggu weekend nie!

^^ Lawak betui geng2 opis aku nie…dh jadi separuh mereng psl siap one, two, som utk naik keta boss! Suma menolak termasuk aku!kahhhhh..gelak guling3!

Wednesday, October 28, 2009

Heboh~Heboh Jom!

Hurmm..Nureen p mana semalam???

Pi sure heboh2…..

Ngan Sapa?

Ngan Abang Mi’ron…(dengan dengung sekali yer!!)….

Ini ar jawapan Nureen bila aku tanya dier!

So, ini motif utama kitaorang bergedik weekend ritu!!..Perghh..walaupon awal siut kitaorang sampai, mmg bersauna sungguh!!kesian lak kt budak2 nie…tu pon kejap jer kitaorang cuci mata…psl mmg terasa bahang kepanasannya…..

DSC_0666

Main entrance….

DSC_0669DSC_0670

Tok Guru

DSC_0673 DSC_0674

Nureen pon jd photog ritu…sibuk jer amik picca!!

DSC_0676

Kalau agak2 susah nk bernafas...amik jer bendalah nie!wakakakaka!

DSC_0678

Turut mengglamerkan akak nie kt blog aku yer….

DSC_0679 DSC_0683

Keseronokkan mmg jelas terpancar kt wajah diaorang...

Nureen sonot p sure heboh??

Sonot!! Ummie?

Sonot..

Nureen sonot p ngan Abang Mi'ron...kahhhh! bedekah3 aku gelak! mmg strong ingatan dier...

DSC_0684

DSC_0685

Betui2 happy sgt budak2 kicit nie…smpai sekarang Nureen asyik ajak gi Sure Heboh lagi!huhu

DSC_0686

Wantie..my best friend yg hepi go lucky cam aku gak!kahhhh!

DSC_0693 DSC_0695

Before balik tue..sempat gak cuci mata kt booth2 yg jual segala bagai nie..minat betui Nureen ngan selipar croc nie..tunggu m/end nie Ummie rembat satu utk Nureen yer!

DSC_0700

^_^ Semakin terasa yg si somi mengabaikan cik Nikon..pslnya?? Aku yg conquer!hahaha

^_^ Gambar aku mana? aku kan photog!! kahhhh..gelak guling3 cam katun guling3 tue...!

Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel


Woww wee...Finally aku decide nak joint contest glamour nie....mmg ramai giloss kengkawan semua joint tau! mmg best siut psl hadiah dier pon best giler...ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL! Dapat gak tempek picture Nureen tersengih2 mcm entry2 sebelumnya nie....! Memang baik hati sgt penganjur, menganjurkan contest cenggini..aku mmg suka bebenor ngan gambar budak2 yg cute dan aksi senyuman diaorang yg betui2 ikhlas....


Pemenang Utama x 1 org:
Outdoor fotografi selama 1 jam
~unlimited shots~
~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~
******************
Pemenang sampingan x 2 org:
Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50
CONTEST BERMULA DARI 15 OKTOBER 2009 - 31 OKTOBER 2009

Cara2 penyertaan?
**Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
**Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
**Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
**Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.

Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira








Tuesday, October 27, 2009

Jetty Ke Pulau Aman

Mmg happy and enjoyed giler bila aku n Wantie spend masa bersama2….perghhh bersembang2 x hengat!! Ketawa terbahak2 cam kartun guling3 tue....tambahan plak Nureen and Amirul mmg serasi….x bergaduh bagai..kalau Nureen ngan sepupu dier..Afiq, mmg sket2 mesti Nureen menangis…Yang best sgt tue bila Nureen behave sangat masa kitaorang bersama2 nie….


DSC_0735


Panorama yg sgt indah… bunga lalang yg paling aku suka!


DSC_0724


Ada pokok Asam Jawa gak kt sini…Perghh meleleh beb!!


DSC_0731


Budak berdua nie mmg sporting giloss time soh posing bagai..ahaks!


DSC_0728


Mirul malu2 meow2 ler plak!


DSC_0732 DSC_0733


Teknik selulit ker!! Oppss..silhouette daa….



DSC_0736


DSC_0730


^_^ Comeyy jer diaorang kan…sweet jerk…


^_^ Posing gediks aku n Wantie non ado ler..huhu…nnt kitaorang outing lagi bersama2 si somi, pasti ada photo2 gediks yer….

Monday, October 26, 2009

Aktiviti yang sgt menyeronokkan...

Pheewitttt! Gilosss gedik tak hengat dunia....12 jam kitaorang spend masa sesama 9.30am smpai 9.30pm...mmg gilosss! Anak2 pon gilosss gedikss gak! kaahhhh..katun guling3... Sehati sejiwa namanya gitu!!

Si Somi masing2 plak kerja...so si isteri pon turut sama kerja!! kerja gediks! katun guling3 lagi.....

Nanti aku wat preview lagi dgn tempek gambar yer....

Saturday, October 24, 2009

D'journal??

^^ Hurmmm...header utk blog aku..setelah penat meng'adjust bagai!..simple jer..malas nk taruk gambar aku..just Nureen dh ler...

^^ Nak Dating ngan my best friend ler besok....Si Suami dah kasi green light! Cuma aku dan Nureen serta Dia bersama anaknya...dapat bergedik2 nie..hahahaha

Friday, October 23, 2009

Dua Dalam AKU

Kegigihan membatasi segalanya….kerajinanku mmg terserlah, biarpon setelah sekian lama ku postpone utk transform blog aku!..Nie gara2 tengok SUZIEY tukar kulit rumah dier…Cari punya cari template yg menawan hati..last2 si hitam gak yg menawan kalbuku….Sehati sejiwa ngan Suziey ar gamaknya! Kan Suziey kan!!

DSC_0638

Si DIA nie menjadi peneman yg setia smpai pukul 12.30AM aku wat renovation kt blog aku nie! kesian Nureen…^^ Picca nie mmg freshly kuar dr En Nikon…menunjukkan betapa happynya Nureen menjadi peneman yg setia….

NureenLagi

Kerajinan turut merangkumi wall decoration yer..Picture + Frame nie pon aku baru buat gak! Alor Setar Mari…

DSC_0639

^_^ This is a treatment to chase away my stress tooo! Thanks god!! All GONE!!

Wednesday, October 21, 2009

Senyuman Ceria Si Comel

For me..the below is The Best Smiley Photo Of Nureen……..

CSC_1010

CSC_1073

Aku memang suka kan photo nie….. DSC_0829 DSC_0686 DSC_0895

^_^ Hmmmm…ingat cam nak joint the contest Senyuman Ceria Si Comel tp…….cuba habiskan ayat aku nie….:D

^_^ Nak joint Online contest senyuman Ceria Si Comel bleh klik SINI

Tuesday, October 20, 2009

Owhhh! Wahai Hati


Hatiku terlalu sukar utk di pujuk....keliru, sedih, resah, gembira...semuanya mixed up dan sukar utk dihuraikan......
^_^ Tak semua masalah tue dpt di kongsi bersama2...

^_^ Moga ketenangan itu milik aku jua!! Ku punyai segalanya..suami yg penyayang..si comel yg penuh dgn kerenah yg mencuit hati...

^_^ Jangan di salah erti..bukanku bergaduh ngan kekasih hati...aku memahami..cuma sukar ku pujuk hati! Owhhh pleaseeee...........
^_^ Sorry..I'm really busy with the Internal Auditor from US, Taipei n Brazil! Owhh please..busynya aku!!