"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, January 7, 2010

Bila KAU Kata....


Semasa perjalanan balik dari Alor Setar, hari Ahad last two week ritu....Heading to Penang bridge, nampak banyak giler kereta berpusu2 menuju ke destinasi yg pelbagai....nampak kt signboard tue traffice bergerak perlahan di plaza toll. Dulu, before bridge tu expand, mmg jem giloss. Skrg?? bila bridge dh expand, pon still jem jugak ker? Tertanya2 haku kt kepala/benak dan so on...Aku ckp kat hubby, normal la tue psl kdg2 bila G ke perai pon bila nk masuk bridge pon jem jugak...Hurmm..ataupon excident kot!


Insan Yang Ku Sayang...

Traffic mmg slow giler..kalau nk mencilok mcm haku dok selalu buat tue pon x dpt dek non!..pastu, nmpak ambulan masuk..so sah ler ada excident...so dlm hati doa byk2 agar org yg kena tue x der apa2...
Then a few minit after that..nmpak keta polis..excort truck polis yg kaler biru tue...so dh sah ler excident maut! kesian......Dlm hati berkata..mostly yg jd kt bridge nie motor...

Oleh kerana kitaorang kt lane tepi...mmg nmpak mayat tue...terbaring kat second lane..muda lg..dalam lingkungan 20-an....kena knock dgn Kenari..tp dh cover ngan kain putih kt muka dier..rasanya pecah kepala...Innalillah & alfatihah sekiranya mayat tue org islam...hurmmm..since quit often travel from AS-PEN nie..mmg byk giler nmpak excident..time preggy kt Nureen pon nmpak excident maut gak kt highway..tp x bleh tgk ar psl Mr Hubby tak kasi....Aku pon ngeri nk tgk....

So..Mr Hubby kata..kita kena ler beringat..skrg nie kalau nk mati bila2 pon boleh..harini..besok..lusa..semuanya dh Allah Taala tuliskan....ouchh ngeri! bila kau kata mcm tue...at least Mr Hubby remind me to not forget to Allah..Thks dear....

^^ Peringatan utk diri sendiri .......
^^ Next month aku travel lagi..insyaallah...:)

11 comments:

alyyani said...

penah gak tgk accident ngeri gitu. siap mangsa masih terbaring lagi. mmg ngeri. terdiam kitorg.

Mummy Aqil said...

ku xpenah tgk eksiden ngeri. tp eksiden then moto rxz terbang n landing ats keta wira ada la.. sian mamat wira tuh, xpsl2 keta dia terlibat. sdgkan dia kat lane lain tgh tgg traffic lite. huhuhu..

IZAN said...

Ouchh.. ngerinyerr....! ALfatihah...Yup peringatan kat kita gak yekkk.. insaff jappp

bspotgurl said...

I kalau nampak any accident, mmg takut nak tgk sebabnya nanti mlm akan dok terbayang-bayang.. jadinye takyah tgk ler senang!

zura@iwan said...

mmg betui...kita kena sentiasa beringat...ingat pada Dia...

::Mamalyna:: said...

al fatihah buat arwah, sekiranya die islam

ajal maut di tangan tuhan, bila tiba masanya kita dijemput, tak kira di mana dan bila2 masa sahaja...

Nana said...

penah nampak eksiden time tu dri penang nk blk kl berlipat badan mamat tu patah riuk dah.ensem orangnye...aku ni suke je nk tgk org mati time tu baru jadi je kot mayat xttp lagi bole nmpk muka dia kete aku lalu sebelah dia

bez nye korang asik jalan2 je.huwa...jeles2

Mama_Aqish said...

wah...ctik la gambo tu...pemandangan yang natural gitu...best nyer berjalan2 ek...gie ni tetap kurus gak ek...ape rahsianyer???citer la sikit...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

x leh bayangkan kalau tgk xcident ngeri...mesti tak tido malam agaknya...

p/s: kita hanya merancang...tuhan yg menentukan...

CINTAMANISZ Lite said...

Mmg ler takdir..tp berdoalah supaya dijauhkan kejadian sperti ni dari org2 yg kita syg..

wantie said...

Aku ngeri la bila tengo x siden yg dasat-dasat. walaupun x siden ni bidang aku, tapi yg ngeri ngeri tu aku pun kecut...

baguzzz... saling ingat memperingati untuk kebahagian kita bersama..