"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Saturday, January 9, 2010

Semuanya Bertambah2...



Cepat benar masa berlalu...umur bertambah..kos bertambah..dan perangai pon bertambah...Serta impian pon turut bertambah....


Nureen
========
^ Umurnya akan bertambah tahun nie....3 thn..another 2 week to go!
^ Tiap2 hari smpai jer kt rumah after fetch dia dr umah bb sitter...channel 613 tue pasti ON...smpai ler time nk tido..so, daku n Mr hubby x der chnge nak tgk TV...terasa cam katak di bwh tempurung woooo........huhu!
^ kat dalam keta...Nureen layan lagu Techno...x kira nk ke mana..kalau on radio pasti dia ckp lagu nie x best..nk dgr lagu ting ting! bkn slow tau..Kuat giler...mcm pub di buatnya!!!huuhuhu...nk termuntah daku dan Mr hubby mendengarnya....siap Nureen dh dpt hafal lirik....tp kdg2 bila daku sengsorang drive, n time igtkan Nureen daku pon layan lagu nie smbil tersengih2 flashback kerenah Nureen.....
^ Kalau singgah ke mana2 tpt yg ada jual menan..barang yg akan mencuri hatinya ialah koleksi BEN 10...suma BEN 10. G tesco ritu pon nk beg BEN10.tp Mr hubby tak belikan psl besau dr tuan daa....
^ tpt feveret dia nk pegi ialah TESCO..so kalau dia ajak, kitaorang ckp tesco dh tutup.
^ Nureen's new gadget ialah payung kecik instead of helmet yg Mr Hubby belikan dulu.....
^ Nureen pantang tgk KFC @ McD..di paksanya daku dan Mr Hubby utk singgah!!Adeeeiii.....

Daku
=======
^ Umur daku pon akan bertambah..ingatkan 18th lagi...huhu
^ X dpt nk panggil Mr Hubby dgn perkataan 'Abang', 'Sayang atau En Munir...pasti Nureen akan ckp..."Abam", 'Sayang" @ En Munir....
^ Terasa jengkel kiranya daku memanggil Mr Hubby dgn perkataan Abah...tp terpaksa ler start practise..kalau idak susah nnt!..
^ Daku akan jadi pak pacak melayan kerenah Nureen kt Playground KFC..Adeeiii boring giler!huhu!



uitss..nak kemana tue??

Mr Hubby
=========
^ umur pon dh bertambah....kekeke....nk ku kutuk kang marah lak! so abaikan yer...hahaha!
^ Tatkala Nureen asyik dgn Channel Disneynya..daku dgn PC....Si Dia terpaksa layan PSP kt dlm bilik secara senyap2...jika tidak, Nureen akan ckp nak main keta kecik!Adeeiii.......
^ Tak dapat nk panggil Daku dgn perkataan G...kalau idak, Nureen akan panggil daku hanya G jerk instead of Ummie...

Wishlist for this year...
=================
^^ Ku Nk upgrade lense.tgh busy meracun dan di racuni Mr Hubby..nk upgrade speedlite....harap2 impian jd kenyataan....
^^ Nk tambah income utk dpt jalan2 lagi.....
^^Nk beli D3's ..Adeeiii..mmg x mampu dek non!nanti la kalau ku kaya!!huhu
^^ Harap2 dpt siapkan before Feb 20th nie....

^-^ Entry daku on dan off jer kan..ku busy!! nnt free ku upload gambar holiday ritu k!

21 comments:

leadleedeea said...

akak kena tambah lagi satu kat wishlist tu, kena bagi adik kat nureen laks..hehehehehe~!!!

MiJa said...

stuju ngn leasleedeea di atas!
haa..anak aku pun sama, dia panggil aku ayang dpn org ramai...adei,xtau cemana nk react..huhu

iNaLdaFoto said...

uiyoo Gie..nak beli D300 ke?..akak takde ler termimpi lg nak beli yg tu..pasal tau poket mmg takde cmtu..hehe.
Nak beli D90 pun masih berkira2 ni. Risau pulak anak2 tak makan bila beli mende tu, hehe. Jd..mgkn mampu tambah kit aje dulu ler..ngee

Impian..semua org ada impian. Jika ingin ia tercapai..kena ler lebih berusaha dan berdoa. Semoga impian tercapai.

el said...

sokong sokong ngan statement lead..hehehehe caiyok2

J@J@ / Bini The Rock said...

wowww!!!
banyak gadjet yg nak ditambah utk DSLR kau tu ye G....

apepon, setiap gegambo yg kau & hubby shoot, amat menyejukkan hati aku...siyes! lawo giler....

ni yg aku mcm nak sambar DSLR jgk nih....

xP

yatilee said...

cpt ja masa berlalu kn..gudluck kak..moga tercapai apa yg diimpikn.amin..

Gieyana said...

Lead

Belum lg ar dear...

Gieyana said...

MiJa

Adeeiii..belum lg la wei...not this year..

tu la pasal kan...sabar jer la..:)

Gieyana said...

Kak Alona

Nk kembangkan minat lg..hahaha! tp impian jer kak...x mampu nk beli pon..ber k sgt rege dier..huhu

betui tue..Mr Hubby nk upgrade tp ku tak kasi..takat beli lense dh ler...

Gieyana said...

El

.....not yet this year

Gieyana said...

J@J@

A'aa...Adeeii mau cr duit kt mn lg yer..andaikata RM bleh turun dr langit..kekeke

Thanks yer Jaja..rasa ralat jer psl ko rajin mai sini..tp daku jrg singgah kt blog ko!huhu..ku busy!

Gieyana said...

Yatilee

betui tue...masa silih berganti..huhu

thks yer!

wantie said...

kahhhhhhhhh... semuanya bertambah tambah. aku ni lagilah. Airul dah masuk tadika. dah sah sah expenses bertambah...

tapi tak per, pelaburan tu. untuk kesenangan aku di masa hadapan gak.

ppb_ppkp said...

RE: Gie..thanks..berkat duit hujung tahun 2009..nampak jugak seketul tu.huhuuhuh..
ape lagi..beli jgn x beli.ehehheh.'
aku dah lama nak beli...tapi duit tu dah terbeli DSLR tu..ahhaha..
so..bayar balik la..huuhuh
pesanan utk MR munir..sila bagi greenlight occay..

gie...lawak la bila ko kata nureen panggil munir n ko mcm tu.hehehe..

alyyani said...

3 tahun dah nureen ye. akal pun da macam2. ooo kena panggil abah & ummie kalo tak nureen pun ikut ye. tu yg ramai couple dah kawen bahasakan diri abah kan? baru ku tau... semoga im[ian kamu di tahun ini terlaksana.

alyyani said...

3 tahun dah nureen ye. akal pun da macam2. ooo kena panggil abah & ummie kalo tak nureen pun ikut ye. tu yg ramai couple dah kawen bahasakan diri abah kan? baru ku tau... semoga im[ian kamu di tahun ini terlaksana.

zura@iwan said...

ya...semua btmbh2....kekeke...fenin2...

pstt; cepat arr citer psl holiday...kekeke..haku dh abis citer dh...hehehe

Mummy Aqil said...

wahh berderet impian mu... ku xtpkr plak ape azam n impian utk this year.. huhuu....

cepatla tepek gambo berholiday...

mummy_ayu said...

semoga tercapai semua impian..amin!!!

fazilzura said...

Nureen dh big gurl ler..
akil pun x lama dh nk 3 thn .. now dlm umur diorg gini , mmg mcm2 peel kuor .. pening di wat nye .. but even diorg tido ker.. diorg g jalan2 dgn kerabat2 lain ker.. sure time tu kite akan terasa sunyi ..

** emmm cmner le pempuan2 jahanam leh buang anak suke2 hati yek ..

Mama_Aqish said...

sama la sebaya dengan aqish...anak mak bapak semua bertambah umur....bertambahkan amalan kiter tahun ni???hu...hu....