"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, March 16, 2010

Pantai Timur - Part 1

 

Perjalanan ke Pantai Timur kali ni mmg sungguh bermakna, walaupun dengan masa yg begitu singkat.Mmg dasat giler perjalanan kitaorang... Penang > Kedah > Kelantan > K. Terengganu > Kelantan > Kedah > Penang....mmg penat giler tp kenangan yg terukir semasa perjalanan,di Pantai Timur,di Kedah..mmg sgt bermakna dan menjadi kenangan yang sungguh indah....Mmg xtvt yang gila2 tahap gaban otomen.

Rumah Allah, Masjid krystal yg indah..hajat hati mmg nk kesini jer..dan hajatku terlaksana..


Kali nie..kitaorang bawa Achik sekali..suka benar Nureen bila Achik ikut serta..di samping ahli keluarga yg bermakna dlm family daku...Mr Nikon tue ar!.

Taman Monumen - Entrance RM15 for adult n RM7 fr kid..

Yang paling special sekali..last minit planning utk terjah ke Kuala Terengganu menjadi jugak..walaupon 1st driver kepenatan akibat ngantuk smbil layan drift kt bukit-bukau tue...Oleh kerana terlalu excited utk terjah K.T, daku sanggup utk take over from Jeli...3 jam lebih perjalanan nk smpai kat K.T tue..dpt tgk signboard ke Perhentian n Redang yg membuatkan diriku tergedik2 nk pegi.. Tp apakan daya..x dpt pegi lg psl masa yg
sungguh suntuk....
cam biasa ar..mesti ar posing berdua...

Achik yang kusyuk menikmati Dinner..awal giler kitaorang melantak..lepak2 kt Waterfront..mmg tenang jer...

Destinasi yg dituju kat KT tue adalah utk ke Taman tamadun Islam semata2..akhirnya dgn bantuan Garmin, selamat kitaorang smpai ke destinasi... day trip jer tau psl nak overnight kat Pasir Puteh...perghhh..mmg penat giler! aperpun mmg bermakna...^0^..
Susah benor nak capture gambar budak kecik nie...adeeei!
Mmg cantik panorama malam kt Jambatan nie..tp x tau ar nama dier..kalau nk ke KT dr Kelantan mmg kena melalui jambatan nie…
 
^_^ Seyess..mmg best giler walaupon dgn masa yg terhad dan terbatas…
^_^ Teh Ais kat Restoren BBeteng tue mmg mavebeles giler…sedap woo! RM2.00 segelas n koteaw goreng pon sedap..RM4.80 sepinggan..
^_^ Harap2 daku akan cepat update Part 2 yer…berdekah!

11 comments:

el said...

cantekkk lah masjid kristal tu....terpegun aku...
ko bz berjalan eh gie..amboi2..bz giloss la tu..aku igt bz wat keje..kahkahkahh

Nana said...

waa beznye g masjid kristal aku xsampai lagi bila ntah bk pegi...kampung mak aku kt kelantan pun dh lama aku xbalik

zura@iwan said...

insyaAllah ada rezki aku smpi ke Kelantan & Terengganu...hikss...

Mykhalish said...

bestnya g ganu. ku lm dah xblk sn. kena plan ni this year ke bw aqil khalish blk sn. huhu....

mama tisya said...

wah byk tmpt ko jln2 ye...tp penat pn best kn...

yatilee said...

best la p jln2..update byk2 lgi yea..

fazilzura said...

beb , bile maso ko g ganu ni .. awat x singah kat kenduri .. leh makan preee..
x g mandi kat chendering ke.. besh ooo mandi situ , batu buruk x leh mandi dh ... diorg dh tmbak.. situ makan ais krim gorg sedap ler.. pehtu x g Losong ker.. makan kepok lekor sedapp

Gieyana said...

El

Har har...aku macam2 bz..bz ngan keja..bz bjalan..bz ngan study..bz ngan nureen..bz ngan renovation n bla..bla..bla..kahhhh!

tp yang paling x bz bila aku sempat jalan2..kekekek

mmg cantik tul masjid tue..teruja tul aku bila kuar cahaya warna-warni..kalau siang hr hitam jer la...

shi3la said...

dasyat la masjid kristal tuh kan..haku pernah sampai terengganu tapi belum pernah sampai masjid kristal nie..

HoNEybUneE said...

tu la kg saya gie...jambatan tu namanya JAMBATAN SULTAN MAHMUD...malam2 mmg cantek...

ALoNa Cintamaniszlite said...

ooo..sunggoh menyeronokkan...
Akak pun baru plan nak gi KT ujung tahun ni. Tp tak tau ler lagik. Sbb adik akak kata gi KT time cuti sekolah..KT sgt sesak...hmm..