"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, April 14, 2010

Jangan la buat Ai!!!

     Bergurau-senda..usik-mengusik....cuit-mencuit dh jd rutin dalam kehidupan kita kan!! Of course, sama ar ngan family kesayangku nie.....Mostly, Aku ler org  yg paling suka mengusik..bergurau-senda...& yang selalu main peranannya, Mr Hubby gak! Kekadangnya daku dan Mr Hubby berlakon semata2 utk tarik perhatian Nureen...
Mr Hubby acah2 memukulku....dan Nureen ler yg menjadi penyelamat yg setia! x tertahan dek gelagatnya yg mencuit hati...kalau daku memukul Mr Hubby, Nureen wat donno jer! Tapi selalunya mmg dier back up Ummie dier nie ngan jayanya sekali! Owhh heaven! So, beware yer Mr Hubby!! Ai dh ada penyelamat yg setia taw! hahahaha...........

  Picca ku bersama Nureen..special kan tpt nie?

 Nak di jadikan citer..semalam kitaorang main pukul2, lawan-melawan secara olok2 lagi....menyakat Nureen! nak tergelak pon ada psl Nureen of course akan menyelamatku dengan jayanya....bila ku ngadu kat Nureen "Abah buat Ummie...Then dier kan cakap "chatt..Nureen pukul Abah!! pastu Mr Hubby di pukulnya...hahaha..suka daku bila main gaduh2 secara olok2 nie...but kekadangnya, bila Nureen terlalu geram,..di gegetnya daku or Mr Hubby! sakit taw!

Semalam...Satu perkataan yg membuatkan ku n Mr Hubby berdekah3 gelak bila Nureen ckp "Jangan La Buat Ai!!"...gelak smpai menangis di buatnya...Nureen dh tersalah ckp! Mr Hubby ar yg sakatku..!!so bila ku cakap "Jangan la buat Ai"! Dengan jayanya dh di ikut dek Nureen....but actually dier nk ckp Jangan la Buat Ummie! Adeeeiii..tersalah ckp daaa!

12 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alahai...comeyynya nureen cakap cam tu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alahai...comeyynya nureen cakap cam tu..

~sall said...

Betul tu time umur Nureen segini la sok usik mengusik .Nureen mmg anak yg bijak la. Sonok tgk gelagat si Nureen yg comei ni.

[-suziey-] said...

wakaakkaka..sabo je aku..mcm aQeel gk..ikt je ape org kata..tp nureen ni tersilap kata..ekek:p cute!

fazilzura said...

kahhh nureen nurennn ... lawak tui .. aku pun tergelak sakan dh ni

mama tisya said...

bdk2 kalo kita ckp apa die cpt ikut..aritu hubbyku panggil aku "yang..."..tisya pn panggil YANG gk sbr je la...ehhehehe

cun gmbr ko ngan nureen tu

alyyani said...

jgn la buat ai? hahaha.. tp betul la. bila teringat balik ko cakap nureen ikut ckp korang. sama dah dgn nia. ade ke dia panggil papa dia abang. adeh, hehehe..

MaMa aYiN_FaSHa said...

ekekek..leh tersasul lak nureen yer...ayin lak ig tgk weols gado2 manja, dia akan ckp.."mama..papa..jgn arr gadoo'..hahahha!!!..

J@J@ / Bini The Rock said...

heheheh.....

"jgn la biat ai"...

comel betol!

ibu_umairah said...

.........hhhaahhaaaahhaa,same lah ngan umairah,nak gurau tapi last2 nangis........dlm masa yg sama anak mest bela kita kan.........heeeeee.hee

wantie said...

kikikik... lawak jer aku dengar. best noh... rasa happy jer.

ALoNa Cintamaniszlite said...

owh nureennn...hahaha