"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, April 28, 2010

Tak Per Dik......

Hurmsss...jiwa mmg resah-gelisah....rasa x puas hati betul pasal benda yg di cari x jumpa...dah serata ceruk ku cari tp mmg x ketemui......kat dlm wallet..kat dalam handbag...kat dlm file...kt serata rumah .....bukan takat sekali jer..dh berkali2 ku cari since pagi sabtu tue...jiwa rasa betul2 tertekan...ku pujuk gak hati agar terima ketentuan nie...redha! tp anasir2 jahat menghasut lak...! itulah jiwa!!......

Lastly aku tawakkal jer..kalau jumpa tue rezeki la..kalau x jumpa nk buat camna kan...dh salahku psl letak merata2...mmg after give birth kat Nureen, daya ingatan dh berkurangan sket....itupon Mr Hubby bantu dptkan vitamin tambahan... x ler smpai tahap gila lagi yer!lalalalalala.........
 photo nie last week ku ambil..masa kt kg...

Pastu call kakak sulungku...kakak yg paling ku sayang....cam biasa, kalau call dia mau berjam2 ku sembang....hal anak2, hal keluarga, hal itu...hal ini...sok sek sok sek x habis2.....that why hubby kasi main line kat daku....kalau suppliment line tue, for sure bill dh melambung....lalalalalal................lastly, baru ku cerita psl benda yg ku cari tue....kakakku ckp Tak per dik...Allah Taala kaburkan penglihatanmu seketika agar x jumpa benda tue....kalau x jumpa pon x rugi...utk long term gak....kalau jumpa pon kira rezeki ar...........ouchhh tenang betui jiwa bila dia ckp cenggitu....redha kan!!

Pastu, ku ingat kembali benda terakhir yg ku buat bersangkut-paut ngan benda tue.....Cisss! langsung x boleh recall!!!seingat2 aku mmg taruk kat wallet.....then, x tau letak kt mana...........hahaha..poyo ja kan!  nak di jadikan cerita, x tau camna ku boleh terlintas utk cr kat paper bag kat room no 2, Ingat lagi paper bag tue ku bw kat opis utk shread credit card statement yg lama2...pastu ada 2@3 document penting ku x shread. ku bw balik.....kekekeke....
 amik time mlm lak..asyik picca di siang hr jer kan...location kt Safira Club, Seberang Jaya...

Ku jumpa paper bag yg di cari kt room no 2 tue...tp benda yg di cari x jumpa......hurmmms...x der rezeki la tue.....at last, berkat kacau daun Nureen utk sm2 membantu....ku terpandang 1 lg paper bag..kt dlm envelope rupanya benda yg di cari...Alhamdullillah, jumpa jugak......! Maybe rezeki kan!

^_^ Kadang2 Allah Taala kaburkan penglihatan kita utk sesuatu yg lebih baik..dan ianya merupakan Hikmah yg tersirat dan tersurat....moral of the story, senantiasa berusaha dan terus berusaha agar mendapat apa yg di idamkan ..Yang pentingnya jangan merasa jemu dan berputus asa. Pasti akan ada ganjaran di sebaliknya...sekiranya gagal, x bererti kita akan terus kecundang!  Nasihat utk diriku sendiri gak!

^_^  lalalalala..........sungguhhh..ku hepi giler!!

14 comments:

mama tisya said...

apa yg ko cr tu??nasibaik jmpe ye...tu la kdg2 kita dh cr tp tk jmpe tp jgn putus asa kena cr lg...tp kalo tk jmpe gk tkde rezeki la...mcm aku aritu yg time nk naik flight,tiba2 cr i/c tk jmpe...aku dh panik kn tkleh naik flight...aku dh nk wt report tp hubbyku ckp cr slow2...tp tk jmpe gk last2 hubbyku yg cr jmpe terselit...lega rs

Gieyana said...

ku cr document...nasi baik jumpa..tu la kan, kalau panik n kelam-kabut cr mmg tak jumpa..kena take a deep breath n cr dgn tenang kan..br la dpt jumpa...alhamdullilah ku dpt jumpa gak akhirnya..hehehe

Mykhalish said...

adoiyaii... nsb baik hang dah jwb kat komen nih, kot x. haku plak yg histeria duk pkr ape yg korg duk cr. hahahaha...

btl tuh, nak cr kena tenang. hr tu ku duk amok cr insuran keta. bila otak dah tenang, brla jupe. hehehehe...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

selalu gak terjadi...cari punya cari tak jumpa..last2 2-3 hari baru jumpa..yg penting usaha nak cari...

Gieyana said...

Ila Khalish

kekeke..silap ku dh jwb..kalau idak ko tpaksa berteka-teki kan...adoyaiii! kesian lak kt kengkwn..tu yg ku bgtau tue..hahaha

betul tue..kena cr dengan tenang n tawakkal byk2 kan..ngeee!

Gieyana said...

Ayu

Betui tue...kena cr ngan betui2 kan..usaha yg pentingnya...:)

fazilzura said...

yg ko carik tu DOC ke ?

aku ingt kan ko ilang cincin kawin ke, duit ker...
but sure doc tu penting kan ..

emm betui2, kdng2 pe yg kite nkkk sgt2 carik tu mmg x 'diperlihatan'.. menguji tahab kesabaran

afdni said...

seb baek jumpa..kalo tk smpi mimpi2 nnt..hehehe..

[-suziey-] said...

ko cari ape wei...besela..aku pn slalu camtu.Allh saja kaburkan ,penglihatan kita nk uji kesabaran kita hadapi dugaan dia..dugaan brg ilang n dugaan kesabaran mencari..btl ckp kakak ko tu..

alyyani said...

heheh.. aku setuju bila ko ckp bila dah beranak ni memory dah kureng. aku pun gitu le. tmbh anak dah 2, lg la haru! huhu..

☆ lieya latif ☆ said...

tu ar yana, selalu gak jadi camtu, bile kite betul2 cari tak jumpe...tapi bile dah pasrah, time tu muncul benda yg dicari2 tu....heheeheheheh

ape2 pun, legaaaaaa dah kan, bende yg dicari dah ade dlm tangan!!~~

yatilee said...

klu dh semmgny hak kita..mst kita dpt balik..klu bkn hak kta..redha ja la kn.hehe

J@J@ / Bini The Rock said...

mmg pon..

klu cari dgn keadaan mcm ribut, selalunya tak kan berhasil! tp klu cari mcm angin sepoi2 bahasa..InsyaAllah! itu pon klu ada rezeki lagi lah blh jumpa!

biasa juga terkena pada diriku...dah lumrah!

heheheh

wantie said...

Tu la kan, kekadang kita akan jadi lupa terus.tak boleh nak ingat. aku pun pernah jadi, ntah la maybe banyak benda dok ingat, sampai kekadang otak pun tak boleh recall...