"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, May 11, 2010

Sand and Nureen???....

Adeiiiii! dah naluri kanak2 rasanya..sebut jer psl pasir, mmg diorang suka bebenor..part of growing........Ku balik kampung weekend baru2 nie dan Motifnya, nak hantar cat..nak hantar kain kt kakak aku and nk tgk my brother wat tembok ...hantar jer cat tue tp x painting pon psl Mr Hubby x turut serta balik.........

Pastu, Nureen lak, bila ternampak jer pasir yg berlonggok kt depan umah tue...mula2 malu meow2 jer....pastu??? lets the picture tell the story kay!

Hari pertama sabtu tue..berjinak2 jer ngan pasir setelah ku jerit!
Pastu gigih nk tolong Pak Ndak dier...
Hari Kedua..Ahad tue, dh start panjat bukit pasir nie..adeeei! penat gak ku jerit!
Pastu..siap sepak2 jer pasir tue cam bola....
Dier dh start duduk...dan lastly...
Siap baring2 n tido lagi! adeeiiii...beberapa kali nk kena tukar baju!

^^ Memang pantang bebenor Nureen jumpa pasir...x larat betui ku nak jerit!

18 comments:

Naimah SiDiK said...

hahaha... sama cam anak aku!!.... x geli langsung kan.. seronok kan main lg.. larang pun mcm ayat suruh jee.. tp aku malas nak kata "no" coz semua 2 growing developmnt kan.. so biar jeee.... biar depa growing by playing

[-suziey-] said...

umangaih...dasatnye nureen main pasir..lg ganas dr aQeel..aQeel pn pntang jmpa pasir tp mesti nk pakej ngn lori:p

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh ...tegelak lieya tgk aksi nureen main pasir hah....aksi yg last tu yg lawak tu....adoi laaa...mmg kene sental time mandi nie heheheeheh....

betul tu, budak2 ni pantang jumpe pasir.....leka main!~~

zue @ annaleeya said...

budak2 mmg gitu gie... dah azali kot.. klu dgn pasir jerk mmg x bleh nak pisah...

si airel pon same gak... klu nmpk pasir jerk, msti carik lori dier.. pastuh mmg abisla baju... geram kan gie... sabo jerla..

mamalieyna said...

aiyaiyai...redha jerlah.. ni slh 1 proses pembelajaran diorang, praktikal! hehe..

MaMa aYiN_FaSHa said...

hahaha!!! kelakar tgk nureen..klu jumpa ngan ayin sure lg havoc nie..minah tu pon suka sgt main pasir...

mummy_ayu said...

nureen main pasir tu dah mcm pasir kat laut dah...tapi memang la kids suka main pasir kan..?

atty's said...

kanak-kanak..pasir + air..tak dpt dipisahkan..

J@J@ / Bini The Rock said...

hehehehehhehe....

suker betol Nureen ngan pasir erk..
mest berangan kat tepi2 pantai nih sambil dgr deruan ombak membelai2 manja kaki dia...

xD

yatilee said...

bdk2 kn ska blaja..pantg tgk bda bru suma bda nk try..pasni kna tuko la katil nureen..kna cari katil pasir lak.hehe

wantie said...

Nampak sangat yang si nureen ni suka ngan Pasir. Sib baik hang beli umah teres. kalau beli umah kitak, alamat tak dapatla si Nureen tu nak main ngan pasir..

Tul tak?

el said...

kahkahhhhhhhh smpi tertido atas pasir...sian beliau..hehehehe..danish tu pun sm gak..ritu dia g balik batu kat kolam ikan...sib bek la owner tu x marah..mati ikan tu kang danish dok baling batu hahahahaha

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.hahahhahah comel
.siap tertido!

ALoNa Cintamaniszlite said...

takpe gie..
tu bermaksud..otak dia tgh kreatif tu..
takpe..salin baju banyak kali ke, kena mandi ngan dettol ke...

cuma kalo tang pasir tu ada taik kucing...adeii...yg tu mmg tak bagus, hehe

juelee said...

bebudak memang gini kan... ni kalau bawa g pantai sure sonok nureen main pasir.... sampai baring2...

IZAN said...

ha ha ha.. siap baring atas tanah tu yang tak tahannn tuhhhh.. ha ha haRU!

Weh Gie..
Izan memang selalu terpegun tengok hasil 'tembakan' Gie pd objek hidup & alam sekelilingg etc.. you have such a 'pro' skill beb! Di sebabkan itu dgn ini Izan nak menghadiahkan 'Sunshine Award'.. sudilah kiranya ambil award Gie di http://sweetomoide.blogspot.com/2010/05/sweetrecipes-gallery-reviewed-by.html.

Your blog shine & inpired others! Thanks & regards

alyyani said...

yaAllah, siap sampai tertido leka sgt main pasir. budak mmg suka pasir ek. baru aku tau ni.

Zamz said...

siap tido atas pasir tu hehe