"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, June 15, 2010

Outing lagi~ Finale....


Dh wat entry psl outing kat Taman Bunga a.k.a Botanical Garden, xtvt weekend kitaorang....best sgt! cont. to the last story, ku dan Mr Hubby saja jer terjah, rupa2nya ada flower competition kt situ..no wonder ramai betui owg...cam pesta jer! but since kitaorang smpai time2 panas terik leh hitam gitu, makanya x der la ramai sgt manusia...heehehehe....



Nureen semestinya dengan beskal roda 3 dia..kayuh dgn begitu jayanya psl kt umah camna nk kayuh dgn limited space....lalalalala.....kayuh nyer kayuh smbil Ummie and abahnya cr port yg sesuai bergediks, Nureen ternampak sorang budak with parent dier....umur dlm 4 thn gitu, alahaiii camna celuparnya anak dara aku sorang tue ckp hantu kat budak tue!! sambil tunjuk lak tue!!! x sure whether parents budak tue dgr atau tak! then aku ckp ishhh! bkn la..abang tue!..kesian kt budak tue..cam kesan lecuran kt muka dier..mesti sakit! tht why Nureen ckp hantu!...

Ku tgh kusyuk dgr Nureen bercerita..layan jer la celoteh Nureen yg non-stop!!
Nureen yg ala2 stim...
Takut bebenor anak daraku dgn monkey nie! Adeeiii......
Dua Insan yg ku sayang...
Nureen takut gak ngan train nie...alahaiiii!
mmg sonot giler dier berkayuh! hahahaha...x hiraukan langsung owg yg lalu lalang....
kat Masjid Negeri...sempat g main kt playground dgn cuaca yg panas terik! adeeiii!

 
Kejap jer actually kitaorang kt Botanical Garden tue, then singgah kt Masjid Negeri before further ker Shopping Complex! Adeeiii..kat shopping complex pon nk di bw nya beskal tue! so kitaorang pon dgn secara poyo nya, kasi Nureen kayuh kt tgh2 shopping complex tue dgn penuh perasaan!!...alasan yg sgt best bila dia minta nk beli menan psl dia dh ada beskal! lalalalala........nak cuci picca wedding kwnku actually..but tersasar lg kat Converse...hurmss..thks tu Mr hubby for the treatment yer...Wife mu mmg sukeeee.....but, Nureen terlebih suka lak! dia igt dia yg punya!


Yang nie mmg x tertahan nk gelak..poyo jer Nureen kayuh kt kesibukan manusia bershopping!kahhhh!

Soalannya....dapatkah Ummie dier bergaya dgn brg yg di beli oleh Abahnya???
A- Tidak, psl Nureen igt dia yg punya!
B-mungkin, tp terpaksa berebut dgn Nureen dan
C- Tidak sama sekali, sbb terpaksa simpan dlm almari takut berebut ngan Nureen!
Adeeiii! nk wat camno nie? nk beli satu kt dier rasa x berbaloi jer psl budak2 cepat membesar..........

^ Camna boleh lupa nk mkn durian nie...Jumaat ritu dh date ngan hb suh dier cr duyan ari Ahad tue! alahaaiiii...tunggu 16th ar boss banjer!!

10 comments:

fazilzura said...

wahh lawo nye gambo snap pasu2 tu ...

doyan2... klau lalu depan gerai doyan , sure akil suh benti .. dia nak suh beli

el said...

amboi smpi sopin komplek pun berkayuh ish2..mmg poyo kahhhhhhhh

*∽ IZAN ∽* said...

cantek cantekkk!!! aku suker gambar atas sekali plus gambar pokok bonsai yg duk berderet tuhh!! superbb!

El-Zaffril said...

Wah... bahagianya kak Gie... gambar pun cantik menarik... hehehehhe

☆ lieya latif ☆ said...

cantik2 sangat gambar....leka lieya tgk...ngan si model cilik tu...mummynye pun kecik slim melim...comel sumernyer!~~

[-suziey-] said...

beli amende wei yg smpai kena berbut tu?hiks:p

lor nureen tkt train ke..aQeel suka naik tren..dulu dia nangis gk..hehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

salam
cantik2 gambar...
he he he he...apa2 pun..nureen mmg sempoi arrr...meronda dlm mall ngan basikal roda tiga dia......bukan apa...dia malas nak nyusahkan mama papa dia tu.....he he he....
comel ler plak nengok nureen gigih kayuh beskal roda tiga dia tu...

illa said...

Salam...waa..selambanya nurin berbasikal kt shopping..hehehe...dier dah besar nnt tunjukkan gambar tu kt dier yer..hehe

J@J@ / Bini The Rock said...

Jawapan saya :

C

heheheh, berebut2 tu yg best tu. Amek pulak gambar candid time berebut2..mst lawak!

**wuuuu, kat soping complex pon Nureen bwk beskal erk. ahahahahhaha....belasah aje lah!

Farra Dhelina said...

nureen sana sini dgn beskal nya..setia betul hehe