"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Saturday, July 17, 2010

Cepatnya masa berlalu...

Baru berkerajinan utk update blog aku nie....rini Mr Hubby jd housewife..jaga Nureen, kasi Nureen makan, Mengemas memporakperandakan rumah, memasak....dan seumpamanya dengannya...aku kena attend class setelah beberapa kali ponteng attend class....kekekeke....

 
Syok bila tgk gambar candid nie...memory yg amat indah bersama keluarga tersayang....

Pastu teringat lak nk tempah baju for raya...actually tema colour pon x tau nk pilih n decide....kena lak kain pon x beli lg...aduyaiii! tu pon nasib ada kain masa beli kt ke Kelantan tempohari...selamatttt!...Lepas class pukul 10.00am tue aku calling2 tailor aku kt Perda,Penang ...nasib baik dia kata bw mai ler...so, aku zasss speed ke butik dier.....tgk kt dpn tue dh ada signage.."sorry, tempahan utk Raya sudah ditutup"...nasib baik aku customer tetap dier..kalau idah..huhuhu..tunggu lepas raya la gamaknya........! ..Pastu, nk djadikan citer, dia juai kain pasang gak kt situ...kain chiffon + lining..RM135..so aku rembat gak psl malas nk pikir nk g beli kain...lgpon takut nnt x da owg nk amik dh! Utk Nureen x per psl akak aku boleh jahitkan.....utk hubby lak, beli yg ready made dh ler...Jgn risau darling...I bear on its kay!ngeee.....


^_^ This week yg busy..busy n busy...tgh gigih search, upload 30 financial data YE2009 for case study...huhuhu!! lenkali kasi jer 100 company....!
^_^ Nureen dh makin fasih berkata2 n hepi go lucky mcm me..I loikkee....
^_^ Alhamdullillah..berkat kenaikan rege minyak..company announcekan...........ngeee!
^_^ Planning nk nek "belon" with my lovely family lepas raya nie....a fantastic treatment utk Nureen yg always ckp nk nek kapal terbang....ngeee......harap x der aral yg melintang.....

7 comments:

Farra Dhelina said...

myk naik, gj naik lah tu ek??? ;)

mamalieyna said...

majoriti toiler dh tutup tempahan kan..seb baik dh jd regular customer eh, kalau idak, jgn hrp la kan..^_^

waaah perancangn yg best tu..hope menjadi! syoknye..

Gieyana said...

Farra ~ hehehehe..YES!

Gieyana said...

Mamalieyna

Betui tue..mmg majority x nak amik dh...akak sy boleh buat gak tp dier x brani nk buat kain yg mahei2..takut rosak katanya..nasib baik tailor sy still accept!ngeee

Insyaallah...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

naik belon??? dah tahu dah nak gi mana....aleesya + ayyunie first time naik kapal terbang masa di "sitok" lah....

Gieyana said...

Ibu Damia ~ hahaha..gi cuti2 plannya...Oic, masa g Kuching tempohari kan? Nureen masa umur 1thn 1/2 dulu time g Sabah...so kali nie dier dh pandai sket, tu nk bw dier experience lg...hehehe

zura@iwan said...

haku cm besa....bj raya ready made arr...hikss....

lps umah br tu settle br leh pk psl cuti2 ni..huhu...