"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, August 16, 2010

CINTA seindah travelling

X da kena mengena ngan tajuk tp belasah jer! Yuhuuu...saat2 mengalami kerajinan utk mengupdate!.. yg bestnyer kt umah Mertua n parentku dh leh bertenet dgn jayanya dgn bantuan beruk peliharaanku but line lembs giler! jadi ler kan rather than nothing....


ada masanya lajussss giler & ada masanya lembs especially time men'loading! sabo jer!....
Cam biasa ler... xtvt tersangat ler padat....ke hulu ke hilir dgn kekasih gelapku....penat tp syok gitu! berdekah3...........

  • Saturday ~ terjah umah akak aku kt Jitra utk hantar kain for langsir room 3+4..baju raya Nureen..
  • Pastu singgah Rumahku Syurgaku utk xtvt meng'unload perabot yg di import dr Penang..mengemas! penat siut!
  • Then, gigih ke umah parent in law lak utk berbuka puasa bersama2...mmg best giler tmbah lak dh lama x balik...Nureen lak siap ckp rindu kt Tok...cam ada owg yg ngajarnya! bukan aku yer!

  • Overnite kt umah Mertua...pastu keesokkannya balik kt umah mak aku menggunakan highway br..perghh mmg dekat giler..dulunya perjalanan 45min, skrg da jd 20min....I loikkee! so, cam biasa..ada ler photogediks kt tepi jalan! berdekah3.......
  • Ku lupa nk bgtau mak yg ku nk berbuka kt umah..namun, dh langkah kanan rupanya psl mak masakkn makanan kegemaranku...cuma x da buah melaka jer! mau ku paksa Hb belikan kat Pasar Ramadhan..lgpon dh lewat smpai kt umah mak (padahal singgah kt tepi jalan bergediks) kui kui kui.....In the end, mak buatkan juga buah melaka tue..aku pon tolong gak! lalalalalala..........
Perghh..mmg best giler la berbuka beramai2 nie..syukur dengan limpah dan rahmat kpd Allah Taala psl di beri peluang berbuka bersama2 insan tersayang.....
 
^_^ Gambar kali nie x der watermark..jgn curi sudah yer! malas nk edit bagainya pon!
^_^ Nnt dh siap ku deco2 ku upload the final photo yer....
^_^ Br ku pasan..baju yg ku pakai sm ler plak cam g Cameron ritu...jgn ckp ku x basuh lak yer! berdekah3...

9 comments:

mama tisya said...

buka pose rmi2 mmg best bila adik beradik smua ada...nk2 makn masakan mak kn...aku pn vkend aritu buka pose rmi2...mcm2 menu ada

atty's said...

sempat lagi tu ye ..tangkap gambar berdua..hehehhe..
cantik kaler umah gie.tu

salwa said...

lama tak jenguk blog kak gie.
busy belajar.
btw, i love all your pic.
cntik sgt

zura@iwan said...

mmg best weii bbuka beramai2...mmg padat xtvt br ni...rush ke sn ke sini...

uitt n3 blog aku hg komen tu, cite weeken sblm posa ler..hikss

Mykhalish said...

syok kan berbuka dgn family. rs meriah je. lauk pauk pun penuh meja. hehehe... hr2 berbuka berdua buhsan gak..plus dgn si kecik yg asik wat huru hara kat meja...sabar2..

ALoNa Cintamaniszlite said...

ni hi-way dari area mana ke mana ni, gie??

Farra Dhelina said...

time puasa ni berbuka dgn sibs lah paling best kan!

* slmt berpuasa kak gie :-)

lieza said...

Salam kenal....

wantie said...

sempat lagi hang no dok berphoto gedik kat tepi highway ni..

memang dekat kalau guna higway ni. terima kasih ler kepada pihak yg terlibat yg berjaya menyiapkan highway ni...( dorang tu baca tak ucapan tima kasihku ni?)..