"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, August 23, 2010

Kerenahmu....


Ni diantara perbualan 3 1/4 Nureen bersama2 dgnku....

***1****
Nureen ~ Mama..mama...buat apa tue?
Daku ~ Mama x buat apa pon....
Nureen ~ Ibu buat apa tue? nk p mana nnt? P jalan2?
Daku ~ X..Ummie buat bodo jer....x p pon psl x da duit...
Nureen ~ Papa ada duit...c'hat Uween tgk...(terus cr wallet hubby)...Ni abah ada duit!
Daku ~ Sabar jer budak kecik nie...

Note: Lately kejap dier panggil daku Mama..kejap Ibu...adeeeiii!...pantang jer ckp x da duit, sure dier g cr wallet Abah dier n mesti tunjukkan duit kt daku n suami! Asyik nk beli menan jer!

***2***
Daku ~ Ni umah sapa?
Nureen ~ Ni umah Penang ar!
Daku ~ Bukan ler..ni umah kita....
Nureen ~ Ni bukan umah kita...umah kita Jauh!!!
Daku ~ Adeeeiii!..kena lg!

Note : Nureen ada 2 umah..kalau umah kita tue mean, umah kt kampung...n kalau umah kt Penang nie dier panggil umah Penang! Sabo jer kan! budak kalau btengkar ngan kita sure diaorang yg menang!


***3****

Daku ~ Nureen..Nureen...Nureen kat mana nie...
Nureen ~ (Senyapp jer x mo ckp......)
Daku ~ Kt mn Nureen nie yer!
Nureen ~ Ni bukan Nureen ar...ni Alissa....

Note : Adeeiii! kt mn ler dier amik nm Alissa nie...sabar jer! pdhal nama penuh dier Nureen Najwa...

***4*****

Daku tgh bersiap2 nk g kelas...Nureen lak tgh concentrate tgk TV....pastu bila ku keluar jer kt depan, terus jer Nureen ckp Fuiyoooo...cantiknyaaaa.........!!! Kahhhh..seyesss nk tergelak giler psl kt mn ler dier blajar semua nie!


***5****

Tiap2 pagi mmgdaku yg hantar Nureen..x mo naik moto ngan Abah dier...x best katanya!..then bila time ku bw dier ke kereta sure pot pet pot pet....and 1 masa tue ku sound dier! boleh senyap leh x! selamba jer Nureen ckp..."Ummie, jgn la marah Uween..x baik tau!!" Adeeii..nk marah pon dh x jd nk marah dh.....


^_^ Kanak2 mmg byk imaginasinya kan! But seronok jer pabila dia ckp ala2 3 suku tue! mau gelak terbahak2 di buatnya!

11 comments:

alia said...

he..he...cutenya ...melayan telatah anak..

Farra Dhelina said...

hehe so sweet lah uweenn nih!! petah nya bckp ye kak..

mummy_ayu said...

betul tu..kalu ayu sembang ngan Ian pun..mcm mcm..and dia je la nak menang..tapi enjoy sesangat..

Sidratul Muntaha said...

ahaha..
gelak jerlah..
adei..
anak,anak..
camner ler esok klu setot dah fasih mcm nureen nih?!
skunk ni mulut cam bertih..
tak tentu butir ckp pun selamba jer redah.

☆ lieya latif ☆ said...

kehkeh keh ...tegelak2 lieya bace ....bijak tul nureen...mulut petah....mmg seronok layan budak2 baye nureen ni berckp...tegelak2 kite dibuatnyer...

mamalieyna said...

hikhikhik..budak2 mmg gitu kan...bercakap dgn slamber..tpi boleh buat kita tergelak! menghiburkan hati! ^_^ BIJAK2X..

M@L@ said...

hehhee...pandai nyer nurin menyoal mama dia lps tu pandai nyer menjawab...hehehhe...so cute..

Joyah Sempoi said...

budak2 ni mmg gitu..pandai jer dia jawab..pandai jer dia menanya..kdg2 tak terpk dia akan tanya soalan2 macam tu..seronok melayan budak2..

J@J@ / Bini The Rock said...

hehehe kelakar lah kan! seronok melayan budak belajar ckp nih..

hmmm..nuren ku entah bila la nak berborak2 ni..tak sabar nak tgu dia ckp! hehe


**Terima kasih ye wish kan besday TR kat FB!

zura@iwan said...

mmg byk ckp....dia dgr tang mn pon x tau la pkataan2 tu semua.....kahhhhh...

ALoNa Cintamaniszlite said...

wahh..nureen pandai ler wat senyum mcm tu...