"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, August 31, 2010

Touch N Go...


Selama tinggal kat Pulau Pinang nie. ..ku dan Mr Hubby mmg supporter 1, Plus Expressways Berhad...to and fro kemana2 saja..although p kat tpt dekat pon blasah gak..janji cepat n x yah follow keta yg byk tu....So bila ikut highway, mcm2 gelagat pengguna highway,  kenderaan yg pelbagai jenis yg dpt kita tgk kan....nie salah satu gelagat yg km jumpa masa nk naik Jambatan Pulau Pinang masa balik dr kg ritu...

Keta sorang Mamat tue tersangkut kt Touch n Go punya lane...km pon tungu punya tunggu...ingatkan mamat tue x der credit ker...rupa2nya mamat tue tersalah guna kad daa..sepatutnya guna la kad touch n Go, tp apa jenis kad ntah mamat tue guna utk scan! terbahak2 ku gelak ngan Hubby! hahahaha....


Pastu kejadian nie jd plak kt diriku...time nie ku balik kg bersama ngn Nureen ja...bila dh smpai kt Touch n Go punya lane kt AS, ku scan tp palang tue x mo buka......dh panik dh aku...tetiba br terperasan, tersalah guna kad daa...ada ka patut ku guna kad Mesra p scan! berdekah2 ku gelak! x pasan lak samada keta belakang gelakkan aku ker tak! kahhhhhhhhhhh............

*** Moral of the story...jangan gelakkan owang tau! kan dh terkena kt diri sendiri..kui kui kui....

8 comments:

Farra Dhelina said...

adeiii tak jadi nak gelak bila bc moral of the story tu..cane lah akk leh tsalah kad..adeii..hbs tu nureen tak gelak ke?? heeee

Gieyana said...

Farra ~ hahahaha..jgn gelakkan owg! kahhhh..kang dh terkena kan..hahahaha..sabo jer! dh lama dh story lawak nie..tetiba tingin nk share kt sini...hahahaha...mmg lawak!

fazilzura said...

wakakakakak... aduyai , cmner leh tertuko kad tu ...
sib baik xdak org kt lane TNG.. kalau x , mau dia gelak guling2

Gieyana said...

Fazilzura

kat tue dok skali daa...tersalah amik! aku pon gelak guling2 gak..ku rasa kalau keta belakang perasan sure dier keluar dr keta tue gelak smpai guling2..kahhhhh!

zura@iwan said...

aku x penah jd gitu...tp laki aku penah, tp masa nk kuar dr gate rumah ler...tslh guna TNG punya card...wakakaka...

MaMa aYiN_IcHa said...

kekek..leh pulak ko gi touch kad mesra...ha..gelak2..pasni kena kat aku pulak kan???

CuTeMiUt78 said...

hik..hik.. tu la lain kali jgn gelakkan org

wantie said...

kahhhh.. tu la dok gelak kat orang last terkena kat diri sendiri. kikikikik... aku belum lagi terjadi cam tu...

lepas ni kena beringat ingat la. tima kasih atas N3 hang ni.