"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Saturday, September 18, 2010

8th Syawal.....

Perghhh baru ler rasa idea dtg mencurah2...maklumler raya kan! mcm2 cerita2...peristiwa..kenangan manis..kenangan pahit! yg x bestnyer 1st day raya??? kitaorang beraya kt spital! Adeiiii...........
Insyaallah ku story later k!

Semalam mak buat makan2 besar a.k.a kenduri kesyukuran...actually ku pon x tau mak nk buat majlis nie psl ptg khamis tue jer ku br balik dr umah in law..to n fro jer kitaorang psl dkt jer umahku n umah Mr Hubby.....sebelah kampung katakan! sebelah daerah jer...

Gigih we all memasak tau! picca aku pon ada but x dpt nk upload!hahaha...

Smpai ptg tue br mak ckp nk wat kenduri mkn2 besar...utk sanak sedara..rakan taulan...org kampung.....Then pg Jumaat tue br mak ku ckp kenduri bserta Akikah utk anak akak aku....kenduri dlm musim perayaan ni mmg best psl semua sedara-mara ada, so yg mn sedara yg ku n Mr Hubby x sempat pegi btandang, jumpa kt umah mak dh kira settle la yer...boleh gitu? kui kui kui...........
The making of "Nasi Tomato'..ayah yg masakkan...perghhh lazat!

Ku and kakak sulungku dh btungkus-lumus dr ptg khamis tue lg..kitaorang cuci ayam + goreng + makan ayam2 tue skali!hahahaha....camner nk mkn, 15 ekor tue...x mampu Ai!....Menu utama, nasi tomato, ayam masak merah...yg nie ayah n akak aku yg masak...ayah mmg tukang masak utk majlis kenduri kawin kt kg2 aku tue...so senang ar! cuma aku jer x tau pandai masak!lalalalalala.............Menu yg lain2...dalca, pekasam, kari kambing, acar timun n asam pedas! perghhh makan smpai lebam!

Anak sedara ku...sibuk layan Fb ler tue!kui kui kui....

Org kuat majlis mak....Kak Sulung aku daa...

The Food....Heaven! nnt dh balik Penang sure x dpt nk merasa nie....

^_^ X sgka aku..actually kenduri kesyukuran nie mak buat utk umah baruku juga....time semua owg2 masjid dtg br dia bgtau kt aku suruh ku sampaikan kt ayah...kira kenduri kesyukuran a.k.a bc Yassin nie adalah utk Umah baruku...Kenduri Akikah & Kenduri adik2 nk exam...TERHARU!!
^_^ Still mood bercuti...adeeiii..malasnya nk balik Penang!

5 comments:

Farra Dhelina said...

wee meriah nya menu kak..nasi tomato..sedap tu..jarang dgr time raya masak nasi tomato..

untung nya ayh akk tukang masak.setakat utk raya tu, 15 ekor, pejam mata je la kan..

*∽ IZAN ∽* said...

Salam Raya..!
perghh..!! Menu yg mencengkam kalbu..!!

weh sape masuk spitall..? nko ke..? Nurin ke..? Curios aku nak tauuu... cepat aaa citerrr

sall said...

bestnye dapat berjumpa ngan semua ahli keluarga tercinta. selamat Hari Raya...

zura@iwan said...

ok arr tu....mak buat surprise...hikss.

aku pon buat open house raya kedua tu, tp utk adik badik je la....dr awal pagi bgn mgerah keringat msk memasak ni...hahaha...

wantie said...

wah .. nasi tomato tu.. pandai mak hang wat surprise utk hang noh.. bagus la tu. kenduri kesyukuran..