"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, October 21, 2010

Genting With Love ~ Detik2 Malam Yg Terindah....

 

Ini ler detik2 yg paling Indah aku rasa...walaupon penat, hati yg riang, excited, seronok, best dan sewaktu dengannya tambahan pula dapat spend masa bersama owg2 yg paling aku sayang mengatasi segalanya....

DSC_0411Best jer tgk photo candid we all yg tgh gigih berbincang acara2 seterusnya yg we all nk buat! hubby lak 2 in 1, jaga Nureen layan menan smbil2 shoot km yer!!!

Rehat kejap jer ....perut lak dh berkeroncong mintak di isi....kalau tapau siap2 cam Suziey suggest kan x yah keluar bilik kan! pdahal dh melantak dh nasi yang Zura_Iwan kasi kt dlm keta ngan Nureen! kui kui kui.... tp keinginan utk berjimba2 kt Kota keriangan nie mengatasi segala kepenatan yg melanda! Although in hse phone ada, ku n Kwnku x pula guna kemudahan nie...We all each other by hphne jer! Sabo ja kan!
DSC_0433 Berdekah2 aku gelak bila tetiba jd minah rempit secara action jer nih! pdhal Ai x tau nk main pon!

We all decided to lepak kt Old Town jer...igtkan kt Penang Delight food centre (blasah jer nm tpt makan tue) tue da mcm2 makanan, rupa2nya Cha Ya Nun Aliff la rasanya...x tau halal ker idak! N x byk choice gak kot makanan psl cuma jenguk2 cenggitu jer! Adeiii! Leh pula Nureen tnmpak magazine book shop kt situ! hurmmm....sure nk magazine keta la!!! Lepas pujuk2 br ar dia x mau..tp rembat gak kopok twisties kt situ....
Nureen yg hepi giler bila dapat layan menan semua nie...
DSC_0490
Gigih jer Mr Hubby tgh Aim lagu yg dier nk nyanyi!!
 
Lepas edisi mengenyangkan perut km yg tercinta, we all decided to ronda2 kt dalam kota keriangan nie...smbil2 pro2 nie mengambil gmbar n aku jd tukang kejar Nureen! huks.....Round punya round..jumpa menan punya tpt...nie consider treatment utk Nureen ar! melompat2 cam katak di atas tempurung gitu! melonjak keriangan betui Puteri kecik nie! So, kaum2 ibu n bapa nie, jd tukang tgk jer la! ...x mo layan psl kalau layan sure poket jd kempis lg ar!! Lepas habiskan duit berjimba2 kt menan nie, we all layan edisi mengasah bakat lak! Aku x termasuk dlm list yer psl kalau ku nyanyi, for sure semua tourist kt Kota nie bertempiaran lari! Ahakss! merdu sangat kot! kakakaka.........smbil guling3!...
DSC_0525 Aku tgh belek2 hasil yg di ambil Oleh D300’s Iena…Perghhh…mmg mantopss! Ku dh admire dh yg gabak nie..mybe one day leh upgrade kot!! Nureen lak selamba rock jer tido dlm suasana yg bising!!hahahaha
DSC_0520
Mr Hubby lak tgh gigih cuci mata ngan D3 hubby’s Iena..perghhh mmg cantik siut gmbar dier..nk pakai nie mmg x mampu la eden! setakat pegang jer leh la!
DSC_0535
Nureen dh bangun dh dr tidonya masa we all riuh rendah bergelak! See masa we all nk balik bilik tue dh almost 3.ooam..time kt Mesia kan lebeyy kurang Beijing n Hong Kong jer! Suhu time tue 15’ celcius bebs! Sejukkkkk……ngeeeee! gigil wooo!

Sronok giler tul mlm tue! x dpt nk describe camna..tmbah lak masing2 yg giler2 poyo! Teringat lak tong smpah yg jd bahan usikan we all time tue! rasa segar jer memori tue...!!! Sob3x..windunya kenangan tue!!


===============================
Cost :
  • Mileage ~ X igt psl main taruk jer!
  • Toll ~ Gombak Toll - RM5.00 , Juru> Ipoh - x igt psl guna Touch n Go . Ipoh > Jln Duta - x igt gak!!(kui kui kui) . Tanjung Malim > Juru = RM30.80 (affer 12.00 midnite)
  • Food ~ Old Town Genting = price more RM2.00-3.00 than normal. (Seigt aku curry mee RM8.50++)
  • Karaoke ~ RM100+ for maximum 8 person for 2 hrs.
  • Game for Nureen ~ RM28.00 kot...
  • Genting's Parking~ FOC.
  • Kopok Twisties ~ RM3.60
More Story & Picture Coming soon...For those interested nk wat outdoor photoshoot, family photoshoot or apa2 shoot saja ler..Leh ziarah sini yer….FALYNACREATIVE.COM..Sure uols akan berpuas hati dengan hasilnya..:)

29 comments:

zura@iwan said...

kalu bab menan...usihh mmg abis la kuar...heheh..

uitt karok tu..kalu iwan ada...mmg dia layannn tu..hahaha...aku mmg sah2 sora cm artis...wakakaka..

cost tu aku pon kurang ingt weii...tp ku rasa minyak dh rm100, tol pon kat2 rm100 tu aku x gi genting..kakaka..

Gieyana said...

betui2...nama pon kota keriangan kan..nk men ber riang ria game tue sure poket kempis..kakakaka!

sure ar iwan layan tue..depa kan minat...kita lak jd pom pom girl leh la...hahahaha

aku rasa minyak aku lebeyy dr itu psl gigih panjat bukit!hahahaha...

EIJAM'S FAMILY said...

dalam banyak2 gbr kiter suka tgk gbr gee ngan nureen beraksi rempit..wakaka.. kota keriangan nie mmg budak2 suka bebenor..

*∽ IZAN ∽* said...

wah wah wah ...cuti & jalan sakan nihhh!!! dapat aku rasakan Nureeen nak dapat adik tak lama lagii... ha ha ha

mama tisya said...

kemain ko merempit ye..kot ye pn naper tk ltk plastik kt tgn tu:-p

mamalieyna said...

waaah seronoknye berjimba2 di kota keriangann!!! ^_^

mummy_ayu said...

seronoknye...memang happening jer kalu kat sana..sejuk....

Nana said...

uit relaks je korang xpakai sweter ek sejuk tu...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya pi jenjalan...

[-suziey-] said...

ahaks nk tergelak aku tgk ko jadi minah rempit ngn nureen..haaahah..
amboih siap berkarok lagi ek...dasat nih..best giler....
tu la soh tapau mcd takmoh..tp xpela feel sket mkn kt sana..haaha..klu dh g jauh2 takat dok dlm bilik ape barang..baik g kuar kan:p

☆ lieya latif ☆ said...

fuh sonok aktiviti korang...dari main mainan tu, siap koke lagi haaaa....anak dare ko mmg baik siap leh tdo tu....penat sangat tu...

tapi kan lieya paling suke pic bonceng moto tu...beriya pembonceng belakang tu peluk...cam takut jek kene pecut keh keh khe ....

liyanadiabu said...

wow..bestnyer...dah lama saya xmain mcm nie..syoknyer..dulu elak nak pergi sebab darah manis nak kawen..then pas kawen,pregnant..pas pregnant kena pantang lak kan..tggu r baby besar skt..br pergi kot...

J@J@ / Bini The Rock said...

hehehehe....

gambo anak beranak merempit tu kiutlah!! mcm real pulok!!

xD

'NuReeN' said...

bestnyerr... bila nak bwk elly 2nd kalinya ke genting plak nih.. last masa dia 4bulan.. x tau mende lagik..

wantie said...

walaupun aku leh dapat discount gi genting ni. aku cam malas nak gi. sebab si Amirul ni tak habis habis ngan menan. menan menan menan.

Bukan masalah nak bayor tu. sebab uncle dia kojer kat sana leh la dia banja. tapi, aku penat nak nek semua menan tu ngan dia.kahhhhhhh

nantilah senang aku nak pi lain.

zimironamia said...

hihihihiihi kopok twisties cute2...kopok lekor plak pas ni ek

Gieyana said...

Eijam's Family..

haha..Suka gak ku tgk...rasanya kt Kamera kwn Ai lg cung kot..hahaha..perasan disitu!

Betui2..budak2 mmg suka kt sini psl byk menan..:)

Gieyana said...

Izan

Hahaha..last minit plan nie...yer ka? ku rasa tidak kot!kakakakka

Gieyana said...

Mama Tisya

hahaha..merempit setempat jer nie..x pakai helmet lak tue..hahaha..plastic tue kopok Nureen ar..hahaha

Gieyana said...

MamaLieyna

A'aaa..mmg best!hehehehe

Gieyana said...

Mummy_Ayu

Betui tue..mmg bestkan! sejuk n nyaman jer..:)

Gieyana said...

Nana

Hahaha..mmg sejuk tp rasa biasa jer..practikal nk g oversea nie..hahaaahha..just joking!

Gieyana said...

Anje

A'aa..bestttt sgttt!

Gieyana said...

Suziey

Hahahha..aku pon rasa lawak giler! berdekah2 aku gelak time tue...hahaha...ku jd pom pom gitl jer ms kengkwn n hubby nyanyi..hahaha

tu la psl kan..x per ku kasi kt Zura jer..mkn kt atas ar senang sket..dpt rasa feel cam tourist..:)

Gieyana said...

Lieya

A'aa..rasa best sgt2..x dpt nk describe camna..suma poyo2 lak tue..hahahaha

Gieyana said...

LiyanadiAbu

Mmg sonok..x per, next time bb da besar leh terjah..sejuk n nyaman jer kt sn..:)

Gieyana said...

J@J@

Hahahaha..dh gelak dh aku...penuh gigih kan pic tue..hahaha

ibuayahdamia said...

memang kalau datang genting tak sah kalau tak main games kan...biarlah duit keluar cam air...tapi kegembiraan yg pasti tersemat

julietdeyellow said...

wa x leh tengok lelama pix nie..waaaaaa..asal tengok je wa xcited+sedey..huhuuu..

best..mmg best sgt..