"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, October 29, 2010

Pabila Dia Petah Berkata2…

 

Sunyi jer blog kesayanganku semalam kan…no Entry….kekurangan masa utk mengupdate!lalalalalala….Si Kecil 3 thn ku lately mmg byk men’conquer lappy comel ku ini….so pasrah jer la! Skrg mmg petah betul dia berkata2..NON STOP!! Tambah lak….

Bila Ku Telephone dari Opis:

  • Ummie kat Mana? Dok buat apa? Kawan Ummie ramai tak? Keta Ummie Parking kat Mana?…soalan nie di ulang..ulang dan ulang! sampai x der change nk bercakap ngan Mr Hubby.

Bila ku smpai kat Umah:

  • Kenapa Ummie Balik Lambat? Ummie bawa apa tue? Pejabat Ummie byk orang tak? Kawan Ummie dok kat mana? Satg kita P Tesco taw! ( soalan2 yg membuatkan aku x larat nk jwb..selalunya kalau ku balik lambat, Nureen ler yg jd penyambut tetamu kt depan pintu….hepi n ilang kepenatan aku kt opis)

DSC_0033Nureen dalam process pembelajaran skrg..bak kata pepatah..Melentur Buluh dr Rebung kan!..Rebung ka anak aku nie!kakakaakakaka

Bila dh nak tido :

  • Ku ajar dia beberapa perkataan in English…pastu bila dgr dia ulang kembali ayat2 @ perkataan yg ku ajar tue membuatkan aku x dpt nk lena psl kelakar jer bunyi pertuturan dier…berdekah2 gelak smpai guling2!kui kui kui….so sweet n comel jer pertuturan dier…Mmg seorang yg cepat belajar…ada certain2 words tue dia ckp dlm sebutan yg betul…

========================================================

  • Cepat betui masa berlalukan…lagi beberapa bln jer Nureen will turn to 4…tgh decide nk hantar kt School mn next year..kalau nk kasi dia enhances in English, maybe Smart Reader kot….
  • Smlm pekena Ikan Bakar lagi…perghhh licin pinggan! kui kui kui…
  • RIni Boss banjer…I loikeeee!
  • Weekend, insyaallah dpt ketemu Blogger yg dtg dr jauh….
  • Weekend nk shopping2 smpai lebam!

16 comments:

Sidratul Muntaha said...

ahuhauuaha...
mmg sgt sadis bile kena peluru bertih anak..
mcm2 dia tnyer..
aku plak kak,setot kenakan aku semalam.
hampeh sungguh!

☆ lieya latif ☆ said...

alahai sweet...petah mulut nureen skrang yeak...sonok ajak ckp tu...mesti ade jek dialog lawak nanti heheehehehe......

mummy_ayu said...

bukan main lagi nuren spotcheck mama dia...he he he...
wah..nak jumpa blogger dr jauh lagi..sapa la tu?

el said...

mmg anak umo 3 ke atas process pembelajaran smpi kita x larat nak layan..hahahahaha
wahh nk jpe bloger jauh sape tu hehehe
nti sopin tuk aku sm na

[-suziey-] said...

hahhhahaha lawak btl soklan2 nureen..mmg dorang ni kalu dh petah bckp..haih..klako gk..tp letih melayan..hehe..

bagus ..dedahkan dia dgn english..utk kegunaan dia jgk..sneang..

zimironamia said...

bdk yg byk tanya..bdk yg cerdik..
nureen punya rambut cute arrr

zura@iwan said...

byk sggh soklan...tp mmg mood jd ceria kan bila anak2 smbung dpn pintu umah...aku lak bila blk...aku mceriakan diri sdiri...ckp sorang2....tp aku yg smbut hb..kahhhhhhh

fazilzura said...

wah .. mmg pun beb , kdng2 lotih melayan nye sejak2 petah .. tp mostly kite mmg akan rs geli hati bile ado ayat2 diorg ni yg mencuit jiwa kan ..heheh

* nureen lebih kurg baya akil ..

fazilzura said...

wah .. mmg pun beb , kdng2 lotih melayan nye sejak2 petah .. tp mostly kite mmg akan rs geli hati bile ado ayat2 diorg ni yg mencuit jiwa kan ..heheh

* nureen lebih kurg baya akil ..

fazilzura said...

wah .. mmg pun beb , kdng2 lotih melayan nye sejak2 petah .. tp mostly kite mmg akan rs geli hati bile ado ayat2 diorg ni yg mencuit jiwa kan ..heheh

* nureen lebih kurg baya akil ..

CT said...

comeiiiii...hi3

nasazfrog... said...

lebih seronok perkembangan anak2 depan mata kita,, syukur alhamdulillah....

ibuayahdamia said...

budak2 memang suka tanya soklan yg kadang2 unexpected kan...hehe..sebagai parent kita kena layan lah...kang terasa pulak hati dia...hehe

wantie said...

HOHOHO..memang cute sora diabila ckp.hubby aku sampai gelakbila dia ckp.

Umi..tot ( umi kot) bila hubby hang kata mata pejam. time kita bergambar.

MiJa said...

sama macam anak aku..soalan berturut2..kna cuba sedaya upaya nk jwb smua..hehe

ibuayahdamia said...

cute jer dgr budak2 cakap kan...semoga nureen makin petah dan cerdik...aminn