"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, November 25, 2010

Teambuilding Yang Sempoii!

Walaupon dah nk berkarat dh..still gigih nk bercerita gak…Company aku nyer annual Function…Commitee member this year decided buat teambuilding a.k.a lunch party instead of dinner cam tiap2 tahun lepas. Pernah sekali jer buat function cenggini but aku x dapat joint psl ada exam…Time tue ku pregnantkan Nureen..Melepas lucky draw yg aku dapat time tue!hahahaha….
Kali nie seawal pagi kul 7.15 we all bertolak menuju ke Parkroyal.Dalam 20 min dari umahku…Jalan sunyi sepi jer…nasib x guna Greenland. Jalan sesak kt sana psl Dato’ Najib ada turun ke Penang katanya. Function we all bermula jam 8.30pagi. Semua staff kena wat pre-draw utk masing2 punya hadiah. Kiranya semua staff akan dapat hadiah masing2. Apa yg aku dapat masa pre-draw nie. Aku cuma dapat baju Giordano but not for sale in Mesia. Utk  di jual kat oversea . Rege dalam USD49.99 berserta ngan voucher Jusco RM20. Jadi la kan! Namun baju tue bukan utk aku..Utk guy. Size L lak tue. Oleh kerana size nie utk di jual di luar negara, semesti besar gabak ar. Mr Hubby pon x dapat nk pakai. Simpan jer la kan! mana tau leh sedekahkan kat sapa2..
IMG_0422Aku, Husna N Kak Halina. Husna adalah aku nyer BFF kat opis. we all mmg transparent.!!
Pastu we all start function dgn breakfast dulu. Sedap menunya. X snap2 pon psl aku cuma bw kamera kecik tue jer. Malas nk angkut gabak tue. Kang nnt ku tgh gigih melompat, berlari, sapa lak nk jaga gabak aku kan!hahaha…Then we all start main 4 game kot kalau x silap aku. Sungguh sonok skali dengan geng2 opis yg poyo2 nih! diaorang nie mmg macam family tau! Semua sama taraf x kira pangkat…Bos pon we all panggil nama jer! so x der la rasa segan! sungguh sonot kan! SO lets cuci2 mata ngan photo yg aku cilok dari koleksi annual function we all k!
IMG_0503
Ini Aku nyer team. Champion Team! Semestinya kami mmg Champion kali nie. We all dpat RM1,000!
IMG_0519 IMG_0541 IMG_0575 IMG_0597 IMG_0614 IMG_0639 
Macam2 xtvt we all buat. Smpai siap buat rakit bagai secara teamwork. Sgt sonot + Kelakar ok dgn pelbagai aksi yg gila2!
Pastu selesai ngan xtvt Outdoor. We all main Game Indoor lak. Ada pelbagai jenis game. Dart, Bola sepak (just sepak masuk goal jer!), Lempar bola kat tin2 minuman tue n macam2 lagi  ar. Tp this time we all kena kumpulkan 3 sticker utk lucky draw lagi. Lucky draw nie dapat goodies jer la. Cam Megi, coklat, biskut, tisu dan semesti ada gak cash.  Aku dapat tisu, coklat dan RM50 cash. Ok la kan! PAs selesai main menan semua nie baru ar acara grand! Makan2 n cabutan Bertuah yg BEST2 semua tue! Mmg grand2 semua hadiahnya. Semestinya ler Cash yg banyakkkkkk tue! Electrical item cuma bbrp jenis brg jer! tue pon semuanya rege more than 1k. Aku x dpt pon psl x der rezeki la! Tp ok ar..cukup berpuas hati dgn function nie psl semuanya enjoy gilaaa!
IMG_0769  Sempat gak rakamkan photo ngan aku nyer Accounting Dept. Yg pakai baju biru tue Big boss yg baik hati!
^ Hadiah 1k yg team aku dpt tue, we all devidekan..so dpt ar srg 5o hengget. Ku blanjer jer hubby+mertua makan pizza…hahahaha

12 comments:

[-suziey-] said...

sehari je ke teambuilding ni..mmg sempoi arrr..hehe..dpt la jgk cash..ok la tu wlaupn rm50 jek..sape nk bg free kan :)

yunz_02 said...

bestnya gie.. 50 hengget pn kira orait kn..

anyway kn gie, parkroyal tu ok x hotel dia. ingat nnt kalau nk pegi penang nk stay sana :)

el said...

x nah rs company wat cam ni event dinner ke ape ke huhuhu small ofis cam tu la

mummy_ayu said...

wah..best..tahniah...meriah gitu, tak kisah menag kalah..janji happy..tapi kalu menang tu lagi la happy...

☆ lieya latif ☆ said...

bestnye....seronok kalo ade outdoor aktiviti camni..siap ade buat kawayk lagi hah....mesti happening kan...leiya tahun lepas ade gak opis buat camni...kene buat kayak gak la....lencun kiteorg sebab silap teknik mengikat hahaahaha

fazilzura said...

wah sgt2 hapening ler event korg ... mmg nmpak besh sgt2.. tp x leh blah tang tali kasut ko , pinky uuuuuu..terserlah gitu.. sedondon dgn tudung kan .

wantie said...

lama dah tak nek kayak. sonot la hang leh merasa. mesti best giler time tu.

ieda said...

seronoknya TB mcm nie .. siap ada acara lagi .. boleh naikkan semangat utk sertai lagi kann dikk :)

ieda said...

seronoknya TB mcm nie .. siap ada acara lagi .. boleh naikkan semangat utk sertai lagi kann dikk :)

zura@iwan said...

aahhh hg dh cite kt aku team building hg ni....mcm ni la best...enjoy dr buat dinner grand2 tu..hehehe...sekali sekala buat kelainan....

Sidratul Muntaha said...

buat rakit tu aku suke..
dulu time gi induction masa memula keje uia..
hu..
siap dayung lagi rakit tu sampai ke tengah laut
ahhahahaha
teambuilding mmg best!

Mykhalish said...

heheh..best gak menang dpt 1k. wpun dah berbg2 still dpt rm50... besht2... hehehe