"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, December 13, 2010

Anugerah ....Si Comey sayang...

 

Bila kengkawan sibuk bertanya...Bila hang nk kasi adik kat Nureen? adeeiii soklan nie mmg soklan tepu emas..Honestly, after aku kawin ngan Mr Hubby...agak lama juga utk dapatkan Zuriat..Setelah 2 tahun berkahwin baru Allah Taala perkenankan doa aku dan Mr Hubby...Mula2 kawin mmg x mau dan rasa agak kekok sekiranya aku preggy...x mau lagi lah!!!..nk enjoy and honeymoon puas2..baru bahgia kan! bila dh almost 1 thn usia perkahwinanku..makcik2, kengkwn kt sana sini sudah mula bertanya..time nie dh mula terasa rimas n membuak2 diri ini utk menjadi ibu...tapi apakan daya kan! Allah Taala tue maha kuasa...dengan IzinNya insyaallah segala usaha dan doa pasti akan dimakbulkan....So, we all tiap2 hari berdoa and Mr Hubby amalkan membaca surah Yassin...Ku lihat Mr Hubby cool jer..tapi hatinya siapa yg tahu kan! aku lak...x tau nk describe camna..time tue, sedara-mara mmg aku dh malas nk jumpa..apatah lagi kengkawan..rimas lah... psl asyik tanya..tnya dan tanya jer!

DSC_0626Cepat betul masa berlalu kan…she’s going to turn 4 next year..

Setelah Allah Taala perkenankan doa kami...

   Tak tau nk describe kan betapa gembiranya Mr Hubby...aku x yah ckp ar! but aku x der morning sickness..But evening sickness...kengkwn suma perli..mybe psl ko keja under US company kot, so ko ikut US punya time! Sabar jer kan! Alhamdullilah...sembilan bulan berlalu tanpa masalah...2 tempat aku buat f/up..satu kt GH..satu lagi kt Specialist kt Kedah...Niat mmg nak lahirkan anak Jati Kedah...Alhamdulillah Allah Taala makbulkan doa psl dapat lahirkan Nureen kt Kedah walaupon sakit kt Penang...time preggy, giler travel! x mo dok umah..asyik nk berjalan jer, but bila dh 8 bln, ku dh x larat nk berjalan...tapi still nk keluar amik angin kat luar...Seronok giler bila dpt layanan 1st class dari Mr Hubby..cakap jer nk apa sure d'penuhinya....aku kuat merajuk time preggy..smpai nangis2 kalau x dpt benda yg aku nak! teruk betul kan!ngeeee...........yg paling tragis bila x dpt murtabak kt pasar ramadhan kt kg tue haa...teruk tul abang yg juai murtabak tue..walaupon skrg dh 3 thn lebeyy dh tp igtan tue segar jer...dh ler aku preggy time tue..kasi ler walaupon sekeping walaupon owg ramai beratur kan!kekekeke..balik umah tersedu-sedan aku menangis report kt mak! hihihihi..teruk betul kan! No wonder skrg pon Nureen dh ikut perangai aku time preggy!hihihihi...

DSC_0103 Ni picca Nureen masa 2 thn..mula2 we all gunakan DSLR..

Dan Sekarang...

Alhamdulillah..si comey tue membesar bagai juara di sisi ku dan Mr Hubby...teringat pula doa aku dedulu before di sahkan preggy..Ku Mohon kat Allah Taala utk berikan aku peluang utk jadi Ibu biarpon seorang anak! Then bila ku citer kt Mr Hubby..kena marah gak psl doa camtu! yer la kan psl jiwa dh meroyan and meronta2 nakkan zuriat..Ini jer la yg termampu kita minta! Insyaallah kalau di beri peluang..nk juga kasikan Nureen adik dan x kisah jantinanya...pitty to her skrg nie bila Nureen tgk bb...kat umah bb sitter tue ada bb kecik..Arianna nama dier..siap tunggu baby tue lagi... Hurmmms ..Aku lak  mcm x bersedia lagi kalau nk kasi adik utk Nureen dari segi mental dan fizikal...tunggu ar study abis dulu br leh decide..Aperpun syukur dgn kurniaNya...

DSC_0708 Sayang Nureen…dulu..sekarang dan Selamanya…..

  • Setiap kesabaran dan Usaha tue pastikan ada kejayaan....Allah Taala tue maha Kuasa, Pengasih dan Penyayang..
  • Moga2 Nureen kelak menjadi anak yg solehah dan Penyayang macam kami! ngeee....
  • Nureen's Birthday..46th Day until the special day.. I Love You Ummie..! Ini ler perkataan yg dia ucapkan kt dalam kereta on the way nk balik Penang semalam...I Love You too Nureen!..
  • Perghh..lama x wt entry panjang camni!ngeee...

20 comments:

ed shahir said...

bestnye entry nie kak..ed bagi 5 bintang.. rasa macam best sangat perjalanan hidup kak.. doakan ed jugak ye kak :)

eT said...

dah besar...jd anak dara daaa...
she's so cute...
MEH JOIN TEKA TEKI ME WAT..:)

mama tisya said...

cpt ms berlalu kn..mula2 aku bc td ingt ko preggy 2nd..rupanye mengimbas zaman nureen dlu..

zura@iwan said...

ku jenguk nureen....

ku pun phm...tu yg ku x tnya hg pon psl kasi adek kt nureen..hikss...

ksabaran itu ada hasilnya..itulah prinsip aku...

☆ lieya latif ☆ said...

touching lieya bace kisah yana nie.....insyallah yana, nanti ade rezeki lagi bile yana dah bersedia.......

mummy_ayu said...

ye la..touching gak entry ko gie...ayu dulu pun 1 year baru dpt Ian...before tu, tak larat nak jawab org tanya...bila nak dpt baby..bila dah dpt Ian..org tanya bila nak tambah..? 2 tahun dpt Iris..alhamdulillah sepasang..la nie pun org tanya bila nak tambah lagi...
mulut org kan..tak abis2 ngan soalan...apa pun syukur alhamdulilah kita dpt gak anak..org lain ada yg tak dpt2 lagi..
pas tu ada org lain tu...dapat anak..buang2 kat tong sampah..mcm2 dunia nie...

el said...

aku tgu 8 bln baru nk dpt danish itupun kecoh sedara mara dok tya dah ada ke dah ada ke..haiii mulut org x leh nak kata lah...
pas2 bila dpt danish...mmg serik nk banak sbb pengalaman perghhh sgt2 mencabar...terus kata kt od xmo dahhhh..tp la ni dah nk msok 3..syukurrrrr..w/pun penat..tp sgt bahagia..rezeki tu semua di tgn tuhan ye dak

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

tol tu gie cepat je masa berlalu balqis pun dah 4 tahun, touching plak baca entry ni...now orang pun asyik tanya biler balqis nak ada adeq,,erkkkape nak jawab ek...kita memamng planning nak tunngu balqis betul2 dah leh berdikari & nak beri sepenuh perhatian & kasih sayang setiap ibu bapa nak yang terbaik utnuk anak2 mereka...adei...emo plak kita ni

wantie said...

sukurkan, even kita ada satu anak ja. Aku ni ler. susah tul nak dapat. Memang dah lama nak bagi Adik kat AMirul tu.

Nak wat cam ner kan, keguguran sampau 2 kali lak tu.

Tak per. try lagi.

[-suziey-] said...

sian ko..menagnis xdpt murtabak yek..hiks..nureen ikt pangai ko..aQeel pn ikt pangai aku..kuat memberontak..hahahaha:p
haih cpt masa berlalu..btl aku pn syukur sgt diberi kesempatan jadi ibu..sedng usaha gk nk tmbah ahli :D

Gieyana said...

EdShahir

Hahaha..saja mengarang kisah kenangan..rasa best lak wt entry panjang2..Insyaallah tue..yg pentingnya dlm setiap benda yg kita lakukan, jgn lupa Allah Taala..insyaallah bhgia..:D

Gieyana said...

eT

A'aa..dh besar dh dier..thks yer..:D

Gieyana said...

Mama Tisya

hahaha..not so soon ler...insyaallah next year ka..:D

Gieyana said...

ZuraIwan

Macih jenguk budak Nureen nie..

hehehe..aku pon paham hg gk..saling paham-memahami...

Betui tue..setiap kesabaran pasti ada hasilnya..:D

mamaacha said...

samalah kita org 2 kahwin baru dapat si Acha tu..la ni dah 2thn lebih....niat di hati memang nak bg adik tapi lum ada rezeki gaknyer....

ALoNa Cintamaniszlite said...

semoga ada rezeki utk nureen dpt adik nanti...amin

Gieyana said...

MamaAcha

x per2..pelan2 kan..kalau ada rezeki ada la tue..insyaallah..:D

Gieyana said...

Kak Lona

Insyaallah kak..:D

Gieyana said...

Lieya

Insyaallah kan..kalau ada rezeki tue x kemana kan..:D

Gieyana said...

Mummy Ayu

tue ar kan..syukur kan dgn apa yg ada..ko dh ada Ian and Iris tue..comey2 lak..

betui2 kan..:D