"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, December 21, 2010

Celebration 6th Anniversary ~ Parkroyal Penang


Kenapa kat Parkroyal Hotel? Tak boleh ker kat tempat2 murah sikit nak celebrate? Alaa..saja jer..saja nk habiskan duit…owhhh tidak! Mmg kalau special occasion semestikan ku dan Mr Hubby akan celebrate kat tempat2 yg sket hebat best daripada biasa..motifnya?? nakkan kelainan..leh gitu?? actually mmg dah simpan cita2 nk nikmati makanan kat sini dengan family kecikku…dan impian jadi kenyataan..Thanks yer Mr Hubby. Leh dikatakan tiap2 kali celebration iaitu, anniversary, birthday Hubby, birthdayku..mmg kt tempat2 yg best2 and budget yg besar sket daripada biasa…ambil kelainan…RM? dah ada special allocation utk event2 cenggini…bukannya tiap2 hari menikmati suasana cenggini kan! x per ujung bln nie ada 13th month pay.. but setiap org berbeza ler pendapatnya kan..ikut kemampuan & citarasa..
 DSC_0959DSC_0982
Berbalik pada celebration nie..we all dh budget cung2 nk melantak makan dengan syok dan sempoi gitu.. bayar mahal sure makan pon kena banyak ler kan! ngeeee….suasana kat sini mmg best lah..by the time we all sampai tue ngam2 time check out time..so kat lobby mmg byk owg.. but before makan we all lepak2 jap kt sekitar ruang legar hotel tue…simple jer but nice..tgk building dier mmg biasa jer but inside not bad..kata 5 star hotel kan..sure facilities dier pon byk ler..according to room, service, restaurant and so on….
DSC_0960DSC_0961DSC_0973DSC_1005 
Pas habis we all buat spotcheck, terus ler menghala kt restoren…ada mcm2 food..buffet sure ler mcm2 ada kan! but x sama ler ngan ku celebrate birthday ku kat hotel NIE dulu…ada Malay food, Sushi, buah2an, kek, seafood, fried me, mihun but yg nie diaorang freshly cook utk kita..pilih jer nk sayur2an apa utk di masak..best kan!  tp mmg x larat giler nk mencekik! ku makan smpai x larat bangun woo…kalau nk compare tank aku ngan Mr Hubby,  tank aku yg kecik nie pon makan mengalahkan hubby..lalalalalala..kata celebration kan! so makan ler sepuas2nya…
DSC_0986DSC_0997DSC_1003DSC_1012
Dah x larat dh nk makan sume tue..relax2 jap but si badut nie datang kt table we all…takut bebenor Nureen..almaklum ler dia x pernah jumpa face to face ngan badut camtu kan! kalau kt TV tue ada ler..nasib baik baduk tue x mengusik dier! adeiii..saboo jer budak Nureen nih! Dapat ler belon purple tue…lepas badut tue ilang br ler Nureen buka suara....
DSC_0992DSC_0989
Nie mcm ala2 magazine la plak kan! kakaka…selalunya kalau wat entry malas giler nk citer panjang2..but this time nk citer gak panjang2..baru best sket..leh gak nnt flashback kenangan tue bila baca balik semua entry nie kan!hehehe…dh selesai we all mencekik..cari lak port nk snap2…..
DSC_0948DSC_1019DSC_1024DSC_1043
Oleh kerana masing2 dh full tahaa gila..nasib x jadi gila! berdekah2…nk jalan pon dh jadi x mampu larat..Kalau Mr Hubby dukung time nih sure best nih!..igt nk gk posing2 manja kat sini..but byk giler in hse guest ‘Mat Salleh’ kat hotel nih tgh berjemur..siap Nureen cakap “x malu”! Nasib baik speaker Nureen tue slow jer! saboo jer kan!
DSC_1039DSC_1046
Mula2 igt nk lepak2 jer kt pesisiran pantai kt Hotel nih..since x der pokok cam tpt yg km biasa lepak tue…we all gerak ler ke sana..dengan Nureen yg dok asyik nk beli alatan mengorek pasir bagainya tue..saboo jer kan!
^_^ Really appreciated wht we had now…Open-mouthed smile Moga mahligai indah kita ini mekar selamanya..Embarrassed smile
^_^ Thank you for the treatment from Hubby’s friend..one of the staff kat sini..Be right back walaupon x dpt jumpa dia, we all really enjoyed the Sun Light Lunch there…thanks for make da booking for us yaaa! Winking smile hahaha..mcm dia baca blog aku kan!

10 comments:

dilaOHdila said...

appy annibessery. Moga kalian diberikan Nur dan kebahagiaan yang abadi, amin
** lawo view kat sini. awat ang tak snap minah berjemur tu? hehehhe leh ceq tumpang tgok skalik giena. Pandai nureen, dia pun kecik2 tahu malu na.

Nana said...

hehe
aku klw g makan otel ngan amrul pon
sebab ada ari2 istimewa je
klw saje2 nk g
idok ler...hehe

Naimah SiDiK said...

mmg best beb hotel nie.. tp last time aku join buffet utk satu conference by usm.. kurengg skit ..
Tp itupun haku x makna nasi ac2ally terus makan menda pelik2.. but restaurant mmg x amik aaa coz dah join conference kan accept most of da time depa prepared menu..

kat area pool depa mmg nice view kan coz last time anak n hubby haku pun lepak sana.. tp cam ang cakap la x dak pokok...

Sidratul Muntaha said...

huh
kak,kitaorg laki bini n ank brnk klu bab mkn
takde hal
sedap seh tgk menu dia.
hiih
nak2 klu setot..
bab mkn mmg no 1.
takde hal..
pastu sama arr cam nureen
dah abis mkn,apelagi?!
sesi melompat tahap rubah suci kat tepi pantai.
aih..
thun ni takde rezeki nak bwk budak tong gas tu pergi pantai.
aritu pun sikit lagi nak follow rombongan sil n bil beramai2 pergi penang,tpi takde rezeki lagi.
ehhehehehe..
#selamba jer nureen sound mat salleh tu.
huhuhuhuhuh
klu depa dgr,jenuh akak nak explain dok?!
uhhuhh.

SyaNa said...

hepi anibesari :-)
ape salah ari2 special gini makan best2
nk raikan hari bahagia kan

*aku kalo gi buffet ngan laki aku rugi, dia makan sket..pastu mula aku segan nk mkn banyak..hahaa

Farra Dhelina said...

ala klu nureen jerit pakai mite pon takpe kak, bukan nya mat saleh tu phm ekekekek..lain lah mat saleh celup..hehe

wantie said...

hari hari istimewa harus dan wajib pergi kat tempat special sket.
baru kenangan tu pekat melekat sampai bila bila & selamanya..

wish u again a happy anniversary..

zura@iwan said...

ada budget no hal punye nak g mn2 pon...asalkan kenangan indah ni terpahat dlm diri smpi bila2....x kesah g tmpt murah ke mahal ke...yg penting pueh hati..hikss...

semoga korang kekal bahgia selamanya...amin....

ALoNa Cintamaniszlite said...

semoga berkekalan bahagia. Kalo boleh..sampai ke syurga, Amin.

psst; Terpulang laa pd bajet sendiri utk selebret kat mana, gaya mcm mana, kan..Kepuasan utk diri sendiri, hehe

ibuayahdamia said...

selalunya kalau celebrated any special dates..semestinya kita laburkan sedikit RM utk sama2 bersama dengan keluarga tersayang kan...sebab kelainan tu yg akan ingat sampai bila2...

semoga bahagia yer gie