"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, December 23, 2010

Colgate

Nie sempena iklan Colgate dok berlegar2 kat blogku ar..(macih yer En Nuffnang)….tp story nie x der kena mengena dgn Colgate! Rolling on the floor laughing…..Jangan Marahhh nooo….Nie gara2 last minutes nak claim balik dental allowance kt opis la nih.. Dalam tmpoh setahun tue we all leh claim utk dental but skali jer la dgn limited amount…but ok ler drpd x der kan!..ku g wat treatment gigi..nk cuci jer…mak aiiii! sakit giler..ngilu jer…dh namanya gigiku sensitif…mau berdarah gusi bebs…Crying face….tp x per ler..rasa bersih jer gigi kan!…next year leh claims lagi sekali..…Winking smile

 Masa pregnant kan Nureen ritu..gigiku rosak gk psl kurang kalsium..padahal tiap2 hari minum susu..Crying face..owhh berbalik pd citer nih...ku decide nk g kt Dental kt Gelugor tue jer..keluar dari simpang tue..tgk kanan x der kenderaan but ada satu motor mamat mana ntah...psl jauh lg mamat motor tue, ku kuar simpang n bg signal awal2 nk masuk junction kt depan nu haa...jauh bebenor lg simpang but siap2 bagi signal..kasi alert nk masuk simpang maa...Leklok jer nk masuk simpang..mamat motor td bg hon..aper kes mamat nih! korang nk tau x mamat tue sapa?? Mr Hubby aku daaa..jodoh kuat betul smpai kt Jalanraya pon ketemu Dia...kekekekeke

^ Sehati sejiwa katakan..kat mana ku berada sure Di Kau pon menjelma! x gitu! ngeeee...

8 comments:

Mama Zharfan said...

heheh ingatkan u dpt BE colgate ke apa tadi ;)

zura@iwan said...

ku lama x g buat treatment gg ni beb..huhu..

pstt; same2...ku penah jd mcm hg ler...aku drive nk g mn ntah....tgk2 ada mamat duk pollow dr tepi...ruper2nya hb ku daa..kakaka...rasa cm best je jumpa cm tu...shati sjiwa la..

Sidratul Muntaha said...

ahha
umpama bayang - bayang..
dimana ade cahaya,disitu ade dia!
ahaaha..
sehati dan sejiwa...

Naimah SiDiK said...

wahhh .. ingat hape td.. ko ni kan.. tp kan haku pun dah lama x wat treatment gg taw..
ingat nak wta jgak la.. tp may b nx year after bersalin la kot

ibuayahdamia said...

memang sehati sejiwa ni....hee

Gieyana said...

MZ

hahaha..sabor jer kan..:D

Mata Hati said...

colgate dan gigi tak dapat dipisahkan. tanpa colgate, sunyilah gigi..kekeke

wantie said...

sakit ek cuci gigi. aku pun dok plan nak cuci gigi gak. tapi plan ajer la. hehehe..