"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, December 8, 2010

Cuti Maal Hijrah....

Tak terlewat kalau nk ucapkan Salam Maal Hijrah kan!hihihi...kira aci ler walaupon lambat...hari cuti tue ku sekeluarga cuma bermalas2an kt umah jer...planning bergediks2 manja posing2 kat padang kota smbil layan Nureen kat playground..malangnya kemalasan mengatasi segalanya..tmbah lak cuaca yg mendung + hujan renyai2 tue..so haruslah dibatalkan xtvt luar kecuali kalau ke shopping Mall kan!!...So aku Sesaja merajinkan diri utk mengemas umah..Dh berhabuk & bersepah giler!! Mana x sempatnya nk kemas...umah nie dh mcm hotel jer! malam2 jer dok sedang siang hari masing2 keluar mencari rezeki..weekend lak lepak kt weekend house kt kmpung tue...x pon lepak kt Mall or lakukan xtvt luar yg lain....

ni tempak kitaorang bertenggek utk memenuhkan perut...ku dh remove table cloth tue biar dia naked camni!hahahaha

pastu aku tukar langsir kt umah nie...langsir nie aku rembat dr weekend hse kt kg nu haa...hihihi

aku wt gardening sket! nie haa sekangkang kera jer tanaman aku! jd ler kan! menghijaukan Aptku!

  • Perghhh..mmg penat siut jd surirumah sepenuh masa...rasanya x leh kot ku dok umah ajer without keja...sure boring wooo psl dh mmg bekerja since b4 kawin lagi!!korang camna??

14 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah best aktiviti, untuk relax2 kan

Gieyana said...

Anje ~ betui2..utk relax2 setelah malas nk kuar..hihihi

mamalieyna said...

time cuti je leh wat akt gini kan...relex sket..kalau time kerja..hoho..mana ada masa..

yunz_02 said...

owhhh harus la keje.. cuti skali skala tu ok. cuti trus x dapek den nk nolong huhu..

ibuayahdamia said...

sama ah..tak leh jadi full house wife..mesti rasa nak marah org jer..hehe

wantie said...

betul kata hang tu. umah dah jadi cam hotel. tempat utk tidur jer. Time cuti cam gini ler nak mengemas.

Tapi kan, kalau aku jadi housewife full time pun tak mau ar. Lebih penat dari kerja kat opih ni.

pas tu bulan bulan dapat ciput ja.

Hanim Najib said...

hahhahaa..bestlaa gie dok umah..hanim dah 2thn lebih bstatus fulltime dok umah sambil kije ngn internet after 7tahun lebih kelija mkn gaji..mmg heaven wooo..sker2 ati nk bgn kul bape..anak2 lak 24hours dpn mata..yg plg best..nk sofenk2 laa..sker2 ati kuar time org kije..mmg heaven lenggang..hahahahaaa..kita kasik bakar sket..

Farra Dhelina said...

comel je part gardening tu..:)

KasihKuAlRayyan said...

best nyer kak gardening kt umah.. sy pn tgh gigih menanam pokok.. mtk2 tk mati.. :)

SyaNa said...

cita2 aku mmg nak jd housewife
huhu tp blom tercapai
:(

AkMa said...

aku setuju gak dgn ko gie..jd suri rumah lg penat dr bekerja..

ada tag utk ko..hhehheh

rose said...

aduhai samalah kita..full time house wife.. penat coz smua bda kita buatkan..but now miss time kje dlu.. hehehe.. if rajin singgah2 lah Qaseh Shop d FB

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001695713062

[-suziey-] said...

sesaiz yek sliding door umah sini ngn umah sinun tu..senang la ini macam..hahhaha
comel wei cendawan tu..mn nk cari?

zura@iwan said...

uittt umah dh cat len ek..hehe...