"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, December 28, 2010

Indahnya 26th Dec…

26 Dec 2010….Genapnya 6 thn Malaysia di landa tsunami yg x di sangka2 kan…rini gak genapnya majlis persandingan ku n Mr Hubby. Bila belek2 balik gambar kawin ritu nmpak lawak jer..time tue x terpikir pon nk amik photog. Just guna kamera biasa tue jer..alaa yg roll on tue! time tue mn nk kenal ngan Dslr kan!…So time dok kusyuk belek2 tue, Nureen pon turut membusykan dirinya utk turut serta…bila we all tanya dier Nureen mn? Selamba jer Nureen ckp dier pegi umah kawan dia..sebab tue dia x da dalam gmbar tue! kelakar kan dgn jawapan dia tue!…
Berbalik pd 26hb Dec baru2 nie…we all just lepak2 kt weekend house..blasah jer la letak nm weekend hse! actually bukannya tiap2 weekend we all dok kt sana pon..tgk keadaan jer!..kata nk dok time pencen nnt kan! so sekali-sekala ler dok kt situ. Planning nk buat gak kenduri kesyukuran kt umah tue walaupon mak dah buat bacaan Yassin kat umah mak. Tapi still nk buat gak kt umah sendiri utk ambil berkat kan! tpi tunggu ar awning kt depan tue siap nnt!
Sambil bermalas2an kat situ..planningnya nk balik umah mak jap after lunch. X mo masak psl malas nk kemas lak nnt. Last2 mertua call nak datang utk makan kt situ. So, apa lagi..terpaksa ler terjah market walaupon time tue dh pukul 11.00am. Sampai kt umah pon dah kul 12.00noon psl Mr Hubby g potong rambutnya..so macam lipas kudung ler aku kat dapur! Nureen lak jd assistant yg busy body! saboo jer kan! Hopefully bila dia dh besar, rajin tolong aku kt dapur gak!…Kesian kat mertua gak psl kena tunggu makanan semua masak! ku kalau tahu awal2 sure dh settle masak dh pukul 12 tue..tp nie dh last minit kan!..so kiranya mcm celebrate ulangtahun perkahwinan kt umah baru gak ler!hihihi…
Macih gak buat kakak sulungku yg send msg wishkan selamat ulangtahun perkahwinan..ingat gak dier ngan weddingku..terharu taw!..seriusly, we all mmg berselera makan tau! terutama bapa mertua yg x berapa nk sihat tue…suka tgk dia berselera makan! kalau kt umah mertua, selera makan dier turun mendadak! pitty to him!…nk buat macamana kan! bila usia dh makin lanjut, penyakit macam2 yg datang…Sad smile
So, continue the story…ku dapat hadiah best dari Mr Hubby..dh dapat in advance pon but dalam bulan nie gak ler…Jam dinding + lampu romantik gitu! apa yg ku kasi kt Mr Hubby? hurmsss dia ckp x kisah..but kira ok ler we all share hadiah nie! leh gitu!kakakaka…letak kat umah sendiri gak n sama2 menggunakan kemudahan tue kan!…Winking smile
DSC_0185
See..nie hadiah yg pertama!..cantik kan!Aually ku prefer kalau hitam..but lain ler designnya..tp yg nie pon dh kira ok kan!seratus lebih jer regenya kalau x silap ku…keekekek
DSC_0186
See..ku dh tempekkan kt wall nie…nnt ku nk taruk consol table kt situ…
DSC_0187
Then lampu romantik nie…bila ON jd camni ler..kalau x ON, ianya black kaler…nk tunggu beli kat Ikea lambat lg..so beli jer siap2!hihihihi…
^_^ Excited gk nih! ..balik jer dr kg ku dh tukar telephone lain lagi psl hphone lama tue jd biol..x trade in pon psl hphone tue leh kasi kt Nureen utk buat main2 smbil layan Tom& Jerry kt….macih kat Mr Hubby gak psl tolong2 pilihkan telephone tue…Suka sgt!..ngeee….

12 comments:

Yati Lee said...

cntkny jam..unik sgt..ska la!!

Gieyana said...

Yati Lee

hehehe...jam kreatif tue..hihihi

Naimah SiDiK said...

santiknya jam depaaa... pandai tui la hubby ang pa pilih.... sesuai plak lampu 2 dok tang situ kan .... :P

ibu_Arifa said...

cantiknyer..dua-dua saya suka..mana beli ni kak gie.. nak try gi usha lah jugak nanti..

happy anniversary juga buat kak gie dah hubby.. ooo..Nureen gi umah kawan yer masa tu..hihihi

E.d.Y said...

happy anniversary yer...cantik jam tu

fazilzura said...

lawo jam tu ..

tang lampu tu sedih plak haku .. mmg xdak jgk lg beb .. tp kalau lampu tu letak kt umh tu , mmg sure lg vouge umh mu tu

afdni said...

sayer sgt soka jam itewwwww!!!

errrkkk bler nk wat contest adiah jam plak.. hins hins..

eT said...

cantik sgt jam ngan lampu tuh...
ada seni...hehehe
cam la pandai seni sgt den nih..:p

zura@iwan said...

cantek2..hehe....

ingt2 lg..masa aku g knuri hg snding tu....masa blk tu ler...kejadian tsunami tjadi...huhu....iwan tak gi sbb kena keja...tu rasa cm x cdp ati..hehe...

pstt; aku pon nk tukar hset beb...hset aku tu lg la biol..huhu....

lovelywa said...

salamm..heppi belated anniversary..

AkMa said...

cantik la jam tu gie..beli kat mana?..dah lama nak cari jam yg ala2 mcm tu..tp x jumpa la..

happy anniversary gie..

wantie said...

tu la. malas sangat nak masak, last mertua datang kena lah merajinkan diri. hehehe...

untung dapat anak pompuan ni. pas ni ada la assistant hang kat dapor tu. Mcm aku ni.. kena la wat sengsorang. hehehe..